Kartal'da Hafızlar Yetişiyor

Sevgi Dili Derneği Hafızlar yetiştiriyor.

Kartal'da Hafızlar Yetişiyor
Sevgi Dili Derneği’nin 8 kız 17 erkek toplam 25 öğrencinin 2. Dönem İcazet merasimi, Selçuk Eraydın A.İ.H.L konferans salonunda yapıldı.
 
 
Hafızlık Proje Sorumlusu Yaşar AKÇAY’ın okuduğu Kur'an-ı Kerimle başlayan Programda açılış konuşmasında Sevgi Dili Dernek başkanı Mustafa Yeşildal hafızlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Baytar ise konuşmasında hafızlığın önemine değindi. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Okumada Türkiye birincilikleri ve Dünya dereceleri olan İbrahim Deniz ve Yaşar Zorlu hocalarımızın güzel sesleriye okudukları Kur’an-ı Kerim, icazete gelenleri hayran bıraktılar. Programa Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÇELİKER, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel ÇELİK, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanı Mehmet GÖZE, İBB Meclis Üyesi Nizamettin ALTINTAŞ, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Hürder, Anadolu Gençlik Derneği, İHH, İnsan ve Medeniyet Hareketi, YediHilal Kartal yönetimleri ve siyasi parti temsilcileri ile birçok Okul Müdürü katılım sağladılar. Kartal halkının yoğun teveccühüyle dolan salona, birçok kişi yoğunluktan dolayı giremedi.
 
Hafız Öğrencilerin İlahi ve Kur’an-ı Kerim okumalarıyla devam eden Program, Erzurum B.B.Başkanı Mehmet SEKMEN adına danışmanı Mehmet Göze, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen adına İBB Meclis Üyesi Nizamettin ALTINTAŞ, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve hayırseverlerin öğrencilere hediye takdiminin ardından, yapılan dua ile tamamlandı.
 
 
Hafızlık Proje Çalışmasıyla ilgili konuştuğumuz Yedi Hilal Kartal Şube Başkanı ve Sevgi Dili Derneği Hafızlık Proje Sorumlusu Yaşar AKÇAY şunları söyledi, “2013 yılında İmam Hatip ortaokullarının açılmasıyla birlikte Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu'nda ‘Hem İmam Hatip Hem Hafızlık’ diyerek bu çalışmaya başladık ve 2015 yılından itibaren Proje sınıfı oluşturduk, son 2 yıldır da bir taraftan Selçuk Eraydın A.İ.H.L., 5. Sınıflardan itibaren bu çalışmayı Proje haline getirirken bir taraftan da Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Halk Eğitimle çalışıyoruz. Geçen yıl yaptığımız bu proje sınıfımızda öğrencilerimizden 5 ay 26 gün ve 6 ay 24 gün gibi kısa bir zamanda hafızlığını tamamlayanlar oldu.

4 yıl içerisinde 9 kız 19 erkek, toplamda 28 hafız yetiştirdik ve her yıl da bu sayı çok şükür giderek artıyor, hatta bu yıl içerisinde en az 15 öğrencimiz daha hafızlığını inşallah tamamlayacak. Bu Çalışmaya başlamalarında amaç; olarak dinini bilen, hafız ve akademik açıdan başarılı gençler yetiştirerek toplumumuza, ülkemize ve Dünya Müslümanlarına hizmet eden; alanında çığır açacak Müslüman bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak olarak belirten Yaşar AKÇAY son olarak , Kartal halkına şu ifadelerle selamlarını gönderdi. Hafız anne ve babası olmak ve bu şerefe nail olmak için çocuklarımızı bu çalışmalara gönderelim. Unutmayalım ki bu ilk Kur’an Hafızı Hz. Muhammed A.s.’dır ve sizin çocuğunuz da bu halkanın devamı olsun.
 
İCAZET ALAN ÖĞRENCİ VE MEMLEKETLERİ
 
Erkek Hafızlar
 
1.Abdulkadir YÖNDEM-Siirt
2.İsmail BİLGİN-Nevşehir
3.Hamza ÖZTÜRKCİ-Van
4.Kadir Hamza MELEMEZ-Sakarya
5.Burak DEMİRBAŞ-Çorum-
6.Enes PALUT-Erzincan-
7.Hüseyin Celil YILDIZ-Sivas
8.Yunus Emre AKTAŞ-Elazığ
9.Ahmet Muhammet GÖZÜKARA-Sivas
10.Fatih YAVUZ-Sinop
11.Taha Yasin UYANIK-Kastamonu
12.Ahmet Bilal Maruf Soylu-Gümüşhane
13.Zeynel GÖZLEMECİ-Karabük
14.Ebubekir ÖCAL-Isparta
15.Hüseyin Taha TANKAŞ-Amasya
16.Yasin AKMAN- Karabük
17.Ahmet Eymen YAŞAR-Bolu
--
 
Kız Hafizeler

18.Ayşe PAZİL-Doğu Türkistan
19.Elif Sena AKTAŞ-Samsun
20.Funda Nisa BALIM-Sivas
21.Havva TOPAL-Trabzon
22.Sudenur KURT-Trabzon
23.Yüsra BİLDİK-Giresun
24.Zeynep Betül AKSOY-İstanbul
25.Zeynep Sude YILDIZ-Sivas
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 11:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17