Yakacık'ta heyelan bölgesinde yeraltı nehri var!

Demirli Yapı Twinstar'ın Yakacık'ta temel kazması sırasında yol çatlamış, gazetemiz heyelan raporlarını yayınlayarak Kartal 'da gündem oluşturmuştu.

Yakacık'ta heyelan bölgesinde yeraltı nehri var!
Bilim adamlarının Yakacık Spor Caddesinin üstündeki bazı bölümlerin “Heyelan bölgesinde bulunduğu, heyelan tehlikesinin devam ettiği, yakın gelecekte bölgenin heyelandan etkileneceği, yapılaşmanın sakıncalı olduğu” raporlarına rağmen Kartal Belediyesi'nin Demirli Yapı'ya nasıl ruhsat ve izin verdiği bir türlü anlaşılamadı!


YERALTI NEHRİ VAR!


Gazetemiz bölgeye yakın takibe alarak araştırmalarda bulundu. Bölgede villası bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş "Bahçemde ki kuyuya kalın ve uzun bir boru sarkıttık sabah kalkıp su çekmeye çalıştığımızda su gelmedi. Kalın ve uzun boruyu yukarıya çektiğimizde 30 metrede borunun kırılıp koptuğunu gördüğümüzde hayretler içinde kaldık. yer altında çok gür akan ve bir boruyu koparacak kuvvette olan bir yeraltı nehri var. Yıllar önce de yukarıda ki çay bahçelerinden bir tanesi aniden çöktü. Sonradan oraya kamyonlar dolusu toprak dökerek doldurdular" dedi. Bir başka vatandaşta yeğeninin jeoloji mühendisi olduğunu bu bölgede araştırma yaptığını, yeraltı nehri olduğuna dair kendisine söylediğini iddia etti.


YÖNETENLER UYUYOR MU?



Gazetemizin yayınladığı üniversite raporlarına ve vatandaşların evlerinin çatladığı şikayetlerine rağmen bölge de, ne Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından, ne İBB, ne de Kartal Belediyesi tarafından hiç bir caydırıcı girişimde bulunulmadı. 
Demirli Yapı heyelan raporlarına rağmen, Kartal'da onlarca mimar varken CHP Kartal belediye meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı
Osman Güdü'ye Twinstar'ın mimari projesini yaptırması kamuoyunda manidar karşılanmıştı.Demirli Yapı Twinstar inşaat projesini istinad duvarı yaparak devam ettirmekte. Yüzlerce ton ağırlığında beton dökülerek onlarca kat çıkılacak inşaatın altında vatandaşların iddia ettiği gibi yeraltı nehri varsa ve çöküp can kaybına neden olursa bunun vebali kimin boynuna olacak.


İŞTE O HABERİMİZ ;


EVLERİMİZ ÇATLADI, HAYATIMIZ TEHLİKEDE!


Gazetemizi telefonla arayan heyelan bölgesinde oturan mahalle sakinleri Kartal Belediyesi'ne ve Demirli Yapı'ya adeta ateş püskürdüler. Vatandaşlar "Heyelan raporuna rağmen istinad duvarı yapılmadan böyle bir inşaata belediye tarafından nasıl ruhsat verilir" diye soruyorlar. Gazetemiz vatandaşların daveti üzerine Yakacık Spor Caddesi üzerinde bulunan Mülayim Sokak'ta evlerin duvarları, bahçe duvarları, ve sokakta bulunan çatlakları görüntüledi. Gördüğümüz çatlaklar bir felaketin habercisi gibi. Heyelan raporunu duyduklarından olsa göre bazı evler camlarına satılık yazıp terketmeye şimdiden hazırlanmışlar bile.


İşte Mülayim Sokak'ta bulunan mahalle sakinleri ve evlerin çatlaklarının görüntüleri;




Duvar ve asfaltta çatlaklar var







Altmış yıldır aynı evde oturan bu beyefendi "Emekli maaşımla geçiniyorum. Varım yoğum bu ev, o da duvarları çatladı ne yaparız bilemiyoruz." dedi.


vatandaşlar kendi imkanları ile çatlayan duvarlarını örtmeye çalışıyorlar. Sokakta villası bulunan bir vatandaş "60 metre derinliğinde kuyumuz vardı bahçe içinde, kuyunun boruları 30. metrede kırılıp koptu. toprakta ciddi bir hareketlilik var. Zaten bu bölgenin altında bir nehir olduğu çevre sakinlerince bilinmekte" dedi.


Mahalle sakinleri bir komşularının dava açmaya hazırlandığını ve kendilerinin de onu destekleyip haklarını arayacaklarını belirttiler.





Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 23:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17