Muhammer Bektaş "Etap-1 ve Etap-2'de biz haklı çıktık!"

İlçem Gazetesi'nin manşet haberi, Kartal Belediye meclisinin gündemine oturdu.

Kartal Belediye meclisi Aralık ayı ilk birleşimi Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel başkanlığında toplandı.

Söylediklerimizin ne kadar haklı olduğu...

Kartal Belediye meclisi'nde gündem dışı söz alıp konuşan Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Avukat Muhammer Bektaş, "Gazete de şimdi gördüm 'Barcelona modeli olmayacak!' Diye. Arkadaşlar geçen dönem ki meclis toplantılarının tamamında CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı, 'Ak Parti grubu Etap-1 ve Etap-2'yi engelliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bakanlık projeleri çıkartmıyor' diye bize haksız eleştirilerde bulunuyorlar dı. Biz de diyorduk ki, 'Ak Parti burada ki Etap-1 ve Etap-2 projelerinin yapılmasını istiyor. Vatandaşların sorunlarının giderilmesini ama yanlış uygulamalar yaptığınızdan dolayı, bakanlıktan ve büyük şehirden geçmiyor.' Bu gün aslında o söylediklerimizin ne kadar haklı olduğunu belediye başkanımız kendi ifadeleri ile teyit etmiş oldu. Etap-1 projesinde o zaman belediye 60, 70 kat belki de gök kafesi yapacaktı. Bunu büyük şehirden veto yedi geçmedi ve geri geldi. Daha sonra aynı projeyi yapmak için belediye boş binasına hiç bir belediye birimini taşımadı. İşte Kent Konseyi'ni oraya götürün demiştik vesaire. Bir milyonun üzerinde oraya kiralar ödendi ama Kent Konseyi oraya boş binaya götürülmedi. Askerlik şubesi o binadan çıkartıldı.

Gizli kapaklı olarak dosya gönderilecek mi?
Bu gün görüyoruz bazı yanlışlardan geri dönmeye başladınız. İşte, Askerlik Şubesi geri getirmeye çalışıyorsunuz. Kent Konseyi'ni oraya taşıdınız. Demek ki o hatalardan dönülecek gibi görülüyor. Şimdi belediye başkanı diyor ki 'Oraya 60-70 katlı gökdelen yapılmayacak, 15-20 katlı binalar yapılacak!' Aslında bizi o dönemde ne kadar haklı olduğumuzu, bizim engellemediğimizi kendisi beyan etmiş oldu.
Sayın başkan Etap-2'yi açıklamamış. Şimdi buradan soruyorum, Etap-1 ve Etap-2 projelerini bakanlığa göndermeden bizimle paylaşacakmısınız? Yoksa geçmiş dönemde ki gibi yine aynı şekilde gizli kapaklı olarak dosya gönderilecek mi? Aynı şekilde bizim bilgimiz olmadan. İkincisi burada Etap-2'de oturan vatandaşların görüşleri alınacak mı? diye soruyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 01:35

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17