Önkollar İnşaat dairelerden 4 metre kare kaçırdı!

Cumhuriyet Savcıları göreve. Önkollar İnşaat Her daireden 4 metre kare küçülterek kendilerine daha fazla daire mi çıkardı?

Önkollar İnşaat dairelerden 4 metre kare kaçırdı!
banner46
Önkollar İnşaat’ın her daireden 4 metre kare küçülterek kendilerine daha fazla daire çıkardıkları iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Önkollar Avaji Şirketi yetkilisi Habibullah Önkol'un şikâyeti üzerine Karyapsan yetkilileri gözaltına alınmış ve tutuklamalar olmuştu. İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde 2017/204 Sorguda, Rüşvet Almak ve Rüşvet Alma suçuna aracılık etmek suçundan şüphelilerin ifadesi alındı. İfadesi alındıktan sonra tutuklanan Nuri A.'nın iddiaları çok ciddi ifadeler içermekte. Nuri A. savunmasında “Ben iddialara konu olan 450.000 ve 550.000 TL. Paraları almadım. Bu firmaya proje hizmeti verdik. Söz konusu firmanın projesinde kaçak yapılar bulunmaktaydı. Kendileri bizden muvafakatname istediler biz bunu vermedik. 28 milyonluk proje maliyetini 55 milyonluk bir maliyet raporu istediler. Her daireden 4 metre kare küçülterek kendilerine daha fazla daire çıkardılar. Biz bunu kabul etmedik kat maliklerine söyledik husumet bundan kaynaklanmaktadır. “ Dedi.

Önkollar Firmasına etik gazetecilik gereği iddiaları sorduk

Sayın yetkili;


Gazetemize gelen ihbar ve bilgiler doğrultusunda bir haber hazırlığındayız. Etik gazetecilik gereği hazırladığımız haberde geçen iddialarla ilgili size söz hakkı vermek isteriz.
Geçtiğimiz günlerde Kartal Belediyesi iştiraklerinden olan Karyapsan'a İstanbul Mali İşler Şubesi tarafından operasyon yapılıp bazı kişiler gözaltına alınmış sonradan da çıkarıldıkları mahkemece tutuklamalar olmuştur.
İddialarda Firmanızca inşaatınızla ilgili bazı usulsüzlüklerin giderilmesi için Kartal Belediyesi'nden şahıslara ve mimar ve emlakçıya 1 milyon TL. para verildiği iddia edilmektedir.

Kamu menfaatlerini koruma adına ve kamuoyunu aydınlatmak için soruyoruz.

İddialara konu olan 450.000 ve 550.000 TL paraları şahıslara verdiniz mi?

Rüşvet ile ilgili suç duyurusunda bulundunuz mu?

Yapmakta olduğunuz projede kaçak yapılar olduğu iddia ediliyor, doğru mudur?

A. Mimarlıktan muvafakatname istediğiniz iddia edilmektedir, cevabınız nedir?

28 milyonluk proje bedelini 55 milyonluk bir maliyet raporu istediğiniz iddia edilmektedir. Bu konuda ki cevabınız nedir?

Her daireden 4 m2 küçülterek kendinize daha fazla daire çıkardığınız iddialarına açıklamanız var mıdır?
Bu iddialara ve sorulara vereceğiniz cevabı 3 gün içerisinde tarafımıza iletmenizi rica eder, işlerinizde başarılar dileriz” diye sorduk.

Firma gazetemize verdiği cevapta;

Merhaba, Sayın Yetkili,

Malum olduğu üzere, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/95183 Soruşturma nolu dosya kapsamında birtakım şüpheliler hakkında Kartal Belediyesi'nce rüşvet almak ve vermek suçlarından ötürü şikayette bulunulmuş ve soruşturma halen devam etmektedir. Yapmayı düşünmüş olduğunuz yayınla ilgili olarak tarafımıza birtakım sualler yöneltmişsiniz.
Söz konusu soruşturma şirket yetkilimiz Habibullah Önkol'un mağdur sıfatıyla ve Belediyeye durumu aktarmasıyla gün ışığına çıkmıştır.
Fakat söz konusu dosya yargıya intikal etmesinden ötürü, dosyanın içeriği ile alakalı bilgi vermemiz hukuken mümkün değildir. Çünkü tarafımıza iletmiş olduğunuz suallerle ilgili savunmamızı ve delillerimizi avukatlarımız aracılığıyla dosyasına ibraz ettik.

Ezcümle, sorularınıza cevap vermek yargıya etki etmek anlamı taşıdığından ötürü söz konusu sorularınıza karşı susma hakkımızı kullandığımızı, anlayışınız için teşekkür ettiğimizi saygılarımla beyan ederim.”Denildi.

Nuri A.'nın Önkollar İnşaat'ın İnşaatı ile ilgili iddialar için, Önkollar'dan "Yalandır! Projeleri gösterelim!" diye cevap bekledik. "Susma hakkımızı kullanacağız!" Denildi.

Kartal Belediyesi yetkililerinde de konu hakkında kamuoyunu aydınlatmak için ayrıntılı belge ve bilgileri bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 09:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17