Kartal Belediyesi'ne, Kartal Halkının bu hastane sorununu çözelim diye teklif etti.

Yunus Fırat Aydın Kartal Belediyesi'ne, Yavuz Selim Hastanesi'ni kurtarmayı teklif etti.

Kartal Belediyesi'ne, Kartal Halkının bu hastane sorununu çözelim diye teklif etti.

Kartal Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi 4 Ocak 2018 Perşembe günü Başkan vekili Ali Ekber Şahin başkanlığında toplandı.

Kartal Belediyesi’nin teklif ettiği Kat yüksekliği 30 kat!

Mecliste konuşan Yunus Fırat Aydın “Sayın meclis, değerli Kartal halkı ve sevgili basın mensupları hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kartal Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu Etap-2 diye adlandırdığınız riskli alan. Etap 1 ve Etap 2. Kartal Belediyesi’nin teklif ettiği Kat yüksekliği 30 kat! Daha önce bileniniz var mıydı bunu? Yoktu. Yüksek binalara karşıyız diyorsunuz. Kartal’da Estek Kurulu denen bir kurul var. Yüksek yapılarla ilgili Estetik Kurula gittiğiniz zaman, yüksek yapıları doğru bulmuyoruz.’ Diye bir cevap alabilirsiniz. Başıma geldi bir  mimar olarak. Yüksek yapılarla ilgili evet bizim de kabahatimiz var.

Bakanlığa sunduğunuz projede ticaret artı konut alanı olarak gözüküyor!

Kartal Belediyesi yüksek yapılara karşıyız diyorsa işte bu doğru değildir. Bunu Kartal kamuoyu bilmelidir. Yakacıktan Kartal’a baktığımız zaman, durum maalesef içler acısı. Bizim de kabahatimiz var, meclis üyelerimizin de kabahati var. İstanbul’a ihanet ettik derken, 94 öncesi kaçak yapılaşmayı unuttuk mu? Bakınız Hastane olayı var bir de. Ne yapacaksak bir an önce yapalım, sonra acısını vatandaşlarımız çekiyor. Gelin Hastaneyi yenileyelim. Bakanlıkta bu konuda yardımcı olmak istiyor. Kartal Belediyesi’nin bakanlığa sunduğu projede ticaret artı konut alanı olarak gözüküyor ve Bakanlık bunu kabul etmemiş.

Sizin Hastaneyi kaldırma teklifiniz!

Sizin bakanlığı sunduğunuz hastane yerini kaldırdığınız durum var ya, Bakanlık hayır diyor. Size diyor ki; İl Sağlık Müdürlüğü’nün onayını almadan bu hastane alanını kaldıramazsınız. Ret ediyor sizin Hastaneyi kaldırma teklifinizi. Belge burada. Tarih Kasım 2016. Bu belgeleri size verebilirim. Buradan Ak Parti İlçe Başkanlığı adına teklif ediyorum. Gelin, el birliğiyle bu hastaneyi yapalım. Burada kavga ederek vatandaşların sorunlarını çözemeyiz. Meteorolojinin olduğu alanı da için katıp, güzel bir hastane yapalım Kartal’a. Şu planlara Sağlık Alanı diye işleyelim. Bunu siz Kartal Belediyesi olarak teklif edin, bizde Ak Parti olarak bakanlıktan onayı için gayret gösterelim. Kartal Halkının bu hastane sorununu çözelim. “Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 11:15

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17