Esaslı "Vurgun!" Meclise geliyor! Hangi Meclis üyeleri gelmeyecek!

Gözler Kartal Belediye Meclisine çevirildi.

Esaslı "Vurgun!" Meclise geliyor! Hangi Meclis üyeleri gelmeyecek!
banner46

Geçtiğimiz yıllarda CHP’li Kartal Belediyesi, imar planı değişikliği ile Şevket ve Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Esas Holding’e 300 milyon TL’lik rant sağlayacak planı meclise getirmişti. 10 dönüm yeşil alanın ortadan kalktığı değişiklik, belediye meclisinde AK Parti ve CHP'li  bazı üyelerin oylarıyla iki kez reddedilmişti. Belediye Başkanı Altınok Öz, üçüncü kez gündeme aldığı dosyada beraberlik çıkınca kendi oyunu 2 oy kabul ederek planı meclisten geçirmiş ve ranta karşı çıkan CHP’li Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç ise ihraç talebiyle disipline sevk edilmişlerdi.

Cuma günü tekrar mecliste!

Kartal Belediye Meclisi Temmuz 2017 3. meclis birleşimini Cuma günü gerçekleştirecek. Meclise gelecek gündem maddelerinden birisi var ki oda kamuoyunun aylarca tartıştığı Esaslı Plan değişikliği. İşte meclise gelecek gündem maddesi;  "Plan ve Proje Müdürlüğü'nden gelen, Kartal, Soğanlık, 139/8 Pafta, 4485 Ada 190, 192  ve  289  Parsellere  İlişkin  Uygulama  İmar  Plan  Değişikliği  ile  ilgili  teklifin  görüşülmesi. (2017/16876)"

Gözler Belediye Meclisine çevirildi!

Daha önce Esaslı Plan değişikliği olayı ile ilgili Mecliste yaşanan olaylar nedeniyle gözler şimdi Kartal Belediye Meclisine çevirildi! Kimler bu Esaslı Plan değişikliği maddesine evet oyu verecek! Ak Parti'den gelmeyen meclis üyeleri olacak mı? Kamuoyu merakla bekliyor. Bu gün Meclis çıkışı Belediye önünde birisiyle görüşen Müjdat Keçeli ''Nasıl Cuma günü geleyim. Gazeteci burada haberimi yapar! Biletimi iptal et gelmiyorum!'' Dedi. Cuma günü Meclisi mercek altına alacağız. Kimler gelmeyecek? Kimler esaslı destekleyecek sizlere bildireceğiz.

Önceden konu ile alakalı çıkan
Haberi Okumak İçin Lütfen Tıklayınız

CHP'den düzene uymayan dürüst meclis üyelerine 1 yıl ihraç

300 daire ranta karşı çıkan CHP'li meclis üyeleri partiden 1 yıl ihraç edildiler.

CHP'den düzene uymayan dürüst meclis üyelerine 1 yıl ihraç

Cumhuriyet Halk Partisi, Kartal gündeminde aylardır tartışılan konu hakkında kararını verdi.


Esas Holding'in Kartal'da "park alanı" olarak geçen yeşil alanı diğer arazileriyle birleştirip konut ve ticaret alanı yapma isteğine karşı çıktıkları için disiplin kurulana sevk edilen 3 CHP'li dürüst meclis üyesi hakkında 1 yıl ihraç kararı verdi.


 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Meclis Grup Başkan Vekili Taner Özdemir’in konu hakkında ki ifadelerini aldı. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç için bir yıl ihraç kararı verdiler.

 

CHP'li seçilmiş meclis üyeleri Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç CHP grubuna katılamayacak ve partinin çalışmalarında yer alamayacaklar.


3 dürüst CHP'li Meclis üyelerinin 1 yıl partiden ihraç konusu kamuoyunda DÜZENE UYMAYAN UZAKLAŞTIRILIR iddialarını tekrar gündeme getirdi.


İLÇEM GAZETESİ KARTAL KAMUOYUNU BU HABERLE AYDINLATMIŞTI ;


 
Kartal Belediye meclisinde Hukuksuz rant önergesi!
 









Kartal Belediye Meclisi Haziran 2015 meclis birleşimi Ali Ekber Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.


 
Ek gündem
maddesi olarak Kartal Belediye Meclisi gündemine gelen 2015/61 sayılı belediye meclis kararı hayretlerle karşılandı. 139/8 pafta, 4485 ada 17, 184, 190, 192 ve 282 sayılı parselle ilgili plan değişikliği teklifi 08.04.2015 tarihinde meclis kararı ile tadilendeğiştirilerek karara bağlanmıştı. Karar kanun gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilip onaylandıktan sonra askıya asılıp itiraz süresi beklenmesi gerekirken, Ek gündem maddesiyle meclise geldi. 1 ay askı süresi bitmeden meclis gündemine alınması hukuksuzluk olarak nitelendirildi. 
 
300 dairelik rant!
 
Yıllar önceden bir kısmı park olarak alınan 4485 adanın daha sonra park alanına imar verilerek 300 daire rant elde edileceği de iddia ediliyor. 8 Nisan 2015 tarihinde Kartal Belediye Meclisi tarafından alınmış bir kararın vatandaşın dilekçe ile talebi üzerine hukuksuz bir şekilde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından meclise havale edilmesi mecliste şaşkınlıkla karşılandı. Belediye başkanı kanun gereği 8 Nisan'da belediye meclisi tarafından alınan karara 5 gün içinde itiraz etme yetkisi varken, yaklaşık 2 ay sonra CHP meclis grubuna dayatmayla ek önerge verdirmeye çalışıldığı gelen iddialar arasında.
 
İBB, Müfettişler, İçişleri Bakanlığı uyuyormu?
 
Gelişen olayda kafaları karıştıran ve merak uyandıran bir çok sorular oluştu.
 
Kamuoyu merak ediyor ve soruyor;
 
Alınmış karar, vatandaşın talebi üzerine hukuksuz bir şekilde Belediye başkanı nasıl ve neden meclise havale ediyor?
 
Belediye Başkanı gruba girerek bu karar istediğim gibi geçecek diye gider yaptı mı?
 
Hangi Belediye meclis üyeleri bu karara dik durup itiraz etti? 300 daire rant elde edileceği doğrumu?
 
300 daire fazladan elde edilecekse kimlerin ne karı var?
 
"Ben böyle büyük projelerde paraya bakarım. Böyle proje bir kere gelir ben nakite bakarım" diyen meclis üyesi oldu mu?
 
Aşağıda ki belge başka yerde yok!! :)

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 20:56

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17