Kartal Belediyesi 562 işyerine nasıl jest yapıp kamuyu zarara uğrattı?

Sayıştay Başkanlığı Kartal Belediyesi'nin 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporunu yayımladı.

Kartal Belediyesi 562 işyerine nasıl jest yapıp kamuyu zarara uğrattı?

-

Sayıştay Başkanlığı, Kartal Belediyesi'nin 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporunda öyle detaylar var ki, okuduğunuzda şok olacak ve Kartal Belediyesi "İyi Yönetilmiyor!" Diyeceksiniz.

-

Kartal Belediyesi'nden kamuya zarar, 750 işyerinin 562’sine jest!

Sayıştay Denetim Raporu, BULGU-5 olarak yaptığı tespitte; "İdarenin hesap ve işlemlerinin incelenmesi neticesinde, İdare sınırları içerisinde yer alan avukatlık büroları, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik hizmeti veren iş yerleri, diş tabipleri gibi iş yerlerinden örneklem olarak seçilen 750’sinin 562’sinde emlak vergisi beyannamelerinin mesken olarak verildiği ve bu nedenle söz konusu yerlere iş yeri üzerinden değil mesken üzerinden emlak vergisi tahakkuk ettirildiği anlaşılmıştır.

-


Yukarıda yer verilen denetim tespitine binaen İdare tarafından, 2021 yılında gerekli çalışmaların yapılmasının planlandığı ifade edilmiştir. Netice olarak; söz konusu vergi kaybının önüne geçebilmek için, gerekli çalışmaların yapılarak emlak vergisi tarih ve tahakkuklarının mevzuata uygun olarak yapılması kamu yararına olacaktır." Diye belirtilmiştir.

-

Kartal Belediyesi'nin jest yaptığı 562 İşyeri kimlerden oluşuyor?

-

Kartal Belediye başkanı Gökhan Yüksel'e kamuoyu adına soruyoruz.

-

1- Sayın Yüksel, "Büyük Ailem! Komşum!" Diye hitap ettiğiniz Kartallılar arasında bu ayrıcalığı neden yaptınız?

2- Müfettişlerin Sayıştay Raporunda tespit ettiği 562 İşyerine belirtilen jesti CHP'lilerden oluştuğu için mi yaptınız?

3- Raporda Belirtilen Avukatlar, Muhasebeciler, Dişçiler hangi komşulardan oluşuyor? Bu iş yerlerine tanınan imtiyaz neden? İsimleri ne?

4-Müfettiş raporlarında 750 iş yerini örneklem seçtiklerini ve 562 iş yerlerine emlak vergilerinde jest yaptığınızı tespit etmişler. Demek ki 750 iş yeri değil de 1500 iş yerini denetleseler daha mı fazla çıkacaktı? Müfettişler hiç denetlemeselerdi kamuyu zarara uğratmaya devam mı edeceksiniz? Neden Şehriemin olarak görevinizi layıkıyla yapmıyorsunuz?

5-Siz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birilkte üzerinde "ADALET!" Yazan tişört giyip yürüyüşe katıldınız. Sizin yada CHP'nin "ADALET!" Anlayışınız bu mu?

-

-

NOT; Sayıştay Raporunda belirtilen tespitler, iddialara ve sorularımıza cevap verirseniz Kamuoyunu bilgilendirmek için yayımlayacağız.

-

İŞTE SAYIŞTAYIN O RAPORU;

-

-

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2022, 19:22

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17