CHP Kartal'ın 103 bin m2 arazisini sattı!

Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy, "Kartal Belediyesi'nin 446 bin 811 m2 arazisinden 103 bin m2 arazisini CHP yönetimi sattı!" Dedi.

Kartal Belediyesi Temmuz ayı Meclis birleşimi Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel başkanlığında toplandı.

-

-

Gündem dışı söz alan AK Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy, çok çarpıcı iddiaları elinde ki Belediye arşivi ile ortaya koydu.

-

-

-

20 MAHALLEMİZİN BELEDİYE ARAZİLERİ BU ESERDE!

Haydar Göksoy, "Gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Sebebi ise geçen ay ki meclis konuşmamda Bölge trafikte ki yerin satışı ile alakalı tepkimizi dile getirmiştik. Geçen ay dedim ki size bir eser Ansiklopedi getireceğim. Bakın sevgili katılımcılar, rahmetli Arif Dağlar döneminde 2006 yılında Kartal Belediyesi'nin hazırlamış olduğu bir eser. Allah rahmet eylesin, Arif abi bunu bana hediye etmişti. 'Gün gelir sana lazım olur' demişti. Bakın arkadaşlar, 20 tane mahallemizin Kartal Belediyesine ait bütün gayrimenkulleri sayfa sayfa, fotoğraf fotoğraf burada. Hangi mahallemizde bizim yani sizlerin kaç metre kare arazimiz var, bunların hepsi rahmetli Arif abinin Kartal Belediyesine kazandırdığı bu eserde.
-
CHP 12 YILDA 103 BİN M2 ARAZİ SATIŞI YAPMIŞTIR!
Belediyemizin tüm gayrimenkulleri toplam 446 bin  811 metre kare. 2009 yılında sizlere bu kadar metre karelik bir alan verdik,  üzerinden 12 yıl geçti. Soru önergem şudur;
Sizlere bırakmış olduğumuz 446 bin 811 metre karelik arazimizden kaç metre karesini sattınız? Ben 20 gündür bununla uğraşıyorum. Hesabıma göre CHP 12 yılda 103 bin metre kare arazi satışı yapmıştır. Kartalımızın toprak değerine baktığımız zaman, matematiğimizin zorlanacağı buradan bir gelir elde etmişiz. Bu soru önergemde toplan kaç tane arazimiz kalmıştır? Ve yanılıyor olabilirim Kartal Belediyesi bu 12 yıllık dönemde kaç metre kare satış yapmıştır?" Diye sordu.
-
BAŞKAN YÜKSEL CEVAP VEREMEDİ
-
Haydar Göksoy'un soru önergesini dinleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, bu sorular karşısında sessizliğini koruyup cevap veremedi.
-
İLGİLİ HABERLER
-

Kartal Belediyesi'ni 140 Milyon üzeri zarara mı uğrattılar.

-

Kartal Belediyesi'nin satılan arazisinin yankıları sürüyor. Kamu zararı oldu mu? Müteahhit ihya edildi mi? Gözler mülkiye müfettişlerine çevrildi.

Kartal Belediye Meclisinde ki Haydar Göksoy’un konuşması ve iddiaları "Kartal Belediyesi 5 dönüm araziyi 5 ay sonra satsaydı, Müteahhit değil Kartal mı kazanacaktı? Arsa bir plan ve kurgu ile mi Müteahhite satıldı? Ekonomist başkan Gökhan Yüksel, o arsayı 5 ay sonra daha yüksek rakamlarla satıp Kartallıların ve kamunun menfaatini düşünmedi mı?" Sorularını akıllara getirdi.

-

İşte Kartal Belediye Meclisinde kamuoyunun duyması ve bilmesi gereken konuşmalar ve gazetemizin ulaşmaya çalıştığı gelişmeler;

-

Kartal Belediye Meclisi Özlem Bulut başkanlığında 12 Mayıs 2022 Perşembe günü toplandı.

-

Belediye Meclisinde konuşan ve önemli iddialarda bulunan Meclis üyesi Haydar Göksoy, "5 ay önce 50 milyona sattığınız Kartal Belediyesi'nin arazisini internette 200 milyon TL ye satışa çıkardılar." Dedi.
-
Göksoy’dan sonra kürsüye gelen CHP'li Kartal Belediye Meclis üyesi Önder Turmuş,  "Bu iddilarla ilgili yapılacak olan belli. Savcılığa gitmenizi öneriyorum. 200 Milyon liralık araziyi 50 milyona sattıysak, arkandan söz veriyorum ben geleceğim. Bu konuda sonuna kadar arkandayım." Diyerek şaşkınlıkla ifade etti.
-
-
Mecliste konuşan Kartal Belediye Başkan yardımcısı İmam Aydın, "Kartal'ın her Mahallesi’nde İBB'nin ve Kartal Belediyesi'nin şantiyesi var çalışıyoruz. Hürriyet Caddesi benzine gelen zamlardan dolayı yetişmedi." Diyerek hükümeti ve politikalarını eleştirdi.
-
Aydın'dan sonra AK Parti Grup Başkan vekili Av. Muhammer Bektaş yaptığı konuşmada ise, "Başkan Yardımcısı demin 'Kartal'ın her yeri şantiye dedi!' Şaka mı bu? Şaka gibi." Dedi. Kartal'ın satılan arsasına da değinen Bektaş, "Gelir bütçenizin tuttuğunu ben hiç görmedim. Taki satılan arsa ile Merkezi hükümetten gelen payla ilk defa yaklaştı Arkadaşımız arsanın 50 milyona satıldığını ve 5 ay sonra internette 200 milyona satıldığını açıkladı." Dedi. Bektaş'a oturduğu yerden cevap veren Başkan yardımcısı ise "O arsa Açık ihale ile satıldı!" Diye cevap verdi. Şaşkınlıkla Başkan Yardımcısına cevap veren Bektaş, "Açık ihale ile satılamaz o arsa. Satıldıysa durum daha da vahim." Diyerek konunun önemine dikkat çekti.
-
Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla AK Parti Kartal Grup Başkan vekili Av. Muhammer Bektaş'a, telefonda arsa hakkında bildiklerini sorduk. Bektaş gazetemize yaptığı açıklamada, "O Satılan arsa için bildiğim kadarıyla satış esnasında 37 milyon lira Belediye aldı. Müteahhit ise o arsada ki 13 hak sahibine 15 milyon 800 bin lira vermiş. Hak sahiplerinden birine sordum onun bana söylediği bu. Daha sonra hak sahipleri tapuda arsalarını müteahhide satmışlar. Aldıkları para benim bildiğim kadarıyla 15 milyon 800 bin lira. Tabii bunların tam doğru rakamlarını benim bilmem mümkün değil. Satış belgelerini görmedim" Dedi.
-
İnternette satılan arsa, o arsa mı?
-
-
 
Kartal Belediyesi bu iddialara ve sorulara cevap verirse kamuoyunu bilgilendirmek için yayımlayacağız.
-
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2022, 18:30

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17