Bizler Alevi ve Sünni kardeşler olarak, et ve tırnak gibiyiz.

Bilecik Dostlar Grubu ve İstanbul Yörük Türkmen Derneği’den Alevi-Sünni kışkırtmasına tepki “Alevi kardeşlerimizin yanındayız”

Bizler Alevi ve Sünni kardeşler olarak, et ve tırnak gibiyiz.
banner46

Bilecik Dostlar Grubu, İstanbul Yörük Türkmen Derneği Başkanı Faruk Şahin ve Genel Sekreter Erkan Arısoy imzalı açıklama “Alevi-Sünni, Sağ-Sol, Türk-Kürt diye ayrışmalarıyla başarılı olamayan bu iç uzantılı dış destekli olayların kesinlikle figüranı olmayacak ve sonuna kadar kınayıp karşısında duracağız.”denildi.

Konuya ilişkin ayrıntılı olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;


     “Yeni provakasyon, yine şer oyunları. Yüzyıllardan beridir devam eden Hâkk ve Batıl'ın savaşında kan gözyaşı ve fitne maalesef ki bitmemiştir. Daha dün yine Malatya ilimizde geçmişte de yaşadığımız bir hazin olay meydana gelmiş halk arasında rahatsızlığa yol açmıştır. Evlerin üzerine "X" çarpı işareti konularak bir tahrik bir provokasyon olayı yaşanmak istenmiştir. Alevi –Sünni,Sağ -Sol ,Türk- Kürt diye ayrışmalarıyla başarılı olamayan bu iç uzantılı dış destekli olayların kesinlikle figüranı olmayacak ve sonuna kadar kınayıp karşısında duracağız.


     Biz İstanbul Yörük Türkmen Derneği olarak özkardeş olduğumuz Türkmen Alevisi kardeşlerimizle, Sünni Yörük kardeşlerimizle bir arada yaşayıp beraber çalışmalar yapmaktayız. Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da beraber kan döktüğümüz vatanda kan kırmızı bayrak altında hiç bir ayrı görüş tutmadan kardeşçe yaşamaktayız. Provokatörlerin oyununa gelmeyip çarpıları görmeyip hep birlikte Türkiye’miz için geleceğe gönül birliği içinde gönül coğrafyamızdaki dostlarımızla tüm unsurlarımızla bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle, geleceğe bir gözle bakıp beraber ilerleyeceğiz.


     Bizler Genel Sekreterimiz Erkan Arısoy ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Bayram Zorgül ile Haydar Singun öncülüğünde Alevi dostlarımızla dostluklarımızı pekiştirmek için Muharrem Ayı oruç açmaları düzenledik. Biz et ve tırnak gibiyiz. Bilecik Dostlar Grubu ve İstanbul Yörük Türkmen Derneği olarak bu melun olayı kınıyor ve Alevi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu sonuna kadar belirtiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 21:30

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17