Kartal’da ki o İnşaat, Projede 9 Kat bina bittiğinde 10 Kat nasıl oldu?

Kartal’da kentsel dönüşüm bahanesiyle adeta rantsal dönüşüme dönen bazı inşaatlarda dönen oyunlar ve iddialar duyanlara adeta parmak ısırtıyor.

Kartal’da ki o İnşaat, Projede 9 Kat bina bittiğinde 10 Kat nasıl oldu?
banner46
Eskiz Yapı İnşaat Proje Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin müteahhitliğini yaptığı, BRT Yapı Denetim Limited Şirketinin Denetim firması olduğu, Kartal Belediyesi’nin ruhsat verdiği inşaat 9 kat iken nasıl 10 kata çıktı? Müteahhit vatandaşları kazıkladı mı? Denetim firması denetleme görevini yerine getirmedi mi? Belediye yetkilileri görevlerini kötüye mi kullandılar? İşte o inşaatla ilgili belgeler ve iddialar:

Arsa sahiplerine %65! Müteahhide %35 hisse oldu mu?


İstanbul ili, Kartal İlçesi, Petrol-İş Mahallesi, 1823 ada, 92 parselde bulunan 17 hissedardan oluşan arsa sahipleri ile Eskiz Yapı İnşaat Proje Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. arasında 2016 yılında bina yapımı sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmede “Yapılacak olan binada %65 hissesinin ARSA SAHİPLERİNE ait olacak, %35 hisse ise MÜTEAHHİT’E ait olacaktır.” Diye belirtildiği ve müteahhit firmanın, bu sözleşmenin dışına çıktığı ve fazladan hisse elde edip hissedarların haklarını haksız yere elde ettiği iddia edildi. Ayrıca yine sözleşmede yapılacak olan inşaatta tek asansör yapılacağı yazılırken çift asansör yapıldığı iddia edildi.

İnşaat'ın projesi;

Projede Bodrum+Zemin+9 Kat!

İnşaatta Bodrum açığa toprağın üstüne çıkıp, Zemin+10 Kat!

Müteaahit firma ve Yapı Denetim Firması sustu!

Eskiz Yapı İnşaat Proje Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ne ve BRT Yapı Denetim Limited Şirketi yetkililerine fax ve internet üzerinden etik gazetecilik gereği iddialarla ilgili sorular sorduk, Gazetemize cevap vermeyip, iddiaları yalanlamadılar.

MÜTEAHHİT projeye aykırı hiçbir değişiklik yapamaz!

Taraflarca imzalanan sözleşme de 21. Madde Özel Hükümlerinin (d) bendinde; “MÜTEAHHİT projeye aykırı hiçbir değişiklik yapamaz. İskanı engelleyici bir durum olursa vaki zararları ödemekle mükelleftir. Keza ARSA SAHİPLERİ’ne ait bölümleri ile ortak bölümleri tadil eder nitelikte bir durum mevcut olursa MÜTEAHHİT, ARSA SAHİPLERİ’nin yazılı onayını almak zorundadır.” Diye belirtilmiş.

Sözleşmede 1 asansör, İnşaatta 2 asansör!

Arsa sahipleri ile imzalanan sözleşmede; Teknik Şartname 12. Asansör  Maddesinin (a) bendinde “Yapı projesine uygun olarak bodrum kattan bina son katına çıkacak şekilde 1 asansör olacaktır” Diye belirtilmiş. Yapılan inşaatta proje değiştirilerek yeni proje ile asansör sayısını 2’ye çıkartıldığı iddia edildi.

Sizde haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız. Bir yerlerde kanunsuz yanlış işler oluyorsa, İlçem Gazetesi Whatsaap ihbar hattına müracaat edebilirsiniz. İlçem Gazetesi'nin kamu menfaatlerini korumak adına haber yapacağından endişeniz olmasın...


 
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 03:48

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
M. Ö.
M. Ö. - 6 yıl Önce

Calmam çaldırmam yemem yedirmem diyene bakın.Hesapta Kartalı Seviyorum diyor.Valla Kartala birşey yapıyorsun da o Sevgi mi başka birşey mi bilemiyorum

SIRADAKİ HABER

banner17