Haydar Göksoy'un sorduğu Torpilli personel kim?

Haydar Göksoy meclisten sordu, dinleyenler hayretlerle dinledi. Göksoy "Kartusaş A.Ş’nin tüm varlıklarını kendi ailesi için birebir sınırsız kullanan kimdir. Ya da böyle bir isim var mı? Bu şirkette erkek kardeşine her yıl düzenli olarak zam, şirket aracı, kurumsal GSM hattı, yol, yemek ve kıyafet çeki veren bir yönetici var mı?" dedi.

Haydar Göksoy'un sorduğu Torpilli personel kim?
banner46

Haydar Göksoy Meclis gündemine taşıdı, Merak uyandırdı. Göksoy sorusunda; "Asgari ücretle (855 tl) ile işe başlayıp aynı yıl içerisinde maaşına 2 kat zam yapılıp ve maaşı 1 ay sonra 2,500 tl yapılan kişinin ve birde üstüne üstlük zamlar geriye dönük maaş farkı alan ve şirket aracı tahsis edilen personel var mı?" Diye sordu.

Kartal Belediyesi Mayıs ayı toplantılarının ikinci birleşimine Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Haydar Göksoy’un cevaplanması maksadı ile Başkanlık Makamına sözlü ve yazılı olarak sunduğu soru önergeleri adeta damgasını vurdu.

Kürsüye gündem dışı konuşmak üzere söz alıp çıkan Göksoy, ”Daha önce bir çok defa cevaplanması maksadı ile bir takım soru önergelerini vermiştim.Ancak şu ana kadar bir cevap alamadım. Şimdi dilerim ilgili kişi ve makamların cevaplandırması maksadı ile bir takım soru önergelerim olacak. Bu soru önergelerimi  burdan hem sözlü hem de yazılı olarak ilgili makama sunacağım dilerim cevabını alabilirim.” diyerek soru önergelerini şu şekilde sıraladı.

İşte Göksoy'un müthiş iddialar içeren kürsüden sorduğu o sorular;

  • Kartasusaş personeline kaç yıldır zam yapılmıyor?
  • Aynı niteliklerdeki personeller arasında maaş dengesizlikleri var mı yok mu? Genel müdür personele talimat üzerine siz sendikalı olmayın dediniz mi?
  • Kartusaş bünyesindeki taşeron personeller sendikalı olduğu dönemde genel müdür talimatı üzerine, personele siz sendikalı olmayın dediniz mi?
  • Bir yönetim kararı alacağız tüm haklardan sizler de faydalanacaksınız dediniz mi?
  • Sermaye artırımı aldığınız dönemde sendikal hakkının ödendiği, genel müdür, personelin bu haklarını ödediniz mi ödemediniz mi?
  • Kartusasaş A.Ş genel müdürlüğü personeline verilen sosyal haklar aylık, yol, yemek ücreti nikah sarayında çalışan personele veriliyor mu eğer verilmiyorsa bu ayrımcılığı kim hangi sıfatla yapıyor?
  • Dönemim sorumlu başkan yardımcısı size soruyorum, yönetim kararı olmasına rağmen mesai bile gütmeyen genel müdür personelinin ödemelerinin yaptınız mı yapmadınız mı?
  • Yönetim kurulu kararı ile personele verilecek zamlı maaşlar ücretlere yansıtılarak ödenmesi kararı aldınız mı almadınız mı
  • Kartasusaş A.Ş’ ye bağlı ada ve Nevşehir’deki otel her sene zarar ettiğinden dolayı yönetim kurulu üyeleri Cem Çetin ve Cengiz Ergan’ın maaş zammı ve sendikal ve sosyal hakları bir süre daha verilmeyeceği beyan edildi mi?
  • Kaç yılında asgari ücretle işe başlayıp (855 tl) aynı yıl içerisinde maaşına 2 kat zam yapılıp ve maaşı 1 ay sonra 2,500 tl yapılan kişinin ve birde üstüne üstlük zamlar geriye dönük maaş farkı alan ve şirket aracı tahsis edilen personel var mı?
  • Kartusaş A.Ş’nin tüm varlıklarını kendi ailesi için birebir sınırsız kullanan kimdir. Ya da böyle bir isim var mı?
  • Bu şirkette erkek kardeşine her yıl düzenli olarak zam, şirket aracı, kurumsal GSM hattı, yol, yemek ve kıyafet çeki veren bir yönetici var mı?
  • Bu iştirakin oteli olan Nevşehir’deki Kartal Otelde ailesini aylarca süit odalarda misafir eden bir personel var mı?
  • Eğer varsa bunların ödemelerinin faturaları ya da ödeme makbuzları yok mu?
  • Bu iştirak üzerinden deniz taksiyi kendi aracıymış gibi kullanan karşıya dahi trafikte zamanı geçmesin diye kullanan kendi bireysel işlerinde deniz yolunu otobanda çeviren bir personel var mı?
  • Belediyenin A.Ş şirketinde 7-8 yıldır çalışan bizzat kasa olarak bilinen sayın belediye başkanını eş başkanı olarak görev yapan gelmiş geçmiş yönetim kurulu başkanlarının ne CEO su ne başkan yardımcılarının bile müdahale edemediği bir bayan çalışan var mı?
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 14:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17