Altınok Öz Kaçacak!

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman'dan şok açıklamalar.

Altınok Öz Kaçacak!
banner46

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı, mahalli basınla kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman, Ak Parti İBB ve Kartal Belediye Meclis Üyesi Temel YazAk Parti Kartal İlçe Başkan yardımcıları Ahmet Şahin, Aydın Yavuz, Adem Gökçe, Bilal Habeşi Yayla, Göksel Hürol, Nimet Gündoğdu, Beyler Çakır, Sema Durmuş, Oktay Köse, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Karaismailoğlu, Faruk Çak, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu ve basın mensupları katıldı.

Altınok Öz kaçacak!

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman Altınok Öz'ü çok sert şekilde eleştirerek kamuoyunda çokça tartışılacak açıklamalar yaptı. Kartal Yavuz Selim Hastanesinin gitmesinin sorumlusunun Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz olduğunu belirten Akman "1. Etabı yapıp kaçacak!" dedi. Akman "CHP'nin kötü zihniyet, yapısında var. Bakanlığa projeyi sunacaksın. Art niyetle Etap 1, Etap 2 diye böleceksin. Etap 1'i yapıp kaçmak için bölmüş!" dedi.

Bakanlıkla görüşme yaptık

Bununla ilgili durumun aslını, astarını öğrenmek istedik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptık. Bu bölge 2012 yılında riskli bölge ilan edilince, bu bölgeye ilçe Belediyesi tarafından riskli alan kapsamında proje hazırlandı. Çevre Bakanlığınca onaylandıktan sonra da yürürlüğe girdi.


Sağlık Tesis Alanını planlara koymamıştır.
Kartal Belediyesi talebi doğrultusunda, 6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile 12.10.2013 Tarih 28793 sayılı resmi gazetede yayınlanarak ilan edilen İstanbul ili Kartal ilçesi, Kordonboyu mahallesi riskli alanına ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 Ölçekli değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde, Kartal Belediyesi, bu alanlar içerisinde kamuoyunu yanlış yönlendirmesinin aksine ‘ Sağlık Tesis Alanı‘ donatısını eklemeden bölgeyi konut ve ticaret yoğunluklu plan teklif etmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’da 13.03.2017 Tarih 340532313 Dosya nolu yazısıyla iade etmiştir. Bunun üzerine Kartal Belediyesi yeni bir plan hazırlamış ve bakanlığa sunmuştur. Ama araştırmalarımıza göre yine yeterli bir ‘ Sağlık Tesis Alanı ‘ planlara koymamıştır.

Kartal Belediyesi 30 katlı buraya rezidans yapmak istiyor.


Kartal Belediyesi’nin Çevre Bakanlığına sunduğu taslakta, görülen şey ise iki aşamadan oluşan etap 1, etap 2 şeklinde adlandırılmış olduğu. Etap 1 ile ilgili yer 2010’dan beri sürüyor. Buranın planı 3 kez Büyükşehirden dönmüştü. Bu defa Çevre Şehircilik Bakanlığına götürerek riskli alan ilan ederek, burayı geçirdiler. Bu riskli alan ilan edilen projeye baktık dedikleri doğru, Kartal Belediyesi gerçekten buraya rezidans yapmak istiyor. 30 katlı, 110 metre kulelerden oluşan bir bölge. Biz buraya bu fırsatı tanımayacağız. Buraya tekrar hastane yapılmasını istiyoruz. Bunu kimse Ak Parti’nin üzerine atamaz. Bu alanı Araplara satacaklar, rezidans yapacaklar iftirasını atanların yalanları ortaya çıkmıştır” dedi.

Kartal sağlık tesislerinde şanslı ilçe

Sözlerine devam eden Akman "Kartal sağlık tesisleri yönünden şanslı bir ilçedir. Kartal da Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yanık Merkezi, Yakacık Kadın ve Doğum Hastanesi bulunmaktadır. Bu kadar hastane kaç ilçe de var." Diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 00:56

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17