Kartal Böyle kanunsuz Kıyak görmedi. Her katta 6 m2 yani 1 oda kaçak!

CHP'li Kartal Belediyesi Kanunları göz göre göre çiğniyor!

Kartal Böyle kanunsuz Kıyak görmedi. Her katta 6 m2 yani 1 oda kaçak!
banner46

Kartal Yakacık'ta ki inşaatın durumu buysa diğer inşaatlarda neler oldu acaba sorusunu İlçem Gazetesi Kamuoyu adına soruyor.

Kartal Belediyesi'nin başka parsel ve başka sokakta bulunan parseli emsal gösterdiğinin haberini geçtiğimiz günlerde yayımlamıştık. Söz konusu 11546 ada 20 parselde ki İnşaatta her katta 6m2 fazla kaçak alan olduğu ve böylelikle müteahhide rant sağlanıldığı iddia edildi.

Her katta 6 m2 kaçak!

11546 ada 20 parsel ile ilgili iddialar çıkma yapılmasına göz yumulmasıyla bitmiyor. Bu parselde ki inşaatta Her katta 6 m2 kaçak alan olduğu iddia edildi. 11546 ada 20 parselde bulunan inşaatta yangın güvenlik holünün 6 m2' değil, 12 m2 yapılmasına göz yumulduğu, hollerin etrafının duvar olması gerekirken açık balkonlar yapılmasına göz yumulduğu yangın yönetmeliğinin belediye yöneticileri tarafından el birliği ile çiğnenip Müteahhide her dairede yaklaşık olarak 1 oda kazanç sağlandığı da iddialar arasında.

İŞTE BELGELER;

İlginç Detaylar!

Projeyi Belediye Raportörü Merve Değirmencioğlu onaylamış, başka bir Raportör Sibel Sancaklı ruhsatı düzenlemiştir.  Projede dikkat çeken başka bir hususta Ali Apaydın'ın yerine Teknik başkan vekili Feyyaz Kaynak'ın imza atmış olmasıdır.  Ali Apaydın bu tarihte izinli olduğu için mi Feyyaz Kaynak imza atmıştır soruları merak uyandırdı.

6 m2’den fazla olamaz!

Binaların Yangından Korunması hakkında ki Yönetmeliği, yangın güvenlik holü 34. Madde 3. Bendi çiğnenmiştir. 3. Bendte; “Yangın güvenlik hollerinin taban alanı, 3 m²’den az, 6 m2’den fazla ve kaçış yönündeki boyutu ise 1.8 m’den az olamaz.” Diye Belirtilmiştir. Bu konu ile ilgili Kartal Belediyesi'ne fax çekip iddiaları sorduk ve bir açıklamaları olduğu takdirde yayınlayacağımızı belirtmemize rağmen belediyeden bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiği takdirde yayımlayacağız.

İLÇEM GAZETESİ BAŞKA İNŞAATLARI DA MERCEK ALTINA ALDI.

İşte inşaat ile ilgili önceki yayımladığımız haberimiz;

Kartal Belediyesi’nde müteahhide emsal teşekkül kıyağı!

OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!

Kartal Belediyesi yetkilileri yapı denetim firmasının denetiminde İmar yönetmeliğini çiğnedi.

Kartal Belediyesi'nde müteahhide emsal teşekkül kıyağı!

Kartal Belediyesi'nin başka parsel ve başka sokakta bulunan parseli emsal gösterip, 11546 ada 20 parselin çıkma yapmasına göz yumduğu iddia edildi.

Emsal-Teşekkül kanunsuzluğu!

Eski 8692 ada, yeni:11546 ada içerisinde bulunan, 11546 ada 20 parsel sayılı yere ilişkin 18.9.2015 tarihinde verilen ruhsatın çıkmalı binaya ait olduğu ve emsal olarak farklı bir ada olan 989 ada 32 parsel gösterildiği ortaya çıktı. Üstelik bu işlemler göz göre göre 08.09.2013 İmar Yönetmeliğine göre yapıldı. Belgesi aşağıdadır.

İşte Ruhsat ve belgeler;

Bu olay hakkında bilgisine başvurduğumuz konunun uzmanları;  "989 ada 11546 adadan farklı yan adadır. Zamanında bu adadan kopmuş olsa dahi emsal gösterilemez. İmar kanunu bunu net bir şekilde söyler ve bu sebepten birçok müteahhit firma çıkmalı yapı olarak yapılaşamamıştır." denildi.

Şok İddialar;

Bu adada 2. Olarak 11546 ada 7 parsel çıkmalı olarak yapılaşmıştır. Emsal olarak ta bu adada tek çıkmalı yapı olan 20 parseli mecburen göstermiştir. Ardından 7 parselde emsal teşkil ettiği için 20 parselin usulsüz izleri silinmeye başlamıştır. Emsal arayan vatandaş 20 parseli göremeyip, usulüne uygun olan 7 parsele yöneltilmek için, 20 parsel Belediyenin dijital arşivinden kaldırılmıştır. 20 parselin proje ve ruhsatını görebilmek için tekrar download etmek gerekmektedir. Bunu birçok çalışan ve vatandaş bilemeyeceği için 7 parsele yönelecek ve 20 parsel üstü kapalı olarak tarih olacaktır.

İlginç Detaylar!

Projeyi Belediye Raportörü Merve Değirmencioğlu onaylamış fakat, başka bir Raportör Sibel Sancaklı ruhsatı düzenlemiştir.  Projede dikkat çeken başka bir hususta Ali Apaydın’ın yerine Teknik başkan vekili Feyyaz Kaynak’ın imza atmış olmasıdır.  Ali Apaydın bu tarihte izinli olduğu için mi Feyyaz Kaynak imza atmıştır soruları merak uyandırdı.

İşte Proje yetkilileri;

Mimari Raportör: Merve Değirmencioğlu

Mimari Raportör: Sibel Sancaklı

Proje onay Şefi: Tülin Atakan

İmar Müdürü: Müjgan Özer

Teknik Başkan Yardımcısı: Ali Apaydın

Teknik Başkan Yardımcısı vekili: Feyyaz Kaynak

Projeyi Denetleyen Yapı Denetim: Tema Yapı Denetim

Belediye suspus!

Konu hakkında Kartal Belediye Başkan yardımcıları Feyyaz Kaynak ve Ali Apaydın'a fax çekip iddialar hakkında açıklamaları var ise etik gazetecilik gereği yayınlayacağımızı belirttik. Kartal Belediyesi yetkilileri aradan 15 günden fazla zaman geçmesine rağmen gazetemize açıklamalarda bulunmadılar. Yine kamu adına soruyoruz ve cevaplarını kamuoyunu aydınlatmak adına  gazetemizde yayınlayacağımızı bildiriyoruz.

Bakanlık Gerekeni yapacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kartal'da yaşanan imar yönetmeliğini çiğneme kanunsuzluğuna gerekli cezai müeyyideleri uygulayıp uygulamayacağı ve Kartal'da başka böyle inşaatlar olup olmadığını komisyon kurup denetleyeceği ise kamuoyunda merak uyandırdı. 

Soruyoruz;

Bu ada ve parsel sahiplerine, Müteahhide,  neden imar yönetmeliğini çiğneyerek taviz verdiniz?

Bu iddialara açıklamalarınız var mı?

Bu imar yönetmeliğini neden ve nelere karşılık çiğnediniz?

Not; Bu soruların devamı bir sonraki haberimizde!

Bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 10:12

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17