Kartal'da ki listede tek tırnaklı etin sorumlusu Ali Uğur Et Gıda!

Tarım ve Orman Bakanlığı 113 parti ürünü daha ifşa ettiği listede olan SPK Et ve Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. Firması, Hukuki süreci başlatıldığını belirterek Ali Uğur Et Gıda firmasını suçladı.

Kartal'da ki listede tek tırnaklı etin sorumlusu Ali Uğur Et Gıda!
banner46

SPK Et ve Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. firması gazetemize gönderdiği basın duyurusunda ;

KAMUOYU DUYURUSU

"Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 15.09.2020 tarihinde yayınlamış olduğu ifşa listesinde firmamızın ismi de yer almıştır. Firmamız 2014 yılından beri Kartal İlçesinde faaliyet göstermekte olup İstanbul’da 1400 noktaya fason sucuk imalatı yapmaktadır. Birçok kez Kartal İlçesinin en temiz işletmesi seçilmiş ve ödüller almıştır. Firmamız hammadde tedariki yapmamaktadır. Yani, müşterileri tarafından teslim edilen hammaddeyi (eti) formüle ederek %100 fason olarak sucuk imalatı yapmaktadır. Firmamız hammaddeyi (eti) teslim alırken müşteri firma ile yapılan sözleşmede hammaddenin Türk Gıda Kodeksine uygun olmaması durumunda hukuki ve cezai tüm sorumluluğun tedarikçiye (yani eti veren firmaya) ait olacağı açıkça belirtilmektedir.

İfşa listesine konu olan olayda da sucuk imalatı için hammadde (et) Ali Uğur Et Gıda Hay. Nak. İnş.Tur.Pet.San.Ltd.Şti. firması tarafından firmamıza teslim edilmiştir. Teslim edilen hammaddenin (etin) tüm sorumluluğu bu firmaya aittir. Yapılan sözleşmede de bu husus açıkça belirtilmiştir. Firmamızın kendi tedarik etmediği hammadde (et) nedeniyle sorumlu tutulması kabul edilemez. Olayın ilk olarak ortaya çıkması üzerine Kartal İlçe Tarım Müdürlüğü ve İstanbul İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde gerekli başvurular yapılmıştır. Yapılan görüşmelerde firmamız fason üretici olduğu için bir kusuru ve suçunun olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca, Ali Uğur Et Gıda Hay.Nak.İnş.Tur.Pet.San.Ltd.Şti. firması ile 01.02.2020 tarihi itibariyle ticari ilişkiye son verilmiştir. Bu firma hakkında şirketimizin uğradığı zarar nedeniyle hukuki süreç başlatılmıştır.

Yine, firmamızın isminin haksız ve hukuka aykırı olarak ifşa listesinde yer alması nedeniyle, listeden ismimizin kaldırılması için de ayrıca hukuki süreç başlatılmıştır. Hukuki süreç sonunda mahkeme kararları ayrıca paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SPK ET VE GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

---

Taklit ve Tağşiş listesi yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklama da

'TAKLİT VE TAĞŞİŞE GÖZ AÇTIRMIYORUZ'

Bakan Pakdemirli, vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"91 firmaya ait 113 parti ürünü daha ifşa ediyoruz. Taklit ve tağşişe göz açtırmıyoruz. Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerini Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, Cimer ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır. Bir usulsüzlük gördükleri anda vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığı ile bize ulaşmalarını, şikayetlerini iletmelerini rica ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 13:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17