Müftümüze soruyorum; Kutlu Doğum’u CHP’li Belediye’den mi öğrenecektik hocam!

Ey ahali duyduk duymadık demeyin! Kutlu Doğum Haftası Kartal'da kutlanmış!

Müftümüze soruyorum; Kutlu Doğum’u CHP’li Belediye’den mi öğrenecektik hocam!

Aytekin Yaşar - Analiz

Üzülerek belirteyim ki İstanbul’un en bahtsız, en laçka ve en sahipsiz ilçesinin adıdır Kartal! Neden mi? Açayım efendim. Sırasıyla bu güne yani konumuzun başlığına geleceğim yüksek müsaadenizle.

***

Kartal donatı alanları yani yeşil alanları bol olan bir ilçeydi. Donatı alanları bir bir müteahhitlere devredildi ve Kartal halkı sustu sadece seyretti.

***

Arabalı vapuru olan tek ilçe idi Kartal. Arabalı vapuru Pendik’e kaptırdık ve Kartal halkı sustu sadece seyretti.

***

Sahil kıyısıydı, plajlarla doluydu. Hepsi bir bir kapatılıp dolduruldu. Kartal halkı yine sustu ve sessiz sessiz seyretti.

***

Yakacık İstanbul’un balkonuydu Avrupa yakasından turist çekerdi. Önünde devasa beton yığınlarından gökdelenler diktiler. Yani Balkonun önüne kaktüs ektiler. Ne oldu biliyormusunuz? Kartal halkı bunada sustu ve sessiz sessiz seyretti.

***

Kartal’ın ta ortasından adeta bıçak gibi kesen demiryolu geçiyordu. Ne yerin altına alındı, nede havaya kaldırıldı. Kartal Merkezi adeta kaderine terk edildi. Esnaf kan ağlıyor. Kartal halkı yine sustu ve sessiz sessiz seyretti.

***

Uluslararası festivaller ile anılıyordu Kartal. Şimdi sadece Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde 300-500 kişi yandaş-yoldaş eğlensin diye 3-4 saatliğine Kartal Belediyesi  241 bin 900 lira 2016 yılında harcadı. Kartal halkı yine sustu, bunu da sessiz sessiz seyretti.

***

Bank Asya 1. Ligde oynuyordu Kartalspor. Kartal’ın gururuydu. Türkiye Kartal’ın ismini Kartalspor sayesinde her hafta konuşuyor ve hatırlıyordu. Geçen hafta düşmesin ve Sancaktepe Belediyespor’u yensin diye dualar yapar oldu Kartalspor.

***

Kartal Askerlik Şubesi'ni kapı önüne koydu Kartal Belediye Başkanı. Kartal Askerlik şubesi nerede biliyor musunuz? Maltepe'de! Kartal'In asker adayları Maltepe'ye gidiyor asker öncesi. Kartal halkı yine sustu bunu da sessiz sessiz seyretti.

***

“56 Milyon borçla devraldım belediyeyi” demişti CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz. Şimdi borcunun 300 milyonu bulduğunu söylüyor mecliste meclis üyeleri. Kartal halkı ne yaptı biliyor musunuz? Buna da sustu ve sessiz sessiz seyretti.

***

Yukarıda yazdığım Kartallıların kaybettikleri kıymetlerin neredeyse yarısı, ayağı uğurlu gelen Kartal Sevdalısı! Çok muhterem Altınok Öz zamanında oldu. Kartal halkı sessiz sessiz seyretti ve “Kartal’ı seviyorum” diye haykırdı!

***

Bu yazdıklarımda gelmiş geçmiş belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, meclis üyelerinin, STK’ların hiç mi suçu olmadı. Ya bunları seçen ve sessiz sessiz seyreden halkın hiç mi hiç suçu yoktu. Lütfen elinizi vicdanınıza koyup, bana kızmadan evvel kendinizi bir sorgulayın.

***

Peki, avuçlarımızdan adeta akıp giden Kartallıların kaybettikleri kıymetlerde mahalli basının hiç mi suçu yok! Ben söyleyeyim mahalli basının suçu yok. Çünkü Kartal halkı ayağına kadar ücretsiz gelen ve emek harcanarak, para harcanarak, zaman harcanarak dağıtılan gazetelere ve mahalli basına hiç kıymet vermedi, sahiplenmedi Kartal halkı. “Bu basın yaşamalı bizim haklarımızı savunmalı, bizleri bilgilendirmeli” denilmedi. Başka kimler değer vermedi? Kartal’ı sevmeyen politikacılar değer vermedi. Tayin ile gelip, tayin ile giden bürokratlar değer vermedi. İşte Kartal’ın ve Kartalspor’ın geldiği sonuç ayna gibi ortadadır.

Gelelim basınsız kutlanan Kutlu doğum hadisesine!

Kartal basını CHP’li Kartal Belediyesi’nden gelen bir mail ile öğrendi ki; Müftülük, Kaymakamlık, CHP’li Kartal Belediyesi Kutlu Doğum haftasını kutlamış. Esnaf ziyareti yapmış ve yemek dağıtmışlar. Allah hayrınızı kabul etsin, muhabbetinizi arttırsın. Birlikteliğiniz daim olsun. Peki Çok sevdiğim ve saydığım Kartal Müftümüz Mustafa Baytar beye sormak isterim. Hocam Kutlu doğum kutlamasına mahalli basını neden çağırmadınız? Kutlu Doğum’u CHP’li Belediye’den mi öğrenecektik hocam! Yoksa belediye başkanımız ‘sakın ha basını çağırmayın’ diye size temkinde mi bulundular hocam. Bu yazımı mahalli basından bazı arkadaşlarımla yaptığımız istişare sonucunda yazdım. Bilmenizi isterim.

***

Bu arada "Ak Parti Kartal'da neden belediyeyi kazanamıyor? Referandum oylamasında neden Kartal Halkı Hayır oylarını çok verdi?" sorularının cevaplarını arayan Ak Parti'nin akil insanları bu yazımı defalarca okurlarsa ve fotoğraf karesine iyi bakarlarsa, cevaplarını bulacaklar kanaatindeyim.    

***

Sevgili dostlar sözlerimi Asr suresi ile sonlandırmak isterim. “Asra yemin ederim ki, İnsan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.”

***

Peygamberimiz Hz. Muhammed’e s.a.v. selat ve selam olsun.

Dostlara da…

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 01:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17