Yunus Fırat Aydın, ''Savcıları göreve çağırıyorum!''

Kartal Belediyesi'nin imkanlarıyla Petrol İş Mahallesi'nde bulunan Kurtuluş Apartmanı'na 800 metre kare kilit taşı yapılması Kartal Belediye Meclis gündemine geldi.

Yunus Fırat Aydın, ''Savcıları göreve çağırıyorum!''

Kartal Belediye Meclisi başkan 1. vekili Ali Ekber Şahin başkanlığında 4 Haziran 2015 Perşembe günü toplandı. 

Gündem dışı söz alan, Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Yunus Fırat Aydın, "Söz alma sebebim, Okulların belediyemizden taleplerinin yerine getirilmemesidir. Bir okula 80 metre karelik kilit taşı yapılmazken, Bir vatandaşın özel mülküne 800 metre kare kilit taşı yapılması ile ilgili belgeleri ve resimleri sizinle paylaşmak istiyorum. Kartal da; 2663 ada, 676 parsel numaralı yerde bize gelen bir ihbar neticesinde olay yerine intikal ettim. Petroliş mahallesinde vatandaşın özel mülkünün bahçesinde elimdeki resimde gördüğünüz üzere kilit taşı yapılıyor. Burada belediyenin hiç bir şekilde yetkisi olmaksızın tam 800 metre kare kilit taşı yapılıyor ve resimden de görüyorsunuz bunlar belediyemizin işçileri çalışıyorlar. Tam o esnada gittim. Size diğer fotoğrafları da buradan gösteriyorum. Kartal Belediye meclis üyesiyim diyince ben her halde CHP li zannettiler ve konuşmalarını video ya çektim. Sizede dinletiyorum. Evet, birde elimde dilekçe var. Bu dilekçe Kartal'dan bir okulumuzun dilekçesidir. Dilekçede şöyle denilmiştir; "Okulumuzda çevre düzenlemesine ihriyaç vardır. 70-80 metre kare kilit taşı ve buna benzer düzenlemeler. Belediye imkanıyla gerekli düzenlemelerin yapılmasını hususunda gereğini arz ederim." Dilekçe tarihi 14.08.2014 tür. Kamuya ait bir okul binasına 80 metre kare kilit taşı yapamazken, bir özel parselde tahmin ediyorum Kurtuluş Apartmanının Kentsel dönüşümde örnek olduğundan bahsedeceksiniz. O halde hadi bakalım kentsel dönüşümde ki bütün binaların kilit taşlarını yapma hususunda bir karar çıkartalım. Bir teklif veriyorum. Kartal'da kentsel dönüşüm yapan bütün binaların bahçe ve çevre düzenlemesini Kartal Belediyesi yapsın. Bir özel mülke belediyemizin 800 metre kare kilit taşı yapmasının ne kadar yasal olduğunu burada hukukçu meclis üyesi arkadaşlarımız var. Bu olay, Kamu kaynaklarının kişisel menfaatler için nasıl kullanıldığının bir ispatıdır. Bu olayla ilgili Kartal Belediye meclisini görevini yapmaya davet ediyorum. Aynı zamanda Taner Özdemir'in deyişiyle savcıları göreve davet ediyorum. Teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı. 



"Kurtuluş Apartmanını ödüllendirdik!"

Yunus Fırat Aydın'a cevap vermek üzere söz hakkı alan Kartal Belediye Başkan yardımcısı Gülcemal Fidan "Değerli meclis üyemizin anlattığı yere ben bizzat gittim, orayı inceledim. Kurtuluş Apartmanının kilit taşlarını işçilerimizle yaptık ancak şunu ifade etmek isterim. Orada ki apartman bir örnek teşkil etmiş, orada yaşayan vatandaşların hiç biri belediyemize başvurmadan kendi içlerinde toplanarak, kendileri karar alarak yerinde dönüşümü sağlamışlar. Bu bir örnek teşkil etmiştir. Sizlerde bizler de takdir edersiniz ki bu tür davranışlarda bir belediye olarak örnek teşkil eden yere, diğer yerlere de emsal teşkil etmesi amacıyla ödüllendirilmiştir. Sanki oraya çok ciddi bir rant sağlanmış gibi anlatılıyor." dedi. 



Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 11:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
DERMAN
DERMAN - 9 yıl Önce

chp için bu işler ödüllendirme oluyor.ne güzel değil mi?gülmek mi?lazam ağlamak mı? i̇zahını kendileri yapsın

SIRADAKİ HABER

banner17