Metin Bektaş "8 yılda Kartal'da 8 kolon dikmediniz!

Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin Bektaş Ekim ayı 2017 yılı birleşiminde faaliyet raporunu eleştirdi. Bektaş "Niye zorunuza gidiyor ki, Belediye Başkanı müteahhitlerle kol kola gezmeyi bırakacak!" dedi.

Belediye Başkanlığı yapsın! Emlakçılık yapmasın!

Metin Bektaş “Geçenlerde meclis konuşmamda CHP’ni eski ilçe başkanının “Belediye Başkanlığı makamı ticaret makamı değildir! İşine baksın! Belediye Başkanlığı yapsın! Emlakçılık yapmasın” Sözünü burada söylediğim için, Sayın Gülcemal Fidan hangi haddini aşarak “Sen bu meclise yakışmıyorsun! Senin bu meclisten gitmen gerekir!” Dedi. Sayın Gülcemal Fidan! Çok özür dileyerek söylüyorum. Bu sizin haddinize değil! Ak Parti yöneticilerinin, Ak Parti tabanının bize verdiği oyların hakkıyla buradayım ve görevimi yerine getirdiğimi ve hepinizin de sinirlerini gerdiğimi çok iyi biliyorum.

8 yılda 8 tane kolon dikmediniz!

Performans! Maalesef performanslarınız çok iyi gidiyor! Sayın Belediye başkanınız bu gün yok! Nerede? Gezmede! Yurt dışında gezer ya da kendi siyasi istikbalini sağlayabilmek adına Nevşehir’de ki almış olduğu otelde CHP’li il başkanlarını ağırlar. Onları belediyenin imkânlarıyla götürüp çiftliğinde ağırlar! Daha sonra yine müteahhitlerin zorlukla aldığı inşaatlarına gider Kentsel Dönüşümlerle oralarda şovlarını yapar! Müteahhitlerle kol kola gezer! Niye zorunuza gidiyor! Bunu ben söylüyorum. Belediye Başkanı müteahhitlerle kol kola gezmeyi bırakacak! Gelelim Gökhan beye. Biraz önce İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yaptığım konuşmanın sonucu söylüyorum. Kartal’da ki 65 okulun 40 tanesini Tuzla, Pendik ve Sancaktepe Belediyesi yapmıştır ve hiç birine de amblemleri yazılmamıştır. Burada mazeret değil, iş üretmek zorundasınız. Tüm okullarında boyalarını İBB vermiştir. Bu bir acziyettir. İş yapın! Performans gösterin! Yol yaptık, okul boyadık, asfalt döktük. Arkadaşlar! İnsanlar Mega projeleriyle öne çıkar. Kartal Belediyesi’nin bana bir tane mega projesini söyleyin. Bir tane dikili taşınız yok! Bir tane yapmış olduğunuz binanız yok. Bu gün hala önceki belediye başkanlarının yapmış oldukları eserleri konuşuyoruz. 8 senedir iktidarda olan belediye başkanının daha dikmiş olduğu 8 tane kolon yok.

Kartal halkı böyle bir yönetimi hak etmiyor.

Her şey siyasete göre yapılmaz. Siyasetin kuralları vardır. Etik kuralları vardır. Uyanları vardır, uymayanları vardır. Bu gün Kartal Belediyesi’nde meclis üyesi olan hiçbir arkadaşımız, Kartal Belediyesi ile yasal olarak iş yapamaz. Kanunlar buna müsaade etmez. Birinci dereceden yakınları da iş yapamaz. Biz bunu çok iyi biliriz. Ama etik olarak bir belediye meclis üyesinin belediyenin iştiraklerinin ve belediye başkanının belediyede ki işlerinden dolayı avukatlığını da yapamaz. Yasa izin verebilir. Arkadaşlar ben bu güne kadar bir arkadaşımızın imar dosyasıyla ilgili imardan bilgi al denilmesine rağmen imardan bilgi almanın dedikodusu olur diye etik olarak davranarak bilgi almazken, birileri bütün arazide bütün sokaklarda yalan şudur budur deniliyor ama belgelerde dava duruşmalarına giren avukatın ismi yazıyor. Bu da benim sorunum değil, bu da kamuoyunun sorunu. Bizim burada ki yapıcı eleştirimiz Kartal halkına daha iyi hizmet yapabilmek adınadır. Kartal halkı böyle bir yönetimi hak etmiyor. Biz Ak Parti grubu adına Kartal Belediyesi’nden daha güzel projeler bekliyoruz. Daha güzel günler temennisiyle hepinize hayırlı günler diliyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 00:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17