Furkan Ordukaya, "Hayalini kurduğumuz Kartal’ın, sadece hayallerde kalacağını gösteriyorsunuz!"

Kartal Belediye meclisi faaliyet raporunu görüştü.

Furkan Ordukaya, "Hayalini kurduğumuz Kartal’ın, sadece hayallerde kalacağını gösteriyorsunuz!"

Kartal Belediye Meclisi 2. Birleşimi 19 Ekim 2020 Pazartesi günü Belediye başkan vekili Yılmaz Tuncer başkanlığında toplandı. AK Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Furkan Ordukaya faaliyet raporunu eleştirmek üzere konuşma yaptı.

Bu bir yönetim acziyeti!

Furkan Ordukaya, “Sayın Başkanım, kıymetli meclis üyelerim hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 2021 yılı performans raporunu incelediğimizde, bir önceki dönem ve daha önceki dönem performans raporlarından hiçbir farkı olmadığı ve hayalini kurduğumuz Kartal’ın sadece hayallerde kalacağının bir göstergesi olduğunun da çok açık bir kanıtıydı. Performans raporunu incelediğimizde öncelikle hayret verici bir durumla karşılaştığımızı paylaşmak istiyorum. Faaliyet maliyet tablosu, idari performans tablosu, faaliyetlerden sorumlu harcama verilerine ilişkin tabloların, maliye bakanlığı tarafından hazırlanmış, performans programı hazırlama yönetmeliğine göre bu 3 tane tablo sorumlu müdürlükler ve faaliyet bütçe tablosu olarak hazırlanmış. Fakat faaliyet maliyetlerinin hangi ekonomik kodlu olduğu, bütçedeki yüzdesel payı ve faaliyet açıklamaları bulunmamaktadır. Yani öncelikle hazırladığımız faaliyet programının kendi yönetmeliğindeki durumdan farklı olduğunu ve açıkçası bunun bir yönetim acziyeti olduğunu dile getirmek istiyorum. Kalem kalem değerlendirecek olursak örnek veriyorum, yardıma muhtaç vatandaşlarımız için öngörülen bir bütçe var 8.913.00 TL. Burada bütçenin yaklaşık olarak 1.6 sına tekabül ediyor. Bir tek bir önceki dönemler ve daha önceki dönemlerde olduğu gibi bütçenin 1.6 lık bir kısmında kalıyor ama ortak duyguları paylaşarak komşuluk ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak adına koyduğumuz bir madde ise 6.265.000 TL. gibi bir bütçe öngörüsü görüyorsunuz. Tabi burada Kartal’da yaşayan vatandaşlarımızın yardıma ne kadar muhtaç olduğunun da bir göstergesi çünkü burada sizin de vatandaşlarımızın aç, zor durumda ve refah seviyesinin çok düşük olduğunu dile getiriyordunuz. Ama yaptığımız bütçedeki payda gördüğümüz kadarıyla Kartal’daki vatandaşlarımızın refah seviyesi ne kadar yüksek olduğunu da bildiği belli.

İşte sizin performansınız!

Yine sizin performansınız, konserlerin 6.792.000 Türk lirası bütçe öngörürken, İlçede bulunan okulların ve amatör spor kulüplerinin desteklenmesinin 6/1’i bile olmayacak. 1.000.000 TL. gibi bir bütçe öngörüldü. Festival ve şenlikler için 440.000 TL. Ön görürken, performansımız okullarda bulunan amatör müzik ve Tiyatroların desteklenmesi için sadece ve sadece 1000 TL. ön görüldü. İşte sizin performansınız, geçmiş dönemdeki performansınız, bu dönemdeki performansınız ve bu süreç bu şekilde devam edeceğinin de bir göstergesi.

Engelli vatandaşlarımız için ayrılan bütçeye hayretle bakıyoruz!

Farklı bir konuya değinmek istiyorum. Burada da yine engelli vatandaşlarımızla ilgili size birkaç tane madde, kalem sayacağım. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak hasta bezi verilmesi, evde yaşam desteği projesi kapsamında kişisel bakım hizmetlerinin verilmesi. İhtiyacı olan engelli vatandaşlara ücretsiz tekerlekli sandalye verilmesi, işitme engelliler ile kadınlara müzik eğitimi verilmesi. Engellilerin topluma kazandırılmasına yönelik etkinliklerin gerçekleştirilmesi. Engelli üretim atölyesi. Kadın emeği değerlendirme ve üretim atölyesi çalışmalarının yürütülmesi. Yaşlı bakım ve huzurevinin ihtiyaçlarının karşılanması. Yaşlı bakım ve huzur evinin de ağırlanacak misafirlerine yönelik etkinlikler düzenlenmesi. Erişilebilirlik çalışmalarının yapılması. Kartal’daki engelli vatandaşlarımız için ve hayretle bu kadar önemli olan kalemlere öngörülen bütçe 1.588.000 tl. Ama Kartal’ın Yurtiçi ve Yurtdışı tanıtımının yapılması için öngörülen bütçe 4.750.000 TL. Bir engellilere verdiğimiz değer, onlara öngördüğümüz bütçeye bakıyoruz, bir de sadece Kartalın tanıtılması için verilen bütçeye bakıyoruz. Arada ciddi bir tutarsızlık var. Bunların inşallah giderilmesini temenni ediyoruz.

Heykelciklere 55.000 TL.

Evet, bir pandemi dönemindeyiz ve yaklaşık 10 yıllık doktor olan Belediye Başkanımız vardı. Bir sonraki Belediye Başkanımız ekonomist ama veteriner hekimi olan bir Başkan Yardımcımız da mevcut. Sağlık hizmetleri ile alakalı 2-3 tane kalem okuyacağım sizlere. Korucuyu ve önleyici sağlık hizmetleri için 84.000 TL. sağlık ekipmanlarının periyodik bakımı için 20.000 TL. İlk yardım eğitim merkezi çalışmaları için 30.000 TL. Yani toplamda sağlık ile alakalı 3 tane önemli kaleme ayırdığımız bütçe 134.000 Türk lirası. Ama ve hayret ile vazgeçemediğimiz, Kartal’daki heykelciklere ayırdığımız bütçe, 55.000 TL. Bir pandemi dönemindeyiz ve sağlıkla alakalı bu kadar önemli maddelere 134.000 tl bütçe ayırırken, hala ve hala heykelciklere 55.000 TL. gibi bir bütçe ayırıyoruz. Buda gerçekten vahim bir durum.

Bilmediğimiz gazetelere 20.000 TL.

Evet, kıymetli meclis üyelerim. Önem ad ettiğim başka bir talebe geliyorum. Kartalımızın Ulusal Ve Yerel basın kuruluşları ile basın toplantısı görüşme ve ziyaretlerinin yapılması için ayrılan bütçe 1.125.000 TL. Evet, yerel basın ve toplantı görüşme ziyaretleri için 1.125.000 TL. bütçe ayırdık. Bu öngördüğünüz devasa bir bütçe var, ama bizim Kartalımızın güzide basın ve yayın kuruluşlarına aylık 2000 TL. gibi komik bir rakamı reva görüyorsunuz. Ama bu devasa bütçeyi nereye, kime, nasıl harcıyorsunuz büyük bir bilinmez. Ve belki de bilmediğimiz farklı gazetelere 2000 TL. değil de 20.000 TL. ücret veriyorsunuz. Buda ayrı bir konu. Ama bu öngörülerle bu hesabın, bu 1.225.000 TL. nin çok tutmayacağı da büyük bir şekilde aşikâr. Ben de sözlerimi bitirmeden önce 19 Ekim muhtarlar gününü demokrasimizin temel taşı olan muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ve 2021 yılı performans programını hazırlayan bürokrat ve çalışanlarımıza şahsım ve grubum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yine temenni ediyorum ki 2021 yılı performans programımız kâğıt üzerinde yazılı bir program değil de, fiiliyata geçen performansların olmasını şahsım ve grubum adına önemle bildirmek istiyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2020, 01:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17