Bir Babanın feryadı! Ailece can gücenliğimiz tehlikede!

Vatandaşın şok iddiaları, suçlamaları ve akan dere videosu AND Pastel'de neler oluyor? Dedirtti.

Barbaros Akın isimli vatandaş şok iddialarda ve suçlamalarda bulundu.

-

-

Bizim can ve mal güvenliğimizi nasıl tehlikeye atarsınız?

Akın paylaştığı videoda , "Ben Barbaros Akın. Anadolu Holding'e bağlı AND  Gayrimenkul şirketinden 2 tane daire satın aldım. Nereden aldık almaz olaydık. Sitenin tam ortasından Savaklar Deresi geçiyor. Belediyenin raporlarında kısmen dere diye ifade edilmiş. Şirket yetkililerine sordum, ya arkadaş böyle bir dereyi siz bizden nasıl saklarsınız? Dere yatağının içine girip site kondurmuşsunuz. 44 katlı binalar yapmışsınız. Vay efendim burada Dere yokmuştu, kurumuştu falandı filandı. Peki bu harita ne? haritayı Ben mi çizdim koydum İstanbul Büyükşehir Belediyesinin internet sayfalarına. Bizim can ve mal güvenliğimizi nasıl tehlikeye atarsınız?

-

Maket Planlarında bu dere yatağını neden göstermediğiniz?

Böyle bir bilgiyi nasıl bizden saklarsınız? İnsan müşterisinden tüketicisinden dere yatağına bina yaptığını saklar mı? O zaman yapmış olduğunuz maket Planlarında Bu dere yatağını neden göstermediğiniz? Gösterseydiniz bizfe ona göre kararımızı verseydik. Belediyenin almış olduğu çalışmalar var. Belediye Meclis kararları var. Ne diyor o çalışmalarda? Derenin normal akışını engelleyecek yapılaşmaya müsaade edilemez. 2015 yılında Kartal Belediye Meclisi'nin encümen de görüşülmüş olan kararlar var. Ne diyor o kararda? Söz konusu alanda Savaklar Deresine ait  bilgiler. Söz konusu alanda 700 metre çapında, 300 metre çapında, 2200 mm çapı da, 400 mm çapında yağmur suyu hattı geçmektedir diye belirtilmiş. Bunları ben mi uyduruyorum.

-

Savaklar Deresi nerede o zaman?

Belediyenin görüş aldığı Afet işleri Genel Müdürlüğü, 2011 yılında ve 4 katın aşılmaması koşuluyla jeolojik açıdan uygun görülür diyor. 4 kat aşılmamak koşuluyla denmiş, burada 44 kat var. Nasıl oluyor beyler bu? bizim can ve mal güvenliğimiz i nasıl riske atabiliyorsunuz? insanların gözünü rant para hırsı bu kadar mı bürüdü artık? Buna hiçbir yetkili vakti zamanında durun dememiş mi? Demişse şayet nasıl yapılmış? bu dereye buraya Ben koymadım bu dereyi buradan bende kaldırmadım. Evet, Savaklar Deresi nerede o zaman? Bütün yetkililere soruyorum. Savaklar Deresi nerede? Buyurun bana Savaklar Deresi'nin koruma bandını gösterin nerede? Savaklar Deresi belki de binlerce yıllık bir dere. zemininde ne kadar sıvılaşma olduğunu kim biliyor? Hangi radyolojik zemin çalışmaları yapılmış? Bu çalışmalar bize mi gösterilmiş? Biz firmanın ismi ne güvenerek, sağlam güvenilir bir yaşam alanına kavuştu çocuklarımız diye bütün birikimlerimizi daireye yatırıyoruz Efendim sonradan şok bilgilerle karşılaşıyoruz. Bu tip şok bilgiler tüketicilerden saklanır mı insanlardan saklanır mı?

-

Ortasından Dere geçen bir alanın, üzerine site yapmışsınız ve bana daire satmışsınız.

Bütün yetkilileri göreve davet ediyorum. Dere alanlarını, kayma riski olan  alanları lütfen koruma bantlarına alın. Tabelalarını Çakın. Vatandaş nereden ne alıyor görsün. Yani insan canı hayatı bu kadar ucuz mu? Benim ailemin çocuklarımın hayatı, bir kağıt parçasından, paradan bu kadar ucuz mu? Ortasından Dere geçen bir alanın, üzerine site yapmışsınız ve bana daire satmışsınız. Bu bilgiyi de bana söylemiyorsunuz, saklıyorsunuz ve tesadüfen öğreniyorum. bütün Deprem uzmanları televizyona çıkıp konuşuyorlar Efendim İstanbul'da beklenen deprem 7.7 şiddetinde olacak diyorlar. Böyle bir depremde soruyorum kim kurtaracak bizi? Bu nasıl bir aymazlık? Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2021, 23:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17