Başkan Yüksel'den Kartallılara bayram müjdesi.

Kartal Belediye başkanı Gökhan Yüksel Kabotaj Bayramı'nda Kartallılara denizle buluşturma müjdesi verdi.

Başkan Yüksel'den Kartallılara bayram müjdesi.
banner46

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kartal’da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kartal Dragos’ta yapımı devam eden su sporları iskelesinde düzenlenen etkinliklere yüzme, kano ve kürek sporcuları katılarak hazırlanan parkuru yüzerek ve kürek çekerek tamamladı.

Etkinliğe katılan tüm sporcuları temsil eden 3 sporcuya günün anısına madalya takdim eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye’nin kıyısı olduğu denizlerde ve limanlarda serbest ticaret yapabilmesini sağlayan Kabotaj Bayramı’nın önemine değinerek “ Bu kazanımın önemini nesillere aktarmak gerekiyor. İşte böyle zor dönemlerden geldik. Bu kazanımları bize elde ettiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleyi veren bütün kahramanları rahmetle ve minnetle anıyorum’’ dedi.

Kartallıların büyük ilgi gösterdiği kutlamalar sırasında Başkan Gökhan Yüksel, günün anısına denize çelenk de bıraktı.

Kartal Dragos’ta bulunan ve halk arasında Tekel İskelesi olarak bilinen Kartal Belediyesi Su Sporları İskelesi’nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı. Kartal Belediyesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonda yüzme, kano ve kürek sporcularının yanı sıra profesyonel dalgıçlar da yer alarak etkinliklere katıldılar. Dalgıçlar, su altından Türk Bayrağı çıkararak etkinliğe katılırken aralarında çocukların da olduğunu yüzücüler, yaklaşık 600 metre uzunluğundaki parkurda kulaç attı. Aynı parkuru kano ve kürek takımları da katederek bu anlamlı günü kutladı.

Sporcuları iskelede ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, günün anısına denize çelenk bıraktı. Etkinliğe CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah’ın yanı sıra İyi Parti Kartal İlçe Başkanı Dr. Fuat Onbaşılı, Demokrat Parti İl Başkanı Ekrem Eray Arda, Kartal Belediye Meclisi Üyeleri ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Etkinlikleri iskele üzerinden izleyen Başkan Gökhan Yüksel, daha sonra düzenlenen törene katıldı.

“Kano, Kürek, Yelken Artık Kartallı Çocuklarımızın Öğrenebileceği Bir Spor Dalı Olacak”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Gökhan Yüksel, Lozan Barış Anlaşması’ndan sonra 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerde özgürlüğün kazanıldığını belirterek limanlarımızın ve karasularımızın Türkiye’nin kontrolünde olabilmesinin önemini vurguladı. Başkan Gökhan Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Bu kazanımın önemini nesillere aktarmak gerekiyor. İşte böyle zor dönemlerden geldik. Bu kazanımları bize elde ettiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleyi veren bütün kahramanları rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu bir bayram ve genç sporcu arkadaşlar bu su sporları merkezini canlandırdılar. Bizim hayallerimizden biri olan Kartal Su Sporları İskelesi’ndeyiz. Burada genç Kartallıları denizle ve deniz sporlarıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Buradaki çalışmayı geçtiğimiz dönem sevgili belediye başkanımız Altınok Öz başlattı. Bunu uygulamak, devamını getirmek, büyütmek de bize kısmet oldu. Burayı güzelleştireceğiz. Burada genç Kartallı çocuklarımızı, gençlerimizi deniz sporlarıyla buluşturacağız. Kano, kürek, yelken artık Kartallı çocuklarımızın öğrenebileceği bir spor dalı olacak; çünkü bu spora ulaşmak, bu dersleri alabilmek biraz külfet gerektirebiliyor. Bu spora bütçe ayıramayacak pek çok genç var. Burada yüzen Kartallıları görünce elbette ki hedeflerimizi biraz daha büyütüyoruz ve Kartal’da denize girebilmenin imkânlarını da artıracağız. Bunun müjdesini de bu bayram günü vermek istiyorum. Bu tesisimiz büyüyecek ve Kartallı çocuklar, deniz sporlarıyla buluşacak.’’

Başkan Gökhan Yüksel, daha sonra etkinliğe katılan yüzme, kano ve kürek dallarından sporcuları temsilen 3 sporcuya madalya takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 11:58

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17