Nihat Uygun’u ve Erdoğan Hançerlioğlu’nu neden anmıyorsunuz?

MHP Kartal Belediye Meclis üyesi Mehmet Gödekdağ, "Sayın Başkan milli değerlere sahip çıksın!" Dedi.

Kartal Belediye Meclisi'nin 8. Dönem 1. Toplantı Yılı Şubat Ayı toplantılarının birinci bileşimi Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel başkanlığında toplandı. 

Nihay Uygun’u unuttu.

Gündem dışı söz alıp konuşan MHP Kartal Belediye Meclis üyesi Mehmet Gödekdağ, “Sayın başkan Şubat ayında vefat edenlerden bahsetti. Sanıyorum Nihay Uygun’u unuttu. Elazığ denince akla ilk gelen isimlerdendir. Kartal’da doğmuştur. Kartal’da büyümüştür ve Kartal’da esnaflık yapmıştır. Cevizli’de birçok insanımızın tanıdığı bir esnafımızdı. Hatta Gökhan bey seçim öncesi mevlidine de gelmişti. Hatırlasanız Sayın Başkanım!” Dedi.

Gödekdağ’ın konuşmasına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel müdahil oldu. Yüksel “Evet iyi hatırlıyorum!” Diye cevap verdi.

Suçu Vatansever olması mı?

Gödekdağ “Hatırlıyorsunuz ama bizim Kartal’da sadece bir parka verdiğimiz isim teklifi dahi kabul edilmedi genel kurulda. Lafa geldi mi demokrasiden ifade özgürlüğünden bahseden insanlar sanıyorum sadece Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı olduğu için kabul etmedi. Bir başka Kartallı şehidimiz daha var bizim. Erdoğan Hançerlioğlu 19 Şubat’ta şehit edildi. Eskiler hatırlayacaklardır. Kartal’da gazeteci ve matbaacıydı. Uzunkaya İşhanı önünde Doğan Sokak’ta şehit edildi.  Lafa geldiğinde ifade özgürlüğünden bahsedenler, Türkiye’de ki şu anda ki özgür ortamı beğenmeyip gazetecilerin haklarını savunduğunu iddia edenler, Erdoğan Hançerlioğlu’nu anmadılar. Suçu Vatansever olması mı? Yoksa milliyetçi olması mı? Ne zararı oldu Kartal’a? Gazete çıkarıyor, fikirlerini ifade ediyordu. Alakasız insanların isimlerini parklara veren belediyemiz, Erdoğan Hançerlioğlu’nun ismini bir parka vermeyi çok gördü. İsterim ki bu teklifi verdiğimiz zaman Sayın Başkan milli değerlere sahip çıksın.

Anmaktan neden imtina ettiniz?

Sayın Başkana tekrar sormak istiyoruz, Şubat ayında vefat edenleri rahmetle anarken, Kartal’da şehit edilen Nihat Uygun’u ve Erdoğan Hançerlioğlu’nu anmaktan neden imtina ettiniz? Bu iki Kartallı büyüğümüz Şubat ayında edilmişlerdir ve ikisinin de ortak noktası MHP Kartal ilçe Başkanlığı yapmış olmalarıdır. Bu iki büyüğümüz Kartallı ve burası Kartal Belediye Meclisi. Ama gördük ki Milli değerlere sahip çıkmak sadece belli bir gurubun hakkı olarak görünmekte. Bu vesile ile Sayın Nihat Uygun’u ve Sayın Erdoğan Hançerlioğlu’nu rahmetle anıyorum. Allah Devletimize zeval vermesin.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gödekdağ’a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel cevap vererek sabırlı olunmasını ve bazı şeyleri zamana yaymak gerektiğini ifade etti.  

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 13:29

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17