Kim bu Kartal Belediyesi'nin yeni hanım ağası?

AK Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy Belediye Meclisi'nde gündeme bomba gibi düşen iddialarda bulundu.

Kim bu Kartal Belediyesi'nin yeni hanım ağası?

Kartal Belediye Meclisi 2. Birleşimi 19 Ekim 2020 Pazartesi günü Belediye başkan vekili Yılmaz Tuncer başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan Haydar Göksoy'un iddiaları CHP'li meclis üyelerinin tepkisini çekti. Göksoy'u iddialarının ispat etmeye davet ettiler.

3 Asansörü 2000 kişilik personel kullanıyor!

Belediye binamızda toplam 6 tane asansör bulunmakta. Yine bize gelen kıymetli çalışan personellerimizin bir şikâyeti şudur ki: 6 tane asansör mevcut bu binada. 2 tane asansör Başkanlık katına hizmet ediyor,1 tanesi Belediye Başkan Yardımcılarına ve Müdürlere hizmet ediyor. Geri kalan 3 tanesi de 2000 kişilik personel tarafından kullanılmakta. Bu ciddi anlamda personeli tedirgin ve rahatsız ediyor. Tedirginliğin tek sebebi malum covid-19 illetinden dolayı. Bunu da değerli Belediye Başkan yardımcılarımızın dikkate almasını arz ediyorum.

6 aydır tadilatı yapılmayan Mescit!

Yine bir hanımefendi kardeşimizin söylememi istediği olay var. Kendisinin ibadetinden dolayı kadınlar mescidi tadilatı hala yapılamamış. Tavanı akmakta olan bu meclisin kapısında 6 aydır tadilattadır yazısı durmasın. Bunu da ilgili Başkan Yardımcımız hızlandırırsa çok sevineceğiz.

Yazı İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ederim

Sevgili meclis üyelerim, geçen gün kısa bir söz aldım ve dedim ki müdürlüklerde ciddi bir rahatsızlık var personel tarafından. Hazır rahatsızlık duyulan konulara detaylı girmeden önce hali hazırda karşımızda bulunan Yazı İşleri Müdürümüze ve kıymetli personeline çok teşekkür ediyorum. 6,5 senedir bir kere birkaç tane şikâyet almadığımız Müdürlüklerden bir tanesi de Yazı İşleri Müdürümüz ve ekibidir. Kendisine grubum adına teşekkür ediyorum.

Yeni bir Hanım Ağa!

Şimdi bugün size bir Müdürlükten bahsedeceğim. Geçtiğimiz yıllarda bir Hanım Ağa’dan bahsetmiştim. Ses getirmişti, Sayın Belediye Başkanımız gerekeni yapmıştı. Şimdi size yeni bir Hanım Ağa’dan bahsedeceğim. Kıymetli Meclis üyelerim, değerli katılımcılar. Sözleşmeli personellerin Aralık ayında işi ile tehdit ettiği bir müdüre. Tüm yetkisinin kendinde olduğunu ayağınızı denk alın dediği bir müdüre hanım. Evinin bahçesinin tadilatı, evinin önündeki ağaçların budatılması, evinin bahçesinin ilaçlanması.

Akrabasının evinin bakımını personele yaptırıyor!

Bakın çok önemli bir iddia da şudur ki zaten kendisi ilçe dışında oturmasına rağmen bundan teknik personelimizin, müdürümüzün evine vermiş olduğu hizmet. Neyse, şaşırdık mı Kartal Belediyesine? Şaşırmadık. Geçmiş dönemlerde şaşırmadığımız gibi bu yönetimde de şaşırmadık. Çok garip bir bilgi de şu ki müdürümüzün çocuğunun proje ödevlerini de Belediyede kendi biriminde çalışan personele yaptırması. Sosyal medyadan devamlı paylaşım yapan bu müdürümüz, kimler beğenmiş kimler beğenmemiş, beni kimler paylaşmış kimler paylaşmamış üzerine de personeline etki ve baskı kuran bir müdürden bahsediyorum. Ve yine çok ciddi bir iddiadır ki, akrabasının artık kardeşinin mi, annesinin mi, ailesinin mi bilinmeyen, evlerinin bakımını da personeline yaptıran bir müdürden bahsediyoruz. İnşallah bizim sunduğumuz bu iddialar asılsızdır. Yalnız telefonumuzda bazı bilgiler var. Net kaynaklardan gelen. Eğer herhangi bir durumda bunları da açıklayacağımızdan şüpheniz olmasın. Kademede mimarlarımız, mühendislerimiz, teknik açıdan eğitim açısından Üniversite tahsilini bitirmiş arkadaşlarımızın onların üstüne şef diye koyduğu bazı arkadaşlarımız, onlara da ciddi pres yapıyor. Bu da siyasi partinin iktidar olduğu siyasi hareketin içinde bir yönetici olan bir arkadaşın, İlçe Başkan Yardımcısının bu arkadaşlarımıza, bu yüksek öğretimini tamamlamış liyakat sahibi olan arkadaşlarımıza bu şekilde pres bu şekilde baskı yapmasını da biz şiddetle kınıyoruz.

Personele sigara aldırıyor!

Sn. Başkanım, değerli meclis üyelerim. Geçtiğimiz dönemde yine bazı Belediye personelleri vardı. Kardeşleri işe alıyorlardı, yeğenleri işe alıyorlardı, yıllardır Belediyede emeği ile mücadele eden arkadaşlarımızdan daha üst düzey yetkilere sahiplerdi. Onları da açıklamıştık. Makam araçları, sınırsız yakıtlar, sınırsız harcamalar, yüksek dolgun maaşlar. Biz bunları da dile getirirken, yeni yönetimde bunların olmaması için temennide bile bulunmadık. Çünkü olmaz diyorduk. Kıymetli Belediye Başkanımız geçen dönemden zaten yönetimin içindeydi, antrenmanlıydı. Böyle bir şeye asla müsaade etmez diyorduk. Geçtiğimiz mecliste dedim ki bir müdür sigara aldırıyor. Personele sigara aldırmaya hiçbir müdür, hiçbir Belediye Başkan Yardımcısının, hatta Belediye Başkanının dahi haddi ve hakkı yoktur. Ama dışarıda olurlar, ama beraber giderken o gider alır, onda bir sıkıntı yok.

“Gel elimi öp, seni affedeyim!” diyor

Sonra duyduk ki bizi arıyor kıymetli kardeşlerimiz. Ya diyor ne sigara aldırması, bizi evinin ihtiyaçları için pazara gönderiyor. E biz diyor ne yapacağız? Bize veriyor kağıdı, evinin ihtiyaçlarını görüyoruz. Ve sonra tartışmış olduğu personelimize ne yapıyor biliyor musunuz değerli katılımcılar, kıymetli basın. El öptürüyor. Gel elimi öp, seni affedeyim diyor. Şimdi sosyal medyadan paylaşımlar yapıyorlar. Bu parkları yaptık, bu bahçeleri yaptık, bu yeşillikleri yaptık. Hadi yapmış olduğunuz herhangi bir parkın, börtünün, böceğin paylaşımını yaptığınız zaman evinizin ağaçlarını budatırken onları da paylaşın. Bizler sizin samimiyetinizi öğrenelim.

İsim de veririz!

Kıymetli meclis üyelerimiz, ben hayatım boyunca iftira atmamışımdır. Hayatım boyunca elimizde bir belge olmuş olsa, biz zaten çıkar onu yayınlarız. Evet, ne yazmışız yine bakın evinin marangoz ve elektrik işlerini dahi yaptıran diye not almışız. Bir dahaki mecliste o zaman bundan sonra isim de veririz, destek hizmetleri müdürlüğüyle görüşmek ümidi ile diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 14:08

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17