Mimar Hüseyin Karakaya "Kartal dibe vurmuştur!"

Karakaya "Kartal Belediye Başkanının sevgisi Sloganik sevgidir.” Dedi.

Mimar Hüseyin Karakaya "Kartal dibe vurmuştur!"
banner46
Ak Parti İBB ve Kartal Belediye Meclis üyesi Mimar Hüseyin Karakaya Gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karakaya ”Kartal hak ettiği yerde değildir. İlgisiz, yeteneksiz, beceriksiz bir yerel belediye yönetimi ile 9 yıl kaybederek Kartal Adeta dibe vurmuştur. Belediye başkanı ‘Kartal’ı seviyorum’ diye reklamlar yapıyor. Onu sevgisi Sloganik sevgidir.” Dedi.

Konuşmasına devam eden Mimar Karakaya “Kartal bir zamanların en cazibe ilçesiydi. Bostancı'dan Tuzla'ya, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe aslına bakarsanız bu ilçeler hep Kartal’ın yavrularıydı. Bu ilçelerin hepsi son 9 yılda muhteşem bir şekilde gelişirken, Kartal her geçen gün geriye doğru gitti. Yani şu anda Kartal dibe vurmuş dersek yanlış olmaz. Ticaret iyi değil, hareketlilik yok, canlılık yok, ilçenin bir çekici cazibesi yok.  Kartal’a gelmek için insanların bir sebebi yok. Kartal hak ettiği yere gelmesini bırakın, hak ettiği yerden çok daha aşağılara inmiş durumda. Sahile bakıyoruz çok güzel bir sahilimiz var. İnsanlar eşiyle çocuğuyla yaşlılar torunlarıyla gelip orada gezmek dinlenmek istiyorlar. Kartal’ın merkezi akşam olunca kap karanlık. İnsanlar evlerinden çıkmaya gezmeye korkuyorlar. Bunun sorumlusu kim? Halk mı? Vatandaş mı? Hayır. Bunun sorumlusu o güzel ortamı insanların kullanımına açamayan yöneticilerdir. Yani Yerel Belediyedir.
Belediye şu anda 240 milyon lira civarında bir borcu var. Halende borçlanıyor. Peki bu kadar borçlanmanın karşılığında Kartal'a ne verildi? Bir sosyal tesis mi var? bir sosyal tesis mi yapıldı? Belediye Kartal Halkının güvenle yiyebileceği içebileceği ucuza istifade edebileceği bir sosyal tesis mi yaptı?

Körler sağırlar birbirini ağırlar!

Dışarıdan komşu ilçelerden yerli ve yabancı turisti çekecek bir hizmet mi bir tesis mi yaptı? Yerli yabancı turisti çekebilecek bir Cazibe yapısı mı var? Hayır! İçine kapanmış belediye. Sadece kendi çevresinde dönen bir yönetim. Hani bir söz var Körler sağırlar birbirini ağırlar! Yaptıklarının çok iyi şeyler olduğunu varsayarak bol bol reklam dergi broşür vesaire yapıyorlar. Tabii ki biz de isteriz kültürel etkinlikler olmasını. Sosyal etkinlikler olmazsa olmazımızdır. Belediyeye baktığımızda sadece kültür merkezlerinde söyleşiler gösteriler var o kadar. Bunlar olması gerekir bunlara karşı değiliz ancak, Kartal halkının refah ve konforunu da yükseltecek girişimlerde bulunmak tamamen belediyenin sorumluluğundadır. Hiç kimse bu konuda kimseye suç bulmasın. Biz mecliste Bunlar dile getirdiğimiz meclis üyeleri yani Cumhuriyet Halk Partisi arkadaşlar hemen başlarlar. ‘Büyükşehir şunları yapmadı. Efendim merkezi hükümet şunu yapmadı, işte hükümet şunu yapmadı.’ Diye konuşuyorlar. ‘Büyükşehirde de CHP'li meclis üyeleri var. Büyükşehir’in yaptığını yapamadığını oradaki arkadaşlara söylüyorlar zaten’ dediğimizde, siz oraya niye karışıyorsunuz diyorlar.

Esnafın önünü açacak bir projeleri yok!

Halk tarafından seçilmiş AK Parti ya da Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak meclis üyelerinin görevi halk adına burada güzel icraatlar yapmaktır. Güzel işler yapmak yani halkın Konfor ve Hayat standardını yükseltecek projeler yapmaktır. Yaşadığımız ilçeyi Cazibe merkezi haline getirmek olmaktır görevimiz. Mecliste her konuşmamızda, proje üretin dediğimizde bizim projelerimiz var diyorlar. Nedir projeler? Dediğimizde, işte sosyal etkinlikler diyorlar. Tamam da zaten göreviniz sosyal etkinliklere yapmaktır. Çöptür, asfalt yapmaktır, kaldırım yapmaktır, bunlar zaten yapmanız gereken görevler. Kartal’a baktığımızda Kartal’ın esnafı tamamen bitmiş durumdadır. Hepsi diğer ilçelere gidip orada iş yapma fikri üzerinde düşünüyorlar. Kartal halkı da Kartal da daha iyi alışveriş yapacağı bir ortam bulamadığı için Kadıköy'e kadar komşu ilçeler Pendik ve Maltepe’ye uzanmak zorunda kalıyorlar. Biz yönetenlerin idarecilerin ufku geniş olursa Basiret ve feraset iyi olursa yatırımcıların önüne açarız. Yatırımcılar böyle beldelere güzel işler güzel hizmetler yapmak için gelirler. Ama biz Kartal'da böyle bir yönetimi kesinlikle göremiyoruz. Her zaman dediğimiz gibi bunlar önerilere de kapalılar. Bir proje, bir öneri sunduğumuz da Kartal halkına menfaati için proje bizden geldiği için hemen olmaz diyorlar. Yapmayız diyorlar. Arkadaş projeyi benim tavsiye etmem önemli değil, sizin yapmanız önemli. Fikri üretenin o kadar önemi yok ki. Önemli olan Fikri sunulan projeye icraata dökmektir. İcraata geçirmek ve halkın hizmetine sunmaktır. Gerçekten Kartal Belediye yönetimi ve Belediye Başkanı dediğim gibi Körler sağırlar birbirini ağırlar sözü çerçevesinde dönüp duruyorlar. Kartal'a vermiş oldukları hiçbir Proje yok. Ya Allah aşkına bir çatı altında 1 tane tesis bir tane hizmet gösterme imkânları yok mu? Esnaf nasıl canlanır? Esnafın önünü açacak bir projeleri yok mu yok esnafa güzel ortam açarsanız düzgün Yollar Kaldırımlar güzel park yerleri insanların o ilçeye Akın Akın gelmesini sağlayan projeler yapılması gerekir. İnsanları cezbedecek mekânların yapılmasıyla Ancak bu insanların Akın Akın gelmesi sağlanır. Bizler defalarca projeleri bu yönetime sunduğumuzda ismimiz önemli değil, yeter ki bu projeleri yapın dediğinizde olmaz dediler. Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır diyor Peygamber Efendimiz biz bu insanlara güzel projeler yapın Diye sorduğumuzda kulaklarını maalesef bizlere takıyorlar.

Meclise gelmeyen Belediye Başkanımız var!

Halkın seçtiği Kartal belediye başkanımız maalesef meclise gelmiyor ya Bir gel meclise katıl halkın seçtiği meclis Üyeleriyle bir araya gel! Belediyenin bütçesi geçiyor belediye bütçeyi nerede kullandı? Nasıl kullandı? Yeni bütçeyi nerede kullanacak, nasıl kullanacak? Bunu en iyi yönetecek olan kullanacak olan belediye başkanıdır. Bütçe görüşmelerine bile gelmiyor. Faaliyet raporları var bakalım önümüzdeki günlerde faaliyet raporları gelecek meclise bekliyoruz. Belediye başkanı gelecek mi, gelmeyecek mi? faaliyet raporlarını bile gelmiyordu. Ne faaliyet yaptınız? Ne faaliyetler yapmayı düşünüyorsunuz? Geçen bir yılda ne faaliyetler yaptınız? Nelerde başarılı oldunuz? Eksikliğiniz nedir? Yapamadıkları nelerdir? Bunları halkın seçtiği Belediye Meclis üyelerine belediye başkanının gelip rapor vermesi gerekir. Maalesef yok Belediye Başkanı gelmiyor diğer Belediyelerde görüyoruz her ayın ilk Pazartesi Meclisine geliyor belediye başkanları meclis olduğu gün sadece AK Partili belediyeler değil Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve belediye başkanları gelip meclisin açılışını yapıyorlar. Bu halkın seçtiği meclis üyelerine, yani halka saygıdır.

Kartal 9 yılını kaybetmiştir!

Ben seçildim, Kral benim! Ben ne dersem o olur. Her şeyi ben bilirim! Böyle bir tavır içerisinde ne eksikliğini görebilir ne de hatasını görebilir. Ne de yeni Ufuklara yeni projeleri olabilir. Kartal 5 yıl önceden 4 yılda bu dönem toplam 9 yıl kaybetmiştir 9 yıl çok uzun bir zamandır aslında 9 yıl içerisinde Kartal bu bölgenin yeniden parlayan yıldız olması imkanı var iken yine eski günlerin o ihtişamlı kartalı haline gelmesi durumu var iken maalesef çevre ilçelere baktığımızda sönük kalmış lambası ışığı sönmüş aşağı doğru giden garip bir ilçe haline gelmiştir Kartal. Aslında Kartal’ın dinamikleri çok kuvvetli. Kartal bu bölgenin bahsettiğim gibi çok eski bir ilçesi olmasından dolayı siyasi derinliği vardır. Vatandaşın ve halkın bilinç derinliği aslında köklerde duruyor. Sadece biraz Güneş, Işık, ilgi bekliyor. Kartal’ın O köklerinin büyük fışkırma ihtimali her zaman var. İnşallah umut ediyorum ki, önümüzdeki günlerde bu bahsettiğim kökler yeniden filizlenir.  Ak kadrolarla yeniden gün yüzüne çıkıp yeniden Kartal eski ihtişamına kavuşur diye umut ediyorum.

Kartalspor bir proje dahilinde planlı bir şekilde bitirildi!

Kartal Aslında birçok konuda komşu ilçeleri öncülük yapmış bir markadır. Örnek vermek gerekirse bir Kartal sporumuz vardı. Türkiye'deki büyük liglere büyük kulüplere sporcu yetişen altyapıya sahip bir Kartal spor du. Kartal spor çok büyük bir spor kulübü iken bugün maalesef yok edildi. Kartalspor aslında bir proje dahilinde planlı bir şekilde geriye doğru getirilip, sonunda bal ligine getirilip yok olan bir takım durumuna düşürüldü. Sonunda nihai darbeyi de vurup, Kartal stadına yıkılacak duruma getirip yıktılar. Demek ki Kartal Stadı'nın yıkma projesi olduğu için önce Kartalspor yok etmek gerekiyordu, onu da başardılar.  Kartalspor yok olunca, artık Stada da gerek kalmadı deyip Kartal stadının yıktılar. Bahsettiğim gibi beceriksiz, yeteneksiz, ilgisiz bir yerel yönetimin idaresiyle yok edilmesi sağlandı. Kartalspor’un taraftarlarının Bu gidişata tepki koymasını beklerdim ama maalesef olmadı. Bekliyorum bir gün gelecek bu taraftarlar tepkilerini Kartalspor’u bu duruma getirenlere çok önemli bir şekilde koyacaklardır.

Kartalı sevmiyor!

Kartal Belediyesi ‘Kartalı Seviyorum’ diye logolarıyla arabalara, bazı yerlere giydirmeler yapmışlar. Bu bir sloganik sevgidir. Kartal sevgisi değildir. Platonik aşk deriz ya burada işte sadece lafta Platonik olarak sevgiyi anlatan işlerdir. ‘Kartal’ı Seviyorum’ diye yazıp üstüne de resminizi basaraktan olmuyor Kartal sevgisi. Parkların tabelasına Kartalı seviyorum yazıp, belediye başkanın resmini koymakla böyle sevgi olmuyor. Kartalı sevmiyor. Kartalı sevmek demin bahsettiğim gibi olur. Kartal’ın konforunu Kartalın kalitesine Kartalın cazibesini yükseltmek ne olur. Yani insanların Kartal'a gelmeleri için bir nedenleri olmalı. Bu dediklerimi yaparsanız, Kartalı seviyorum dersiniz. Kent aydınlatması diye bir şey var bunu her zaman söylerim. Bizim tarihi yapılarımızı meydanlarımızı, alanlarımızı, caddelerimizi ve sahilimizi bu kent aydınlatması ile güzelce aydınlatırsak. Kartalı böyle bir Cazibe merkezi haline getirirsek insanların Kartal'a gelmesini sağlarız. Bakın Akşam olunca insanlar Maltepe'ye gidiyoruz sahilde çay içmeye. İnsanlar eşleriyle dostları ile ya Maltepe sahilinde buluşmaya gidiyorlar ya Pendik'e gidiyorlar ya da Tuzla'ya gidiyorlar. Kartalı sevmek, insanların Pendik'e Tuzla'ya Maltepe'ye değil Kartal'da yiyip içmelerini buluşmalarını Cazibe haline getirilmesiyle olur. Kartalı sevmek gidip kendi memleketinizde Nevşehir'de bir otel almakla olmaz! Kartalı sevmek insanları Nevşehir'e götürüp orada Otel alıp orada gezdirip eğlendirmek değildir. Nevşehir'dekileri Kartal'a getirmektir, Kartalı sevmek. Kartalı sevmek yerli ve yabancı turistleri Kartal'a çekmektir. Dışarıdaki insanları Kartal'a getir, burada yesinler İçsinler konaklasınlar.  Esnafa da faydaları dokunsun işte kartalı sevmek budur. İnsanlar Kartalın sahiline gelip Adaları seyretsinler. Ciğerlerine bol bol deniz havası çeksin, oradan çıkıp aydosa gitsin. Aydostan Orman havası kokusu çeksin işte Kartalı sevmek budur. Kartalı sevmek Ada'dan yer kiralayıp buradan motorlarla Onları oraya bazı insanları götürüp orada eğlendirmek değildir.

Birilerine kazandırmak için heykel yaptırmak!

Kartalı sevmek Kartal'a onlarca heykel dikmek değildir. Tabii ki sanat eserleri yapılacaktır, ama göze Batırırcasına onlarca heykel yapılmaz. İnsanlar Kartalın bir yerde yığılmış heykelleri gidip bakalım da esnaftan alışveriş yapalım diye Kartal'a geliyorlar mı? Kartalı sevmek birilerine bir şeyler kazandırmak için heykel yaptırmak değildir. Kartalı sevmek Kartal sporun alt yapısında genç Sporcular yetiştirmek de olurdu kartalı sevmek Kartal'da yetiştirdiğiniz gençlerle gurur duymakla olurdu kartalı sevmek Kartal halkınım gururlanacağı Bir ilçede Kartal'da yaşıyorum diye göğsünü gererek gezdirmesi ne Sebep olmakla olurdu. Sloganik bir Platonik aşkla Kartal sevilmez.

Kartal Ak Parti İlçe Teşkilatı şaha kalkacak!

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımız kongreye gidiyor. Kongreler tazelenmektir. Taze bir kanın gelmesi demektir. Kongreler, değişim taze kan yeni bir heyecandır. Kartalımıza genç bir kardeşimiz camiamıza yabancı olmayan, yeni bir görevle yeni bir heyecanla görev alacak. Gençlik kollarında çalışmış, ilçe yönetiminde ana kademe de çalışmış bir kardeşimiz görev alacak. Belediyede görevler yapmış belli başlı tecrübelere sahip olan bir kardeşimizdir. İlçe başkan adayımız genç bir kardeşimizdir. Heyecanlı bir kardeşimizdir. İnşallah bu yeni kardeşimizle beraber taze bir kanla koşmaya başlayacağız. Bu yeni görev alacak kardeşimiz ve ekibi ile beraber Kartalımız bahsettiğim sıkıntılardan kurtulacak Allah izin verirse. Kongreden sonra Kartal Ak Parti İlçe Teşkilatı şaha kalkacaktır. Kartal'da gümbür gümbür bir Ak Parti sesi duyulacaktır. 2019'da biz böyle Ak kadrolarla AK Parti'nin bayrağını Kartal'a dikip, Kartalı hak ettiği yere İnşallah çıkartacağız. Şu andaki Kartalın üstünde bulunan kasveti  Allah'ın izniyle 2019'da kaldırıp özlemini duyduğumuz O şahlanan Kartalı, bu Ak kadrolar sağlayacaktır. Kartal sevdalısı Kartal özlemini duyan Ak  kadrolar Allah'ın izniyle gümbür gümbür geliyor. Yeni ilçe başkanı olacak kardeşime ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Biz bir bütünüz. Tek Yumruk olup yeni İlçe Başkanlığı etrafında kenetlenip yumruğumuzu masaya vurup gümbür gümbür geleceğiz Allah'ın izniyle.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar T.
Yaşar T. - 6 yıl Önce

Hüseyin karakaya yüzde yüz doğru ve isabetli şeyler söylemiş.
Ben akpartili değilim. Akparti hüsyin karakayayı aday gösterse
Gönülden desteklerim.

Ahmet B.
Ahmet B. - 6 yıl Önce

Hüseyin bey’in tespitleri oldukça etkili. Bir mimar olarak aynı zamanda hem Kartal’ın hemde İBB nin meclis komisyon üyesi duayen bir politikacı bunları açık açık söylüyorsa üzerinde durup düşünmek lazım.
“Kartal, uyan ve uç”

SIRADAKİ HABER

banner17