Memur Fehmi Okay'ın Çakal mesajına tepkiler yağdı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay CHP'yi dizayn mı ediyor?

Memur Fehmi Okay'ın Çakal mesajına tepkiler yağdı.
banner46

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay siyaset mi yapıyor? 

Kanun Ne diyor?

657 sayılı Kanunun tarafsızlık ve devlete bağlılık başlıklı 7 nci maddesinde "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar. Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler ." denilmekte olup, basına bilgi veya demeç vermeyi düzenleyen 15'inci maddesinde; "Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir. Askeri hizmet ile ilgili bilgiler özel kanunların yetkili, kıldığı personel dışın da hiç bir kimse tarafından açıklanamaz." hükmü yer almaktadır.

Okay öyle bir paylaşım yaptı ki CHP'lilerden tepkilere neden oldu.

Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.
Safları sıklaştırın çocuklar

NAZIM HİKMET

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sadettin Topal, Mustafa Fehmi Okay'a tepki gösterdi.

Topal paylaşımında "Kartal Örgütüne hakaret eden şahsiyet sen o koltukta bizim oylarımızla oturduğunu unutma sakın..." dedi.

Bir tepki de CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Taner Özdemir'den geldi.

İşte Özdemir'in o paylaşımı;

Kartal Belediye Başkanı danışmanlığını görevine son verilen Özbey Pekşen, delege seçimlerine müdehale edildiğini Ekim 2017'de paylaşmıştı.

İşte Pekşen olayı ve yankılarından bazıları;

***

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 01:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17