Metin Bektaş, "Esentepe Belediyesine kaç para yardım yapılacak?"

Borç Batağında ki Kartal Belediyesi Esentepe Belediyesi'nin plajına iskele yapacak!

Metin Bektaş, "Esentepe Belediyesine kaç para yardım yapılacak?"

Kartal Belediyesi 2017 Temmuz ayı 3. bileşiminde gündem dışı söz alan Kartal Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Metin Bektaş çok çarpıcı bir konuşma gerçekleştirdi.

Bektaş "Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ben de her iki grup Başkan vekillerimizin başta söylediği gibi 15 Temmuz’ u bu millete yaşatanları bir kez de şahsım adına lanetliyorum. Bu ülke inşaallah bundan sonra bu tür olaylarla karşılaşmaz diyorum ve rabbimden niyaz ediyorum. 

Değerli arkadaşlar plan bütçe komisyon üyesi olarak gündemdeki madde ile ilgili söz almış bulunmaktayım. Değerli arkadaşlar Kıbrıs bizim yavru vatanımız. Onlara göre biz anavatanız evet biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Balkanlarda dünyanın her köşesinde Kıbrıs’ta elimizin, kolumuzun uzanabileceği her yere Türkiye’ yi büyük bir anlayışla bakan hem İslam ülkeleri hem Türk dünyası bizden her türlü desteği beklemekte. 

Bizler hem merkezi hükümette hem de Kartal Belediyesi olarak bugüne kadar almış olduğumuz kararların çoğunda özellikle uluslararası diyaloglarda idarenin her zaman yanında yer almaya özen gösterdik. 

Yavru Vatanımız Kıbrıs’ta kardeş Belediyemiz olan Esentepe Belediyesi'ne yapılacak olan bu yardımda özümde aynı fikirleri paylaşmakla beraber uygulamanın yapılış tarzına itirazımız olduğundan dolayı grubumuz olarak muhalefet edeceğiz. 

Değerli arkadaşlar kartal belediyesinin kendi bütçesini kartal içerisinde ne kadar kullanacağını çok konuştuk. Artık burada konuşmak istemiyorum. Kartal’ın eksikleri ne kadar var onları da bu maddede konuşmak istemiyorum. Bizim burada alacağımız karar Türkiye cumhuriyeti ve Kıbrıs cumhuriyeti farklı devletler her ne kadar birçok ülke kabul etmese de biz Türkiye cumhuriyeti olarak Kıbrıs cumhuriyetini biz devlet olarak kabul ediyoruz. Oraya gidecek yardımlarda uluslararası bir yardım olacağı için dosyanın alt yapısının oluşturulması gerekiyor. 

Biz komisyon çalışmasına girdiğimiz zaman bu dosya ile ilgili sadece iki adet belge geldi bu belgelerde sadece Esentepe Belediyesinin bizden Kıbrıs’ta bir rıhtım ve duşa kabinlerin yapılması talepleri bulunuyor. Komisyon üyeleri ile toplandığımız da ilgili başkan yardımcısı Gökhan Bey ve hüsnü beye de sorduğumuzda bunun bir ön hazırlığı var mı? Buna bir ön hazırlık yapalım söz uçar yazı kalır. Devletin dili yazı dilidir. Biz bunu resmileştirelim. Sağ olsun Gökhan Bey bu konuda bir çalışma gerçekleştirdi. 

Çünkü bu meclisten daha öncede başka meclislerden de önü açık alınan meclis kararları meclisi ileriki dönemlerde zimmet noktasında sıkıntıya sokabilecektir. Çünkü buradaki talepte bizden bir şey isteniyor. Bir iskele yapılması isteniyor. Ama iskele ile ilgili varsa bile bu dosyada olmadığı için söylüyorum hiçbir fizibilite yok. Hiçbir alt yapı yok kaç liraya mal olacağı ile ilgili bir çalışma yok. Hazırlanmış hiçbir çalışma yok. Konu ile ilgili Hüsnü Bey’ in bize sadece birkaç bilgi verdi. Onun samimiyetine burada inanıyoruz. Çünkü iyi niyetle burada bir şeyler yapılmak isteniyor belki ama sonuçta kurum adına bir şey yapıyorsak bunu belgelemeliyiz. Altını doldurabilmeliyiz bir masada otururken hadi sizin iskelenizi biz yapalım meclisten de biter. Biz istedik biz yaptık anlamında değil bir şey yapılacaksa altlığının doldurulması gerektiğini düşünüyorum. 

Bu noktada oraya yapılacak yatırımın ne kadar olacağını bilmiyoruz. Ya da kaç metre boyutunda yapılacağını bilmiyoruz.  Sağ olsun Gökhan Bey bir sınır koymak adına 500 metrekare büyüklüğünde bir iskele yapımı noktasında üst limit koydu ve komisyonda kabul edildi. 

Ben bununda çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Esentepe Belediyesinin Kartal Belediyesine yapmış olduğu bir fizibilite çalışması mevcut değil.  Evet, Kıbrıs yavru vatandaki bir belediye Esentepe belediyesi çoğu halkı da Karadenizli. Hepsi Türkiye Cumhuriyetinden gidip daha sonradan oranın vatandaşı olan insanlar onlara hizmet etmek gerektiğine inanıyorum. 

Ama biz bunları yaparken daha önceden de söylemiştim. Kartal Belediyesi böyle çadır Belediyeciliği gibi bir belediyecilik yapmasın. Görevini tam layığı ile yapsın. Dosyasını iyi hazırlasın dersine iyi çalışsın güzel sağlam bir dosya ile önümüze gelsin. 

Konuşmamın başında da söylediğim gibi bu tip durumlarda görüşleriniz delildir. Biz bunlara asla karşı çıkmayız. Onlarda bizim kardeşlerimiz ama usulsüz kanunsuz içi boş bir dosya ile gelince üzülerek te olsa biz buna hayır demek zorunda kalacağız. Bundan sonra ki çalışmalarında özellikle rica ediyorum. 

Sayın Başkan Yardımcılarım lütfen bu tür durumlarda meclisi bilgilendirin. Sayın Başkan Yardımcım tebessüm ediyorsunuz güzel bir şey tebessüm etmeniz ama ben şu anda Esentepe Belediyesine kaç para yardım yapılacağını bilmiyorum bu mecliste bilmeden onay verecek. 

Şimdi Kartal halkı soracak ben de onların adına soruyorum Esentepe Belediyesine kaç para yardım yapılacağını, kaç paraya iskele yapılacağını ben plan bütçe komisyonu üyesi olarak böyle yazı görmedim.

Meclis komisyonu meclisin adına araştırır sizlerin adınıza biz oradayız. Bana grup Başkanım Metin kaç para harcanacak bu yardıma deyince bende bilmediğim için bilmiyorum dedim çünkü böyle bir evrak görmedim. Dolayısı ile nereye ne kadar yapılacak bilmediğimiz bir evraka ucu açık bir şey bırakamıyoruz. 

500 metrekare ile sınırlandırdık ama 500 metre karelik bir iskele 200 bin liraya da yapılır, 1 milyon liraya da yapılabilir, 100 bin liraya da yapılabilir bilmiyorum! 

Ama benim elimdeki dosyada ücret yazılmış olmalı belki başkan yardımcılarımın sözlü olarak bilgileri vardır. Ama devlet evraklarla kalır makamlarda ki insanlar gelir geçer. Yarın ben meclisten geçen evraklarda böyle bir rakam olmayacak. 

Yeniden söylüyorum göçebe belediyeciliği bırakalım, çadır belediyeciliğini bırakalım 15, 20 gün tatil yapmayalım. Sayın belediye başkanına da buradan duyuralım. 

Lütfen işimizi dosyamızı hazırlayarak meclisin gündemine getirelim hepinize saygılar sunuyorum. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 01:18

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17