450 kişinin yemek parasını kimler yedi? Paralar nerelere gitti?

Borç Batağında olan ve daha önce de Belediye Başkanının arabalarına bile haciz konulan Kartal Belediyesi'nin paraları nerelere gidiyor?

450 kişinin yemek parasını kimler yedi? Paralar nerelere gitti?

Daha önce 118 bin lira afiş yolsuzluğu iddiası ile gündeme gelen Kartal Belediyesi, Bu seferde 450 kişinin yemediği yemek parasını özel bir Restaurant’a neden ödedi? Bu paralar nereye gitti? Yada kimler yedi?

Anadolu’nun mert ve güzel yürekli insanları Ardahanlı Hemşehrilerimize düzenlenen yemeğe Özel Kalem Müdürlüğü’nün imzalı belgelerine göre 150 kişi katılmış 600 kişi parası ödenmiş.

Kartal Belediyesi’nin belgelerine göre; Kartal Belediyesi bir özel Restaurant’ta düzenlediği yemeğe 150 kişi katılırken, Belediye 600 kişinin yemek parasını ödemiş. İddialara ve belgelere göre 450 kişinin yemediği yemek parasını Kartal Belediyesi göz göre göre Restaurant’a ödemiş.

İşte o belgeler ;

Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü 14 Nisan 2016 günü “Hemşehri hukuku geliştirilmesi temsili ağırlama” adı altında Belediye Başkanı Altınok Öz’den OLUR imzalı izin alıp yemek düzenlemiş.

Belediye Başkanının 6 Milyon lira temsili ağırlama gideri var!

Bir yemekte 450 kişinin yemediği yemek paraları bir restauranta ödendi ise, Kartal Belediye Başkanının 2014 yılına göre 6 milyon lira temsili ağırlama giderleri var.  Bu 6 milyon lira da bize ulaşmayan belgelerde acaba başka israf var mı? soruları oluşmuştur.

2014 yılı denetim komisyonu raporuna göre;
G-) Özel Kalem Müdürlüğü
Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yapılan 73 ihale ve doğrudan temin dosyası incelenmiş ve Özel kalem müdürlüğüne ayrılan 6.336.838 TL tutarındaki bütçenin %96 sına tekabül eden 6.107.261 TL sinin tamamının sayın Başkanın temsil ve ağırlama adı altında  yeme içme ve özel toplantılarında harcandığı ve belediye iştiraklerine fahiş rakamlarla para transferi yapıldığı izlenimi doğurmuştur. 

Kamu menfaatleri adına Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz'e soruyoruz.

"Hani yemem, yedirmem demiştiniz ya yıllar önce. Peki kim-kimler yedi, yada yediler mi? sorumlusunu bulunuz! Yetimin hakkını, garip gurabanın hakkı yenildiyse şehri emin olarak temiz toplum adına gereğini yapınız diyoruz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İLGİLİ HABERİMİZ;

Kartal Belediyesi'nde Afiş Yolsuzluğu!

Yunus Fırat Aydın Belediye Meclisi kürsüsünden belgeleriyle 118 Bin lira Afiş Yolsuzluğu iddialarında bulundu.

14 Haziran 2016 Salı 08:42
Kartal Belediyesi'nde Afiş Yolsuzluğu!
Kartal Belediye Meclisinde konuşmak üzere kürsüde söz alan Yunus Fırat Aydın bir firmanın belediyeye 118 Bin lira fatura kestiğini ve kesilen fatura karşılığında Cevizli Meydan çevresinde hizmet yapılmadığını ifade etti.

Yunus Fırat Aydın "28 Şubat 2014 tarihinde Kartal İlçe Seçim Kurulunun bir kararı var. Derki kararda; 'Belediye Başkanlığınca belediyenin icraatlarına yönelik olarak hazırlanmış olan afişlerin propaganda kapsamında değerlendirilmesine, Mevcut afiş ve ilanların Belediye başkanının hizmet ve projelerine ait görüntüler ile hizmet projelerinin tanıtımına yönelik afişlerin propaganda kapsamlı yasaklı sayılacağından kaldırılmasına.' İlçe seçim kurulunun kararıdır.


Akabinde Cevizli Meydanının etrafı afişlerle donatılır. 18 Mart tarihinde Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı İlçe seçim kuruluna bir dilekçe verilerek bu afişlemenin seçim propagandasına girdiğini belirtir. İlçe Seçim Kurulu da Cevizli Meydanı ile ilgili toplatma kararı alır. Belediye bunula ilgili bir çözüm bulur. Sayın belediye başkanımı aday ve afişlerde yüzünün olduğu yerler kapatıldı. 18 Mart 2014 tarihinden itibarende bu afişler halen Cevizli Meydanında duruyor. Geçtiğim zaman bakıyorum halen aynen duruyor. Yani 18 Mart 2014 tarihinden sonra buraya bir afiş yapılmadı.


26 Ağustos 2014 tarihinde sayın belediye başkanımızın imzasıyla bir ihale yapılması kararı alınıyor. Nedir ihale konusu? Teknik şartnamsei elimde. 'Cevizli Meydanının etrafı 3,5mx76m - 2,6mx346m - 3,5mx82m - 2mx49 metre 30 farklı tasarımla Solvent bazlı Boya ile dijital baskı. İşin süresi yer tesliminden itibaren 10 takvim günüdür' ile kaplanmasını belirten ihale kararı.  Akabinde ihale teklifleri alınır bu firmanı teklifi kabul edilir. 09.10.2014 tarihinde bu firma faturasını belediyeye kesmiştir. 100 bin lira artı KDV. 118 bin lira. Ne diyor bu fatura? Ben Cevizli meydanının etrafına posterler yaptım.Ve yapmış olduğum işin karşılığında faturamı da kestim paramı aldım. Buradan soruyorum. Cevizli Meydanına posterler yapılmışmıdır? Yapılmadığının en büyük ispatı, bahsetmiş olduğumuz detaydır. Yapmış olduğunuz icraat 118 bin lira yapılmamış bir iş için Kartal halkının cebinden çıkan bir para." diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Gazetemiz Yunus Fırat Aydın'ın sözünü ettiği Cevizli Meydanına gitti ve resimleri. Yeni afişleme yapılmadığı gibi, Meydanın etrafında ki belediye başkanının yüzünün kapatıldığı afişler halen 2014 seçim öncesinde ki gibi duruyor.

işte o resimler;



işte o belge;



 

.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17