CHP'lilerin açtığı davaya, CHP'li Kartal Belediyesi Karşı durdu.

Türkiye'nin birleştirici gücü sloganını kulllanan CHP'de Yaşanan olaylar "CHP Türkiye'yi böyle mi birleştirecek? dedirtiyor.

CHP'lilerin açtığı davaya, CHP'li Kartal Belediyesi Karşı durdu.
banner46

CHP'li İBB Meclis üyeleri Özgür Aydın ve Hakkı Sağlam'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 3. İdare Mahkemesine açtıkları Yürütmenin durdurulması davasına Kartal Belediyesi Müdahil oldu. 

İstanbul 3. İdare Mahkemesi 2017/483 Esas No.lu davada Davacı Olan CHP İBB Meclis Üyeleri Özgür Aydın ve Hakkı Sağlam Yürütmenin Durdurulmasını istediler. Aynı Davaya Müdahil olan CHP’li Kartal Belediyesi ise Yürütmenin durdurulmamasını ve CHP’li meclis üyelerinin talebinin reddini savundu.

İşte CHP’li İBB Meclis üyelerinin İsteminin özeti;

“İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Belediye Meclisi üyesi olan davacılar tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul ili Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi, 213 ve 216 parsellere yönelik hazırlanıp, 644 sayılı KHK ve 3194 sayılı Kanunun 9. Maddesine göre 13/10/2016 tarihinde re’sen onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması istenmektedir.” Denildi.

İŞTE CHP'lİ KARTAL BELEDİYESİ'NİN MÜDAHİL SAVUNMA ÖZETİ;

“Dava konusu alanda yapılan plan ve plan değişikliklerinin 644 sayılı KHK 9. Maddesine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılıp re’sen onaylandığı, planların yapım aşamasında kamu yararının ön planda tutulduğu, yapılan planların imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine ve hukuka uygun olduğu, bu sebepten davanın ve yürütmenin durdurulması talebinin reddi gerektiği savunulmaktadır.” Denildi.

İŞTE O MAHKEME BELGESİ;

İŞTE KONU HAKKINDA AYRINTILI 2016 YILINDA YAPTIĞIMIZ O HABERİMİZ;

Kartal'ın 56.000 m2 şehir parkı ve gölet alanını imara açıyorlar.

Kartal'ın en halkçı adamı İbrahim Doğan İlçem Gazetesi'ne konuştu.

24 Ekim 2016 Pazartesi 23:48
Kartal'ın 56.000 m2 şehir parkı ve gölet alanını imara açıyorlar.

İnşaat mühendisi İBRAHİM DOĞAN "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; palanlama ve şehircilik ilkelerini hiçe sayarak hız kesmeden yaşam alanlarını rant uğruna imara açmaya devam ediyor." dedi.   

     
Doğan "Kartalda  E-5 kara yoluna cephe  2281 Ada, 213 ve 216 parselleri ŞEHİR PARKI alanından  çıkararak, konut + ticaret alanı  yapmak üzere palan tadilatı yapılmıştır.  Bölgede artan yoğun nüfus artışına göre, donatı alanları hızla yok olmaktadır.  Yeşil alanlar, park alanları, okul alanları ve deprem toplanma alanları plan tadilatlarıyla konut ve plazalara  dönüştürülmüştür.  Kartal, yapılan bu plan düzensizliğiyle adeta gökdelenler ve beton yığını olmuştur. 213 ve 216 parsellerin bulunduğu alan mevcut planlarda Şehir parkı fonksiyonunda olup, söz konusu bakanlığın yaptığı planla 2 emsali yoğunlukla 56000.m2. si konut +ticaret alanına alınmış, halkın yaşam alanı yok edilmiştir.

           
Esasen plan yapım ilkeleri gereği parsel bazında plan tadilatının yapılması, planın bütünlüğü ilkesi ve esaslarına aykırıdır. Ayrıca zorunlu kalınması halinde donatı alanı imara açılacaksa (kamu yararı varsa) açılan alan büyüklüğünde donatı aynı bölgede ayrılması gerekir. Bu hususlar plan yapım ilkelerinin gereğidir.

             
Ancak yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarda bu hususlar dikkate alınmayarak, tamamen ticari bir mantıkla donatı (ŞEHİR PARKI) alanı yok edilmiştir.

             
Zira Bakanlık bu uygulamayla  gerek İBB ve gerekse Kartal Belediyesini baypas ederek yetkilerini yok saymıştır. çünkü yerel belediyelerin temel görevlerinden biride şehri planlamaktır. Şu anda askıda bulunan bu plan kamu yararı taşımıyor ve imar mevzuatına, plan ilkelerine, yasalara aykırıdır. bu nedenle plana süresi içinde itirazda bulunacağım. Kartal kamuoyunu, çevreçi kurumları konuya duyarlı olmaya davet ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.    


İşte planlar;

balikli-gol-plan-renkli-2

balikli-gol-plan-sb-2

baliklii-gol-plan-renkli-havadan 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 12:12

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17