Dila Damla Öner, "Kartal'ın ve Kartal halkının haklarının korunması söz konusu olduğu bir noktada kimlerin yanında el kaldırdığımdan gocunmayacağım."

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclis Üyesi Dila Damla Öner, geçen yıl Esas Holding'in kamu zararı oluşturan talebine dik duruş sergileyerek kamuoyunun takdirini kazanmıştı. 

Dila Damla Öner, "Kartal'ın ve Kartal halkının haklarının korunması söz konusu olduğu bir noktada kimlerin yanında el kaldırdığımdan gocunmayacağım."
banner46

Esas Holding tarafından yapımına başlanan Kartal Soğanlık’ta ki Sabancı’ların parseller üzerinde plan değişikliği talebi ile ilgili Kartal Belediye Meclis Üyeleri söz alıp konuşma yaptılar.

Kartal Belediye Meclisi Temmuz 2017 Cuma 3. bileşiminde gündem dışı söz alan Kartal Belediyesi Meclisi  Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dila Damla Öner şunları dile getirdi. "Değerli meclis üyeleri hepinizi sevgiyle selamlıyorum. 2015 yılından beri süre gelen durumları herkes anlattı. Aynı dosya üzerinden 2 seneyi aşkın bir süredir gündemimiz meşgul oluyor bir şekilde ben buradan üzerinde konut olmayan boş arazilerin daha yüksek inşaat alanları ile daha yüksek projelerle yapılabilmesi için gündemimiz meşgul oluyor. Ben burada kendi adıma bu dosyayı eleştirmeyeceğim ama geçmişte yaşadığım süreçten dolayı birkaç cümle sarf etmek istiyorum.

Park alanları 30 dönüm olarak Kartal Belediyesi mülkiyetine geçsin.

Ben burada grubumdan farklı olarak ben ve iki arkadaşımla beraber farklı oy kullandık. Bu konu çok yazıldı çok çizildi ithamlarda bulunuldu. En büyük itham ise bizim ihanetçi olduğumuz ve red oyu kullandığımız bu konuda anlaşmalar yaptığımızdı. O dönem komisyon üyesiydim, komisyon başkanıydım komisyonda şahsım olarak ta altında imzam olan raporla biz şuna onay vermiştik aslında bu park alanları 30 dönüm olarak Kartal Belediyesi mülkiyetine geçsin ama biz bu şekilde yaklaşık 100 bin metrekare üzerinde olan inşaat alanı artışını vermeyelim. 

Kimlerin yanında el kaldırdığımdan gocunmayacağım.

Bizce bunun bedeli park alanlarının kartal belediyesinin mülkiyetine geçmesinin nedeni bu şirkete ayrıcalıklı bir imar artışı verilmesi değildi. Biz bu raporu mecliste de oyladık daha sonra arkadaşlarımız fikir değiştirdiler bir sonraki mecliste farklı oy kullanan diğerleri idi aslında biz yine kartal belediyesi mülkiyetine geçsin dedik bu parklar, yine inşaat alanı artırılmasına yine karşı çıktık. Farklı oy kullanmamızın sebebi buydu. Bunu öğrenmek istedik bugün ben yine Kartal'ın ve Kartal halkının haklarının korunması söz konusu olduğu bir noktada kimlerin yanında el kaldırdığımdan gocunmayacağım. Ben bunu vurgulamak için söz almak istedim beni dinlediğiniz için teşekkür ederim." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 00:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17