Kartal böyle müsrif belediye başkanı görmedi!

İlçem Gazetesi yılın yazı dizisini sunar…

Kartal böyle müsrif belediye başkanı görmedi!
banner46

Gazetemiz ikini kez seçildikten sonra 3 yılı Mart ayında deviren, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün icraatlarını belgeleriyle ortaya koyacak ve halkın takdirine sunacak. Bütün belge ve bilgilerimiz hazır...

Yıl 2012 idi. Faaliyet Raporu mecliste görüşülüyordu. CHP’li başkan Altınok Öz’ün ikinci yılı dolmuştu. Dönemin meclis üyesi Mehdi Akman konuşmuş ve “Balık baştan kokar! Böyle müsrif bir başkanın Kartal'ın başında bir dakika bile durması zulümdür!“ demişti. 2011 Faaliyet raporundan bu zamana aradan 6 koca yıl geçti. Ne değişti? Neler Değişti?

Akman belediye başkanı Altınok Öz’e “Müsrif” demiş ve “Böyle bir belediye başkanının Kartal’ın başında durması zulümdür” demişti.

Altınok Öz, sayın Akman’ın dediği gibi “Müsrif” miydi? Bu yazı dizimizde belgeler ve yapılan icraatları gözler önüne serip, sayın Öz’ün müsrif olup olmadığını onu seçen veya seçmeyen halkın takdirine bırakacağız. Bizi izlemeye devam ediniz…

İşte 5 yıl önce ki o haberimiz;

//www.ilcemhaber.com/kartal-haberleri/mehdi-akman-balik-bastan-kokar-boyle-musrif-bir-baskanin-kartal-in-h2828.html

Mehdi Akman “Balık baştan kokar! Böyle müsrif bir başkanın Kartal'ın başında bir dakika bile durması zulümdür!“

2011 yılı Faaliyet Raporunun görüşüldüğü Kartal Belediyesi Meclisi Nisan ayı son oturumunda Ak Partili meclis üyesi Mehdi Akman öyle bilgiler verdi ki, izleyenler hayretler içinde dinlediler. Denetleme Komisyonu'nda bulunan Akman'ın, "zehir hafiye" gibi bilgilere ulaşması Kartal'da çok konuşulacak gibi.

Kartal Belediyesinin böyle giderse 2014 te 250-300 trilyon lira borcu olacak!

Akman “Faaliyet raporu bizlere verilmiş, kıymetli zamanımızı harcadık boşu boşuna. Baktık ki bir şey yok faaliyet raporunda. Kartal adına, yatırım adına bir gramlık yatırım yok. Aslında bir yatırım olması için faaliyet raporunu konuşmak lazım.  Sonuçta harcanan trilyonlarca para var. 2011 yılında 140 trilyon harcanmış. Üç yılda yaklaşık 400 trilyon harcanmış. 2009’da 13 milyon borcu, 17 milyon alacağı, yani artı dört milyon alacağı olan bir belediye yönetimi devraldınız. Şu anda Kartal Belediyesi’nin borcu 90 küsur milyon, yani 100 milyona yaklaşıyor. Ben bunlar 2009 da Kartal belediyesini 200 trilyon borçla devrederler diye tahmin ediyordum. Ama sayın başkanın bu müsrif harcamaları devam ettiği sürece zannedersem 2014 te 250-300 trilyon olacak bu borç tahmin ediyorum.

Bu müsriflik Belediye başkanından başlıyor. Balık baştan kokuyor!

Şimdi bu belediye harcamayı çok iyi beceriyor ve bu harcamaları yaparken de olabildiğince müsrif davranıyorlar. Bu müsriflik Belediye başkanından başlıyor. Balık baştan kokuyor. Şimdi belediyemizin özel kalem harcamalarına bakıyoruz. Sayın belediye başkanı özel kalem harcamasıyla,  özel harcamasını karıştırıyor galiba. Buna örnek veriyorum, sizin takdirinize ve vicdanınıza bırakıyorum. Bir belediye başkanı özel harcamalarını belediye kasasından harcaması ne kadar etiktir,bunu da sayın meclis üyelerinin vicdanına bırakıyorum. Özel harcama dosyalarımı incelerken iki tane faturaya rast geldim. Birisi çoğunluğu kahvaltılık malzeme olan harcamalar, organik gıdalar, peynir, domates, zeytin bunları başkan nerede harcıyor çünkü dosyasında nerede harcadığına dair bir bilgi yok muhtemelen herhalde evinde harcıyordur diye tahmin ediyorum. İkincisi, (meclis üyeleri yüksek sesle itiraz ediyor) hepsini fatura numaralarıyla ispat ederim.

İçki harcamaları belediye kasasından ödeniyor!

İkincisi, ayda bir, kırk beş günde bir çiçek pasajından alınan 300-350 lira tutarında fatura. Bir başkanın içki içmesi benim için önemli değil, çiçek pasajında da içebilir, Fransa’da da içebilir ama içki harcamalarını belediye kasasından ödüyor. Kartal halkının sırtına vuruyorsa bunda bir gariplik vardır. Tabi başkan müsrif olunca, müdürler ondan daha fazla müsrif oluyorlar. 1 milyon 750 bin liralık harcama himayesiz avans çekme yöntemiyle yapılıyor. Müdürler avans çekiyor 5 bin lira, 10 bin lira, 30 bin lira, 40 bin lira, bu avansı çektiği zamanda, aynı gün içerisinde harcamak zorunda. Bu parayı çekiyor belediye kasasından 30 milyarı, 2 ay içerisinde, 2,5 ay içerisinde harcıyor. Yani 30 milyar, 20 milyar sürekli müdürün kasasında kalıyor. Böyle bir harcama yöntemi nerede var. Bunu da sayın başkandan öğrenmek istiyorum.

2011 yılında 3 milyon 310 bin liralık toplam kamu zararı oluşmuş.

Peki, bu tür harcamalar nerelerde kullanılıyor. 1 milyon 750 bin lira büyük rakamı ihale yapılması lazım. Türkiye’nin neresinde bir klimanın montajı 900 bin liraya nasıl yapılmış. Girişteki otomatik kapı nasıl 10 bin liraya tamir edilmiş, 10 tane sandalye masa nasıl 7 bin liraya alınmış ve nereye alınmış bunların hiçbirinin talep fişi var nereye alındığı belli ben merak ediyorum. Belediyede mango mobilyanın ne işi var, herhalde başkan evine aldı tahmin ediyorum 2011 yılında 3 milyon 310 bin liralık toplam kamu zararı oluşmuş. Bundan sağlıklı bir belediyenin,  yönetildiğinden söz etmek mümkün değil.

Halka mı, güç gruplarına mı hizmet ettiği daha iyi anlaşılır.

Büyükada’da gereksiz yere plaj kiraladınız.  Buna iki örnek vereceğim; 2010 yılında 230 milyar lira harcanarak güneşlenme platformu yapıldı, oraya iskele yapılıyor diye. O tekrar 30 milyara söktürüldü. 2011 yılında tekrar yaptırıldı. Birde başkan hep halka hizmet yapacağım diyor. Verdiğimiz örnekte halka mı, güç gruplarına mı hizmet ettiği daha iyi anlaşılır. Bakın özel mülke asfalt döktürüyor. Sadece bir özel mülke döktürdüğü asfalt miktarı ise 55 milyar. Kartal’ın gururu olan Lütfü Kırdar Hastanesi Otoparkının çamurdan kurtulması için asfalt dökülmesini talep ediyor. Başkan bunu ret ediyor. Niye ret ediyor acaba? Çünkü diğer taraflarda dökmediği asfaltı gösterebiliyor ama orada gösterebilmesinin imkânı yok. Bütün spor kulüplerine yaklaşık 70-80 bin liralık bir yardım yapıldı ama Dragos Yelken Kulübüne 70 ile 100 milyar arası bir rakamda harcama yapılıyor.

Böyle bir müsrif başkanın Kartal Belediyesi’nin başında durması, bir dakika bile durması Kartal halkına zulümdür.

Son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Değerli arkadaşlar; Böyle bir müsrif başkanın Kartal Belediyesi’nin başında durması, bir dakika bile durması Kartal halkına zulümdür.  Kartal kaynaklarının boşuna harcanması demektir. Dolayısıyla bu faaliyet raporunun da ret edilmesi gerekir. Saygılarımı sunarım.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 02:29

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17