Kartal’ın durumu kel! Göster Ekonomistliğini Gökhan Yüksel!

31 Mart yerel seçimleri biteli 4 ay olmak üzere. Halkımız sandıklara gidip demokratik haklarını kullanarak Belediye Başkanlarını seçip yetki verdiler. Kartallılar ise CHP adayı Gökhan Yüksel’e Şehri Emin anahtarı verip, Kartal’ı ona emanet ettiler.

Şimdi çalışma zamanı!

Geçen gün “Belediye Başkanı vatandaşları kucakladı!” Haberinin altına bir vatandaş, “Kucaklamayı bırakıp, hizmet yap. Şimdi çalışma zamanı!” Diye yorum yazmış. Vatandaş haklı. Özellikle Genç ve pozitif enerji yayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e çok iş düşüyor. Kartal! Bir zamanların yükseklerden uçan Kartal’ı, diğer ilçelerden geride kalarak yaşlanmış bir Kargaya döndü! “O nasıl bir benzetme?” Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Müsaadenizle konuyu açayım.

Esnaflar kan ağlıyorlar

Kartal’ın merkezine bir inip şöyle alıcı gözüyle bakarsanız, içler acısı durumu görürsünüz. İstasyon Caddesi’nden başlayalım isterseniz. Esnaflar adeta kan ağlıyorlar. Dükkânlar, ofisler, hemen hemen hepsinin camlarında ya KİRALIK ya da SATILIK afişleri asılı. Bir zamanların adeta Doğu Bankı olan o ışıl ışıl Uzunkaya pasajı terkedilmiş bir kasaba görünümünde. Kartal’ın merkezinde ki bir çok İşhanı, dükkanlar, ofisler, daireler hep KİRALIK afişleri ile dolu. Bu hayra alamet bir durum değil. Tabii birileri oradan ekonomiden, patatesin kilosundan bahsedebilirler. O zamanda onlara “Neden yanı başımızda ki komşu ilçe Pendik’te durum böyle değil? Neden Pendik’in merkezinde esnaflar harıl harıl çalışıyorlar?” Derim.

Tren yolu Berlin duvarı gibi!

Kartal’ın en büyük sorunu (yıllardır söyler yazarım) Kartal’ı sevmeyen politikacılardır. Seviyorum edebiyatı yaparlar ama onlar için ilk fırsatta göç edip gitmeyi planladıkları bir ilçeden ibarettir Kartal. O kadar politikacı, belediye başkanı, milletvekili, meclis üyesi geldi geçti ama şu tren yolunun Kartal’ı bölmesine mani olmak için ne bir çaba harcadılar, nede bir araya geldiler. Ya ortada dımdızlak soyulmuş soğan gibi kalan tarihi Şifa Hamamı’na ne demeli? Böyle mi olmalıydı? Acil Kartal’a yakışacak şekilde restore edilip hatta yanlardan ilavelerle büyütülerek kapalı bir havuzla beraber vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

Pergelle çizilmeli!

Tren yolunun altı mimarlar tarafından haritada cetvelle ve pergelle çizilip, (Yüksek binalar olmadan) yeniden inşa edilmelidir. Gerekirse yarışmalar düzenleyip en güzel proje hayata geçirilmelidir. Yani Kartal’ın geri kalmış o makûs talihi değiştirilmelidir. Rant amaçlı proje olan, Barcelona modelinden vaz geçilmelidir. İstasyon Caddesi, Doğan Sokak, Hamam Sokak, Hürriyet Caddesi, Bankaların olduğu cadde vs. hepsi elden geçirilmelidir. Hele Hürriyet Caddesi, arabayla geçenleri midesi havaya kalkıyor. Arnavut kaldırımı taşlar mayın tarlası gibi acil müdahale edilmeli. Tren yolunun altı için temaslarda bulunup, ya dükkânlar, ya da otopark olarak değerlendirilip park sorununa çözüm olmalı.

Borçlu Belediye’nin kamburları!

Kartal Belediyesi birçok belediye gibi borç batağında. Borçlu olmasının en büyük nedeni ise önceki XXL Belediye başkanı yüzündendir. Har vurup harman savurdu. Birinci önceliği Nevşehir oldu. Milyonlarca liramız sanat adı altında mermercilere akıtıldı. Dragos kazı alanında gözlerden ırak, kambur gibi bekliyorlar. Bu politikacılara Kendi paranla bir heykel yap desen, değil onlarca heykel bir heykel dahi yapmazlar. Hele belediyeye ihtiyaç fazlası alınan personele ne demeli? Benim elimde liste var. Yıl 08-10-2010. Kartal Belediyesi’nde çalışan personellerin sayısı genel toplam 758 kişi. Yıl 2019 bu sayının 3000’i geçtiği ifade ediliyor. 2200 civarında fazla personel alındı 9 yıl içerisinde. Keşke belediyenin imkânı olsa da bu sayı on binleri bulsa. Gerçekçi bakarsak, belediyemiz borç batağında. Borç demek ise faiziyle geri ödemek demektir. Fazla personelin yıllık belediyeye maliyeti 50 milyon liraları bulduğu ifade ediliyor. Bu bir vebaldir. Bu vebal eğer ahrete ve hesap gününe inanıyorsanız sizi ve bil hassa üç maymunları oynayıp susanları yakar. Bu milyonlarca lira fazladan giden parayla Kartal’a ne hizmetler yapılır, ilçemiz adeta uçar. Hiç bir şey yapılmasa, belediyenin borçları erir.

Bankamatik çalışanları!

Birde belediyeden çift maaş alanların olduğu iddiasına ne demeli? Hem Belediyeden hem de Belediyenin şirketinden maaş alıp yan gelip yatanlar! 2014 seçimlerinde zamanın Ak Parti Belediye Başkan adayı Kartal Belediyesi’nde 400 bankamatik çalışanı olduğunu söylemiş ve bizde haber yapmıştık. Bu iddialar 2019 Mart seçimleri incesi 600 Bankamatik çalışanı olduğu yönünde konuşulmuştu. Hatta Sayın Gökhan Yüksel’in adaylığı netleştiğinde basın toplantısında bizzat ben kendisine bu iddiaları sormuştum. O da böyle bir şeyin olmadığını ifade etmişti. Eğer kendisi isterse ben başka uzak illerden torpille gelip, Kartal Belediyesi’nde bankamatik çalışanı olduğu iddia edilenlerin isimlerini verebilirim.

Göster Ekonomistliğini Gökhan Yüksel!

Evet, ben ekonomist değilim. Ama Kartal Belediye başkanı Sayın Yüksel Ekonomist. Borçlu bir belediyeyi doktor bir belediye başkanı nasıl batırdı ise, en iyi de ekonomist bir belediye başkanı düze çıkarabilir. Benim Sayın Yüksel’in kendisine naçizane tavsiyem 1996 yılında rahmetli Erbakan Hocamın uyguladığı havuz sistemi benzeri bir model uygulamasıdır. Kartal Belediyesi’nin şirketleri zarardan kar eder duruma getirilmelidir. Kartal’da rahmetli belediye başkanı Büklü’nün yaptığı bir asfalt fabrikamız var. Bu fabrika daha geliştirilerek ve büyütülerek başka ürünleri de üretir duruma getirilmelidir. Belediyede ihtiyaç fazlası çalışanlar burada emekleri karşılığı çalışmalıdır. Bir başka tavsiyem ise, Kartal’ın 20 mahallesi Belediyemizin marketleri ile donatılmalıdır. Daha önce Kartal Belediyemizin marketleri vardı. Hatırlarsanız marifetli politikacılar tarafından batırıldılar.

Bu bir fırsattır

Kartal Belediye başkanı Sayın Gökhan Yüksel’e Allah bir şans verdi. Genç yaşta Belediye başkanı oldu. Bir başka şansı ise İBB’nin de kendi partisinin adayı tarafından kazanılması. Bunlar birer fırsattır. Hem kendisi için hem de Kartal için. Eğer bu fırsatları değerlendirip marka hizmetler yaparsa, önü ebediyen açılır. Allah çalışanları ve bilhassa doğru çalışanları sever ve destekler. Halkımız da aynen öyle. Sayın Yüksel 5 yıllık hizmetinin sonunda borçları bitirip, hizmetleri ile de dua alıp gönüllere girerse, milletimiz onu uzun yıllar baş tacı yapar. Ama önce ki örnekler gibi davranırsa en fazla bir dönem ya da iki dönem sonunda ismi tarihe karışan politikacılar gibi olur. Biz işimiz gereği takipçisi olacağız.

En kalbi duygularımla…

- - - -

YORUM EKLE

banner17