CHP’liler Belediye Başkanı Öz’e rest çektiler.

Altınok Öz’e CHP’li Belediye meclis üyelerinden ŞOK red!

CHP’liler Belediye Başkanı Öz’e rest çektiler.
banner46

Esas Holding tarafından yapımına başlanan Kartal Soğanlık’ta ki Sabancı’ların parseller üzerinde plan değişikliği talebini, Kartal Belediye Meclisi red etti.

Kartal Belediye Meclis üyeleri Kartal'ın 30 bin metre kare yeşil alan arazisinin imara açılmasına ve rant sağlanmasını RED ettiler

Kartal Belediye Meclisi 2017 Temmuz 3. meclis birleşimi, 07.07.2017 Cuma günü gerçekleşti. CHP’li Kartal Belediye Başkanının defalarca ısrarla yapılmasını istediği plan değişikliğine, bu defa Meclis Başkanı Ali Ekber Şahin’inde red oyu kullandığı oylamada, 14 evet oyuna karşılık 20 red oyuyla red edildi. CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç’ın da bu konuda gurup kararı aldırmaması dikkat çekerken, CHP’li Meclis Üyesi Gürbüz Çiftçi’nin meclise gelip çıkarak oylamaya katılmadığı gözlendi.

Kartal Soğanlık’ta yapımı devam eden Şevket ve Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Esas Holding’e ait 139/8 Pafta, 4485 Ada 190, 192 ve 289 Parsellerde yapılması talep edilen planı değişikliği talebi oy çokluğuyla tekrar red edildi.

Geçtiğimiz yıllarda çok tartışmalı sahnelere konu olan plan değişikliği talebi, Belediye Başkanının ısrarlarına rağmen kamu yararını gözeterek ilkeli duruş sergileyen meclis üyelerinin red oylarıyla tekrar geri iade edildi. 10 dönüm yeşil alanın ortadan kalktığı değişiklik, belediye meclisinde Ak Parti ve CHP’li bazı üyelerin oylarıyla iki kez reddedilmişti. Belediye Başkanı Altınok Öz, üçüncü kez gündeme aldığı dosyada beraberlik çıkınca kendi oyunu 2 oy kabul ederek planı meclisten geçirmiş, bu duruma karşı çıkan CHP’li Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç ise ihraç talebiyle disipline sevk edilmişlerdi. Akabinde bir yıl ihraç cezası almışlardı.

Mecliste Bazı CHP meclis üyelerinin sürekli telefon trafiği yapmaları ve kalkıp kalkıp bir birlerinin kulaklarına bir şeyler söylemelri dikkatlerden kaçmadı. Oylamanın rengi belli olunca formül arayışları düşünen Belediye Başkan Yardımcısı Gül Cemal Fidan’ın Raporların Komisyonlarda kalması teklifi de kabul edilmedi.

Kimler mecliste neler dediler? haber hazırlanıyor. Yakında...

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 13:17

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17