Harun Tüysüz "Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sizlersiniz!"

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Şehit Üst Teğmen Gökhan Yavuz İlkokulunda gerçekleştirildi.

Programa Kartal Kaymakamı Abdullah DEMİR, Kartal Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz KAAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun TÜYSÜZ, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Baturalp ELİÇEVİK, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Deniz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem UÇAR, İlçemiz Şube Müdürleri Engin TERCAN, Mine HAYTA, Okul Müdürleri, İSTGAD İstanbul Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aytekin Yaşar, STK Temsilcileri, Basın Mensupları, Mahalle Muhtarları, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler iştirak etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun TÜYSÜZ yaptığı konuşmasında; “2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, aldığımız her kararda seksen bin öğrencimiz ve beş bin öğretmenimizin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz. Kartal olarak, tüm ilçeler arasında gerek akademik gerek sosyal ve kültürel alanlarda başarı grafiğimiz her yıl artarak devam etmektedir. Bu gayrete ve başarıya omuz veren Yönetici, Öğretmen, Öğrenci, Veli ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.


Değerli Meslektaşlarım;
Şüphesiz eğitimin baş mimarları sizlersiniz. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız vereceğiniz bilgilerle yetişecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere sizler yön vereceksiniz.
“Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.” İyi ve doğru bir eğitim, insanı yücelten ve yükselten kanatlardır. İyi ve doğru eğitimi verecek olan da şüphesiz eğitim yöneticisi ve öğretmenlerdir.
“Öğrenci üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir.”
Düşünce dünyamızın önemli şahsiyetlerinden Cemil Meriç: “En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.” diyerek eğitimin sevgi temelli ve gönül işi olduğuna dikkat çekmiştir.”
Çocuklarımıza gösterilen şefkat, onlar için sarf edilen gayret ve fedakârlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en kutsal, en anlamlı ve önemli çalışmadır. Birlik ve bütünlük içerisinde toplumun daha ileriye taşınması, eğitim düzeyinin daha da iyileştirilmesi için her türlü gayret ve fedakârlığı göstereceğinize gönülden inanıyor, hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Saygıdeğer Anneler ve Babalar!
Şunu bilmenizi isteriz ki Eğitimde okul - aile işbirliği vazgeçilmez bir öğedir.
Okullarımızda çocuklarımıza bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkânsızı mümkün, mümkünü kolay, kolacıda zevkli ve de eğlenceli hale getirerek 2023 Vizyon hedeflerimize ulaşmayı amaçlamaktayız. Birlikte hareket ettiğimizde çok daha hızlı ve kolay yol alarak,
geleceğimizin teminatı çocuklarımız için en ideal eğitim ve öğretim ortamlarını oluşturacağımıza inancımız tamdır. Öğrenci ve öğretmenlerimizi okullarda yalnız bırakmayacağınızı biliyor; vereceğiniz destek ve katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili Öğrencilerim!
Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sizlersiniz! Tatilde güzel ve eğlenceli vakit geçirerek, dinlenmiş olduğunuzu umuyorum. Şimdi okula umutla ve heyecanla başlama zamanı geldi. Sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş; ilke ve hedefleri olan, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı birer birey olarak yetiştirileceksiniz. Bu hususta büyükleriniz, öğretmenleriniz olarak var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Sizlerden de çok çalışmanızı istiyoruz. Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sizi başarıya götürecektir. Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır.
Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil, milli ve manevi değerlere bağlı birer birey olmanızı arzuluyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılının Vatanımıza ve Milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

 
Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve dans gösterileriyle devam eden program protokol üyelerinin sınıflarda öğrencilerle bir araya gelerek, öğretmen ve öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerinde bulunmalarının ardından program sona erdi.

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17