CHP'li Kartal Belediyesi'nde şok görüntüler! Belediyenin koridorları inledi!

Kartal Belediyesi'nin sefil edecek zammına tepki gösterdiler. Kartal'ın paralarını pervasızca savuran CHP'li Başkan, yeni Asgari ücret 5.500 TL'yi baz almadı.

Kartal Belediyesi'nin işçileri sefalete sürükleyecek zam teklifi işçileri adeta isyan ettirdi. Belediyenin işçilere yeni asgari ücret 5.500 TL üzerinden zam yerine, 4250 TL'ye %40 zam teklif ettiği ve sendikanın masayı terk ettiği belirtildi.

-

-

TİS ile Kartal Belediyesi yetkililerinin yaptığı görüşmede belediyenin “eski asgari ücret üzerinden maaşlara %40 oranında zam teklifini red edip masayı terk ettiler.

-

Alkışlarla belediye binası merdivenleri ve koridorlarında tepki gösteren işçiler, yüksek sesle “Direne direne kazanacağız” sloganları attılar.

-

Genel İş Sendikası şube başkanı Murat Aydoğan, Belediye önünde işçilere şunları açıkladı;
“Teklifimizi kabul etmediler, teklifimizi toplu sözleşmede söke söke alacağız. Bizim için görüşme bitmiştir. Verdiğimiz teklifler belli. Teklifimizi Kabul ediyorlarsa buyursunlar. Yoksa arabuluculuk sürecinde görüşmeyeceğiz, yaklaşık bir ayımız var bir ay içinde greve çıkacağız. Arkadaşlar son sözümüzde şu, bizim için grev yapamazlar diye düşünüyorlarsa onlara grevin Allahını gösteririz!" Dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, 16:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17