Sahipsiz İstanbul'da kaderine terk edilmiş Zehirli İskele

Kartal Sahilde bulunan iskele tehlike arz ederken, İstanbul denizini de zehirliyor.

-
Yıllardır atıl vaziyette adeta kaderine terk edilen iskele, yıpranmasından dolayı oluşan erozyon ve pas, iskelenin tehlikesini arttırırken denizi de zehirliyor.
-
-
Koskoca iskeleyi İstanbul'u yönetenlerin, siyasilerin ve yetkililerin görmemezlikten gelmesi ise hayretlerle karşılanıyor. İskelenin pastan çürüyüp adeta kopma noktasına gelen ayakları ise endişe ile karşılanıyor.

-

-

SAHİLİ SALYA BASTI, İBB SINIFTA KALDI!
Aylardır İstanbul'un güzelim sahillerini salya bastı. Kokusu ve görüntüsü insanların iştahını kaçırıp midesini bulandırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin duyarsızlığı ise vatandaşları çileden çıkartıyor. İstanbul'un sahil kesimleri başta olmak üzere birçok noktada görülen deniz salyası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kartal Sahili'nde kıyı kesimden uzaklaşarak denizin ileri kısımlarında oluşan deniz salyası yoğunluğu havadan görüntülendi.

-

-
Yaklaşık 3 ay önce başta İstanbul'un sahil kesimlerinde olmak üzere birçok alanda etkili olan deniz salyaları varlığını sürdürmeye devam ediyor. Özellikle balıkçıları zor durumda bırakan ve mevsimsel olduğu belirtilen ancak eko sistemde yaşanan bozulmalar sonucu varlığını yoğun olarak gösteren deniz salyaları Kartal Sahili'nde etkisini sürdürüyor.

-
-
KOCAELİ’NDE 42 GÜNDE 110TON DENİZ SALYASI TOPLANDI.
Marmara Denizi'nde yaşanan deniz salyası sebebiyle beyaz ve kahverengi tabaka ile kaplanan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi temizleme çalışmaları sonrası eski haline dönüyor. İzmit Körfezi'nde şimdiye kadar temizlik çalışmalarında, 42 günde 110 ton deniz salyası toplandı. Vatandaşlar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tonlarca deniz salyası toplarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi neden görevini yapmıyor? Her şey böyle mi güzel olacak?” Diye tepkilerini dile getiriyorlar.
-
DENİZ SÜPÜRGELERİ VE AMFİBİK ARAÇLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Deniz denetim uçağı ile deniz salyasının etkili olduğu bölgeler tespit edilerek, belirlenen noktalara deniz süpürgesi ve amfibik araçlar yönlendirildi. Deniz süpürgesi ve amfibik araçlarla deniz salyası toplandı. Denizden alınarak çuvallara doldurulan yapışkan madde, bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a yönlendirildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2021, 14:12

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17