CHP, Kartal'ın 103 bin m2 arazisini kimlere kaça ve nasıl sattınız? Açıkla başkan!

Meclis üyesi Haydar Göksoy’un kürsüden Gökhan Yüksel'in yüzüne sorduğu CHP'nin 103 bin m2 araziyi sattığı iddiası günlerdir gizemini koruyor.

CHP, Kartal'ın 103 bin m2 arazisini kimlere kaça ve nasıl sattınız? Açıkla başkan!

Kamuoyu günlerdir Kartal'ın satıldığı iddia edilen binlerce metrekare arazilerini merak edip, konuşuyor.

-

-

-

HODRİ MEYDAN! BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLASIN

Konu hakkında iddiaların sahibi AK Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy’a sorduk. Göksoy, "Belediye Başkanının mecliste yüzüne karşı sordum. Ağzını açıp bir cevap dahi veremedi bu konu hakkında. Çıkıp açıklasın hodri meydan! Ben 103 bin m2 dedim. O da desin ki '103 bin m2 değilde şu kadarı şu usullerle şu fiyatlara satıldı' desin." Diyerek Belediye Başkanına çağrıda bulundu.

-

-

GÖKHAN YÜKSEL'İN SESSİZLİĞİ KABULLENMEKTİR.

Kartal için önem arz eden bu konu hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek'te gazetemize açıklamalarda bulundu. Özüpek, "Belediye Meclisi birleşiminde, CHP’li Kartal Belediyesi’nin 2009 yılında göreve geldiğinde 446.811 metrekare gayrimenkul teslim aldığı belirtilmiş;  Cumhur ittifakının Ak Partili Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy’un  ‘’O günden bugüne geçen 12 yıllık süre zarfında bu 446.811 metrekare arazinin ne kadarı satılmıştır’’ şeklindeki sorusuna, Başkan Gökhan Yüksel’in sessiz kalması, tarafımızca Lisan-ı Hal ile yapılan bir itiraf olarak değerlendirilmiştir." Dedi.

-

HEM ARSA SATIYORLAR HEMDE BELEDİYENİN KASASI BOŞ!
Sözlerine devam eden başkan Özüpek, "En iyimser tahminlerle 103.000 metrekare arazi satışı olduğu mütalaa edilmektedir.
 Bununla birlikte vahametin bir başka boyutu da şudur;  
-Kartal Belediyesi bu yaptığı arazi satışından elde ettiği geliri nerede ve nasıl değerlendirdi?  
-Kartal Belediyesi arazi satarak gelir sağlıyorsa, neden her sene ek bütçe talep ediyor? Daha yeni 2022 için 523 Milyon ek bütçe verildi.
  Hem arazi sat, hem ek bütçe kullan, hem de Belediye kasası boş olsun. Olacak iş değil.

-

CUMHUR İTTİFAKI KARTALIN KAZANIMLARININ TALAN EDİLMESİNE KARŞI...

Nasrettin Hoca’nın dediği gibi ‘’Kedi buysa ciğer nerede, ciğer buysa kedi nerede’’ Kartallının hem parası hem arazisi hoyratça savrulmaktadır. Cumhur İttifakı uyum içinde, Kartallıların kazanımlarının talan edilmesine karşı mücadele etmektedir.
     Milliyetçi Hareket Partisi Kartal İlçe Başkanlığı olarak bugüne kadar ‘’Beytülmal’’ anlayışıyla kamu hakkının son kuruşuna kadar takipçisi olacağımızı Kartal kamuoyuna ilan ediyoruz." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

-

Vatan Partisi Kartal İlçe Başkanı Perihan Tekin'de gazetemize satıldığı iddia edilen Kamu arazileri hakkında açıklamalarda bulundu.

-

-

BAŞKAN YÜKSEL SORULARA CEVAP VERMELİDİR.

Tekin, "Belediyenin bu arazileri satış yetkisi elbette ki vardır. Fakat satışlarda usulsüzlük yada çok düşük bir fiyatla değerinin altında satış var mıdır? Belediye Zarara uğratılmış mıdır? Kamu yararı düşünülmüşmüdür? Ayrıca kimlere hangi yöntemle satılmıştır? İhale ile satışa çıktıysa bu duyuru gerçek usulüne uygun  şekilde yapılmışmıdır? Ve arsaların hangi maksatla satıldıklarının aydınlığa çıkarılması gerekiyor. Belediye meclisinde sorulan bu sorulara Başkan Sayın Gökhan Yüksel'in kamuoyu adına yanıtlamasını bekliyoruz." Diyerek düşüncelerini ifade etti.

-

İstanbul eski il Genel Meclis üyesi ve DSP Kartal eski İlçe Başkanı İlhan Güzelgün'de duyduğu Kamu arazisi satışı iddialarına şaşkınlıkla cevap verdi.

-

-

MİLLETİMİZİN PARALARINI NERELERE HARCADINIZ?

Güzelgün, "Kartal Belediye Meclis üyesi sayın Haydar Göksoy'un açıklamasını dikkatlice izledim
Kartal Belediye başkanı sayın
Gökan Yüksel'e bir çağrıda bulunuyorum. Kartalın 103 bin metrekare arsasını kime sattın? Ve bu milletin paralarını nerelere harcadın? Bu zamana kadar görevde bulunduğun süre içinde bu Aziz milletin ne kadar arsasını sattınız?" Diyerek kamuoyunun ivedi cevap beklediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2022, 23:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17