Özdemir Rant’a ve Kamu zararına “Dur!” dedi.

Özdemir Rant’a ve Kamu zararına muhalefet etmesi ilk defa olmuyor.

Özdemir Rant’a ve Kamu zararına “Dur!” dedi.
banner46

CHP’li Altınok Öz’ün Taner Özdemir’i Nisan ayında neden encümene seçmek istemediği son yaşanan arsa satışı ile adeta netlik kazandı.

CHP’li Kartal Belediye Başkanlığı Encümen Kararıyla Kartal’ın 6.481.86 m2 kamuya ait arsasını CHP’li Meclis üyesi Taner Özdemir’in muhalefet şerhine rağmen ucuza satılmasını sağlayarak kamu zararına neden oldu. Kartal Belediye Başkanlığı 08/06/2017 Karar tarihli, 973 Karar No. İle Encümen Karar aldı. 10528 ada 319 parselin yola terk, tevhit, ifraz ve yoldan ihdas yapılmasına dair 2017/17686 sayılı teklif ile alınan kamu adına metre karesinin 3.000 TL.’den satılmasına karar verildi. Özdemir muhalefet şerhinde 6.481.8 m2 kamu arazisinin satışının yapılaşma emsalleri dikkate alınmadan bedel verildiği, aynı noktada başka parsellerde yapılan satışlarda 1.75 emsal ile 3.000 TL. değer verilirken satışa konu olan yerlerde emsal yapılaşırken bahse konu gündemde 6.481.86 m2 satışla verilen kamuya ait yerler 3 emsal ile yapılaşmaktadır. 3 emsal ile yapılaşan yerlerde m2 sine daha yüksek bedeller biçilmektedir. Bu karardan dolayı kamu zararı oluşmaktadır.” Dedi.

İŞTE SATIŞIN BELGESİ ;

İŞTE TANER ÖZDEMİR'İN MUHALEFET ŞERHİ;

ÖZDEMİR’İN KAMU ADINA BU İLK DİK DURUŞU DEĞİL.

2011 yılında Kartal 187 pafta 2199 ada, 218 parsel’de yapılan bir tevhid işleminde ve bedelsiz terkte, belediye adına terk edilmesi gereken 2422 metre karelik alan, mülkiyet sahibi şahıs adına tescil edildiği iddia edilmiş ve CHP’li Meclis Başkanvekili Taner Özdemir, Belediye Meclisini yönetirken Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ederek kamuoyunun takdirini kazanmıştı.

SEÇMENİNE LAYIK OLDU.

İkinci dönemdir Kartal Belediye Meclis üyeliği görevini halk tarafından seçilerek sürdüren Özdemir, seçmenine karşı sorumluluklarını ziyadesiyle yerine getiriyor. Haksızlık karşında ki bu dik duruşu ile CHP’li seçmenlerinin sevgisini mazhar oluyor.

İŞTE ÖZDEMİR’İN ENCÜMENE SEÇİLİŞİNDE YAŞANANLAR

Özdemir Encümene seçildi, CHP’de şokta!

Meclis gizli oy, açık tasnif şeklinde oylama yaptı. Sayımın uzun sürmesi meclisi yöneten Şahin’i şaşırttı. Şahin “Hayırdır uzun sürdü, bir durum mu var” diye sordu. Daha sonra oylama sonucu meclis başkanına sunuldu. Şahin yaptığı açıklamada; “Mustafa Yüksel 21 oy, Selahattin Aksan 20 oy, Taner Özdemir 18 oy, Gürbüz Çiftçi 16 oy aldı” dedi.

Özdemir oylarıyla Çiftçi’yi geçti!

18 oy alan Taner Özdemir, 16 oy alan Gürbüz Çiftçi’yi geçerek encümene seçilip, Çiftçi’nin elenmesinin önünü açtı. Üç encümen seçebilen Kartal Belediyesinin encümenleri Mustafa Yüksel, Selahattin Aksan ve Taner Özdemir oldu. Encümen seçim sonuçları birçok soruyu da beraberinde getirdi. En çok sorulan sorular ise; Özdemir 18 oyu kimlerden aldı. CHP’liler mi Grup kararına uymadı, yoksa AK Partililer mi Özdemir’e oy verdi? Ak Partili Meclis üyelerinin oyu 16 ise bir de Taner Özdemir’in oyu olsa, peki CHP’den kim Taner Özdemir’e oy verdi? Soruları cevapsız kaldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 12:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17