Mimar Hüseyin Karakaya "Hani rantiyecilerin, emperyalistlerin, sömürücülerin karşısındaydınız?"

Mecliste konuşan Karakaya "Bir garibanın küçücük arsasına 10 metrekarelik 20 metrekarelik arsasına engel olunurken bir büyük rantiyecilere dünya kadar yer ve imar vermeyi anlamış değiliz." dedi.

Mimar Hüseyin Karakaya "Hani rantiyecilerin, emperyalistlerin, sömürücülerin karşısındaydınız?"

Esas Holding tarafından yapımına başlanan Kartal Soğanlık’ta ki Sabancı’ların parseller üzerinde plan değişikliği talebi ile ilgili Kartal Belediye Meclis Üyeleri söz alıp konuşma yaptılar.

Kartal belediyesi 2017 Temmuz 3. bileşiminde gündemle alakalı söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Mimar Hüseyin Karakaya "Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 15 Temmuz 2016 yılında ülkemize gerçekleştirilen hain saldırıda şehid düşen güvenlik güçleri ve kardeşlerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Bu güzel ve necip milletin bir daha böyle olaylarla karşılaşmamasını temenni ediyorum. Türklerin tarihinde hiçbir zaman Türkler silahsız insanlara savaşta bile olsa mermi sıkmamıştır. Kurşun atmamıştır. Ne oldu bize ki bir anda bu hale geldik.

Gündemde olan konu ile ilgili komisyonda bulunan arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma gerçekleştirdiler. Dalında uzman olan şehir plancısı kardeşimiz Kubilay Bey rakamları bir bir döküp getirdi. Ben bu konuya değinmeyeceğim. Bu dosya her nedense gidip gidip geri geliyor. Dosyanın sahibi çok önemli demek ki. Geçmişte de bu dosya buraya gelmişti. Hatta bu dosyanın karşısında yiğitçe duran bazı arkadaşlarımız zarar görmüştü. Partisinden uzaklaştırma almıştı. Dosya yine aynı konu yine aynı ama Belediye Başkanımız bizzat gelip burada oturarak bunu buradan geçirmişti. 

O zaman bazı arkadaşlar şunu dile getirmişti ey Ak Partililer siz burada buna karşı çıkıyorsunuz ama Büyükşehir’ de bunu tıpış tıpış geçireceksiniz demişlerdi. Biz ise o orada görülür demiştik büyükşehirden bu dosyayı red edip geri göndermiştik. Bu dosya yeniden ısıtılıp önümüze getirildi. Bir garibanın küçücük arsasına 10 metrekarelik 20 metrekarelik arsasına engel olunurken bir büyük rantiyecilere dünya kadar yer ve imar vermeyi anlamış değiliz. 

Hani haktan yanaydık, hani rantiyecilerin, emperyalistlerin, sömürücülerin karşısındaydık. Ne oldu da bu dosyaya özellikle ve özellikle rantiyeci bir ruhun rantiyesi üzerine eklemeye çalışıyoruz. Ben bunu burada bulunan meclis üyesi arkadaşlarımın takdirine sunuyorum. 

Burada komisyon demek bir ihtisas alanı demektir. Yani konusunda uzman olan kişiler tarafından oluşturulur ve bu uzman kişiler bu konuda çalışmalarını gerçekleştirir getirip meclise sunar. Mecliste bunu oylar. Komisyondan verilen rapor yanlış öylemi komisyonda kimler var uzmanlar var bu işin ehli insanların çalışmaları var.

Bu komisyonun araştırıp yazıp getirdiği bu dosyayı burada komisyondan geldiği şekli ile mi oylayacağız yoksa değiştirecek miyiz?

Ak koyun kara koyun az sonra ortaya çıkacak. Ümit ediyorum ki komisyonda uzman arkadaşlarımızın ehil arkadaşlarımızın yapmış olduğu karara burada komisyondan geldiği şekli ile oylanıp geçmesidir. Ümidim bu yöndedir bu yönde olursa bu meclis görevini layığı ile yapmış olacağına inanıyorum. 

Velev ki olmadı değişti Cumhuriyet Halk Partisi karakolda doğru söyledi mahkemede şaştı şekliyle hareket ederse yine biz kartalı kartal’ da ki garibanın, kartal’ da ki vatandaşın temsilcisi olarak büyükşehirde de yine mücadelemizi devam ettireceğiz. Dolayısı ile ben yine şahsım olarak söylüyorum büyükşehirde yine de bunun mücadelesini vereceğiz diyorum ve hepinizi saygı ile selamlıyorum." Diyerek sözlerini sonlandırdı.  

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 01:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17