Kartal İlçe Emniyet Müdüründen çarpıcı 1 yıllık Kartal analizi

İşte Kartal'ın son 1 yıllık tablosu...

Kartal’da 2021 Huzur Toplantısı Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Huzur Toplantısına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve başkan yardımcıları, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Kartal İlçe Sağlık Müdürü Bekir Necati Şimşek, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı ve kurum müdürleri, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek ve yönetim kurulu, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendı Argunşah ve yönetim kurulu, SP Kartal İlçe Başkanı Fehim Hava ve yönetim kurulu, siyasi parti temsilcileri, İSTGAD İstanbul Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aytekin Yaşar, STK başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

-

-

Demir, "ilçemiz oldukça iyi durumda diyebilirim!"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir konuştu. Demir, “Emniyetten belirli aralıklar ile asayiş bülteni getiriliyor.  Bu bültende ilçede meydana gelen bütün asayiş olayları bizzat yer alıyor.  Hepinizin bildiği gibi bizim ilçemiz; 3. Sayfa haberleri ile ağır cezalık, tecavüz, gasp, adam öldürme gibi suçlarla televizyonların ana haberlerinde çoğu zaman yer almıyoruz. Bu bizim için sevindirici bir olay.  İlçemizde en son silahla adam öldürme yaklaşık altı ay öncesinde gerçekleşti.  Bir avukat yazıhanesinde 1 kişinin 3 kişiyi öldürmesi ile sonuçlanan olay olmuştu. Bu vatandaşlar da Yalova’dan gelip, burada avukat ile görüşmeye gelen kişilerdi.  Bu anlamda ilçemiz oldukça iyi durumda diyebilirim." Dedi.

-

Kaymakamdan “Dragos ve İstmarina civarında Kendini Satan Bayanlar!” itirafı
Sözlerine devam eden Demir, "Dragos’ta ve İstmarina civarında görülen, kendini satan bayanlar ya da diğer unsurlar.  Diğeri de torbacı dediğimiz uyuşturucu satan tipler.  Bir de Kuzey Kafkaslar’dan gelen bazı bayanlar, birkaç Türk ile ev tutup fuhuş faaliyetleri yapması.  Bu tabloda da “biz çok iyiyiz” demiyoruz. Zaten daha iyi olabilmek için bu toplantıları yapıyoruz. Bu konularda hepimize düşen görevler var. Ben burada ilk etapta aklıma gelen birkaç şey söylemek istiyorum.  İlçede eksik olan yerlere mobese takılması. Bunun yanı sıra kendi işyerlerimize mümkün olduğu kadar kamera takalım." Dedi.

-

Daha sonra Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı Sinevizyon eşliğinde yaptığı Kartal analizi katılımcıların takdirini kazandı.
Dallı, "Kartal'da;
* 2 Askeri Tesis
* Darphane Ek Hizmet Binası
* 30 Siyasi Parti
* 718 Dernek
* 16 Vakıf
* 4 Devlet Hastanesi
* 13 Özel Hastane
* 24 Sağlık Ocağı
* 2 Alışveriş Merkezi
* 81 Cami
* 3 Cemevi
* 2 Kilise
* 3 Üniversite
* 55 Lise ve Dengi Okul
* 86 İlkokul ve-Ortaokul
* 72 Okul Öncesi
* 4 Metro Durağı
* 5 Marmaray Durağı
* 1 Vapur iskelesi
* 51 Fabrika
* 33 Banka
* 27 Konaklama Tesisi
* 55 Kuyumcu
* 22 Düğün Salonu
* 3 Sinema Tiyatro
* 43 İnternet Kafe
* 197 Kahvehane, Kıraathane
* 84 İçkili yer ve Lokantalar
* 200 Tekel Bayii, Büfe
* 202 Park (Yeşil ALan) var." Dedi.
-
İstanbul geneli 39 ilçe arasında sonuncuyuz.
Dallı, "Şunu söylemeden geçeemeyeceğim. Sayın bakanımız ile yaptığımız toplantıda maalesef Kartal ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak, İstanbul geneli 39 ilçe arasında sonuncuyuz. Bina anlamında, yerleşim yeri anlamında. Emniyet hizmet birimleri anlamında bunu açıklıkla söyleyebilirim. Bu konuda sayın belediye başkanımızla ortak projelerimiz var. Zaten sayın kaymakamımız, sayın valimizle sayın bakanımızla her durumda bunu dile getiriyoruz. Malumunuz ilçe Emniyet Müdürlüğü Binamız Kaymakamlık binası içerisinde. Kaymakam bey bazen bana kinaye yapıyor "Oğlum gelecek Almanya'dan. Boşaltın burayı!" Gibi kinaye yapıyor. Bizde kendi binamıza kavuşmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Bir kaç tane yer üzerinde durduk. Binamızı nereye kurabiliriz? Birkaç yer ile alakalı çeşitli yazışmalar yaptık. Bunun sonuçlarını bekliyorum." Dedi.
-
Depremde Allah göstermesin canımızı kaybedersek, biz vatandaşlara nasıl koşacağız?
Sözlerine devam eden Dallı Polis Merkez Amirliklerini anlatarak, "Burası Yakacık Şehit Aydın Barış Polis Merkezi Amirliği. Bu bina 45 yıllık depreme dayanıksız. Hatta geçen EMniyet Müdürümüze arz ettik. Burayı bir an evvel boşaltalım. Biz polis olarak Depremde Allah göstermesin canımızı kaybedersek, biz vatandaşlara nasıl koşacağız? Bunun çalışmalarını çok hızlı şekilde yapıyoruz. Bununla yetkili yerlere yazışma yaptık, cevaplarını bekliyoruz. Bununda sizin bilginiz olsun diye bilginize sunuyorum.
2021 yılı Ocak ayından bu güne kadar, 763.286 şahıs (GBT) sorgulamış, 2489 aranan şahıs yakalnmış, 255 ruhsatsız silah ele geçirilmiş, 617 şahsa (Sahil boyunca şahıslar) Genel ahlak kurallarınıa aykırı bulunmaktan idare işlem yapılmıştır." Dedi.
-
 
Fuhuşu Park cezası ile önleme planı!
Dallı, "Sayın Kaymakamımızın değindiği konu, sahil yolunda maalesef Veteriner kavşaktan Dragos sahili sonuna kadar sahil bandında maalesef hayat kadınlarına yada Travestilere işlem yapmışız 617 kişiye. İçlerinde 15-20 kere işlem yaptığımız şahıslar var. Burada şunuda yeri gelmişken söylemek istiyorum. Biz Veteriner kavşağı geçer geçmez burayla ilgili İstMarinaya gelmeden orada maalesef bir paravan vardır boş bir alan hatırlarsanız. Orayı biz gelir gelmez kırdık. Sonra Mayıs ayında İBB Ukome'ye yazı yazdık. Çözümü şöyle bulmak istiyoruz. Biz o kadınları, Travestileri bu işlerden alıkoymak çok zor. Çözüm üretelim dedik, ne yapacağız? Bu yol boyunca EDS var. UKOME'den kararımızı çıkartalım, sahil boyunca "Park Yapılmaz!" levhalarımız yerleştirelim. EDS'den bunlar için duran araçlara ceza keselim! Sultanbeyli'den, Ümraniye'den, Çekmeköy'den gelenlerin çoğu maalesef bu iş için. O ilçeleri suçlamak için söylemiyorum. Diyorlar ki, "Hadi Kartal'a eğlenmeye gidelim." Biz bu algıyı buralarda keseceğimiz trafik cezalarıyla önlemeyi düşünüyoruz." Dedi.
-
 
Dallı daha sonra muhtarlara da hitaben mahalle mahalle Kartal mahallelerinde ki analizleri paylaştı. Dallı Program sonunda katılımcıların sorularını teker teker cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2021, 19:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17