Ülger DEMİRCİOĞLU, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Olduğunu Açıkladı

Ülger DEMİRCİOĞLU, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Olduğunu Açıkladı
banner46

Aday adayları her geçen gün birer birer açıklanıyor. CHP Kartal İlçe Başkanlığında Toplanan teşkilat mensupları ve basının önünde Ülger DEMİRCİOĞLU CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Olduğunu  Açıkladı.

DEMİRCİOĞLU "Değerli Basın Mensupları; Ülkemizdeki toplumsal gelişmeleri izlediğimde, gelinen son noktada daha fazla sorumluluk almak gerektiğine inandığım için bugün sizlerin karşısındayım..

Vatandaşlık bilinci gelişmiş. Cumhuriyet gibi tarihimizde eşine benzerine rastlanmamış bir büyük devrimin nihai bir sonucu olarak aydınlanman, ilerici, üretimin içinde yer alan, eğitimli ve kazanılmış haklarımız konusunda kendine güvenen bir birey ve bir kadın olarak şahsım adına; tam da bu zamanlarda daha fazla seyirci kalamazdım..

Değerli basın mensupları;
Bugüne kadar, hayatın kurgusu içerisinde, sistemin de gereği olarak daha bireysel düşünmek ve yaşamak zorunda kaldık..
Ama en azından ben, bugüne kadar ki tüm kazanımlarımı, kadınlarımız, çocuklarımız,engelli bireylerimiz için daha fazla hak,daha fazla refah, daha fazla mutluluk ve umut için kullanmak istiyorum..                                                             

Her gün modernleşen yeni Türkiye'den bahsediliyor..Ama etrafıma baktığımda dillendirilemeyen koyu bir taassub bulutu görüyorum..Bugün küktidarın, tüm iletişim Enstrümanlarını son derece başarılı kullandığı bir gerçektir..ikna edici kabiliyetleri son derece yüksektir.. Ama ben!,duyduklarımız'ötesinde gördüklerimi baz alacak olursam, Cumhuriyet Türkiye'sinin üzerinde yükseldiği değerlerin bir yandan öteki yana doğru savrulduğuna endişeyle ve korkuyla tanık oluyorum.

Bugün baktığınızda, üretimde,yönetimde,katılımda,hak ve özgürlüklerde biz kadınların dünden daha fazla yer aldığını söyleye bilir misiniz..? Yoksa süratle bir geriye gidiş mi var?
İşte ben! tam da bu noktada göreve mecbur olduğumu, vaktinin de çoktan geldiğine inanarak sizlerin desteğiyle, sizleri temsil etmek, sesinizin elçisi olmak, taleplerinizin ve haklarınızın savunuculuğunu yapmak istiyorum..

İhtiyacımız olan şey, cumhuriyetimizin ve ülkemizin inanç ve değerlerine eskisinden daha fazla ve daha sıkı sarılmak,birlik olmak,edilgen değil etkin olmak ve çok çalışmaktır. Artık söylemle değil, daha mutlu ve zengin,muasır bir ülke için eylemle de ayağa kalkmalı, özellikle kadınlarımızın daha fazla siyasette olmasını sağlamalıyız.. Ben bu düşünce ve inançla, İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum..

Değerli Basın Mensupları neden Cumhuriyet Halk Partisi derseniz; Bugüne kadar edindiğim kazanımları ve tecrübelerimi Cumhuriyet Halk Partisi kanalıyla hayata geçirebileceğime inandığım için buradayım..

Türkiye'de son zamanlarda siyasi alanlarda kadınların devreye alınmaması ve buna vakıf olan toplumumuzun kadınların devreye girmesini arzuladıklarının bilincinde olduğumdan bu göreve talip oluyorum.

25 yıllık meslek yaşantımda çok çeşitli projelerin ihale aşamalarından itibaren tamamlanarak teslim edilmesine kadar her türlü görevi aldım. Edindiğim mesleki tecrübelerimi Ülkemin yönetiminde kullanmak istiyorum.

Bir kadın olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde her türlü yasal hakkımı kullanarak bugünlere geldim. Ülkemde bu gün dahi doğan kız çocuklarının benim yıllardır bilinçle kullandığım bu haklardan bihaber büyüyeceklerini, haberdar olsalar dahi kullanamayacak olmalarını bilmenin derin ızdırabı içindeyim. Onlar için çalışmak istiyorum.

Çalışma hayatında üst düzey kadın yönetici sayısı giderek azalmakta, kadınlarımız kendilerine yer bulmakta zorlanmaktadırlar. Ben çalışma hayatının zirvesine çıkmış bir kadın olarak örnek olmak, yüreklendirici olmak ve destek olmak istiyorum. Çalışan kadının, emekçi kadının temsilcisi olmak istiyorum.

Son sekiz yıldır ülkeyi yöneten iktidar döneminde kadına yönelik şiddetin ciddi boyutlarda arttığını gözlemliyoruz. Kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığı bir dönemde istatistiklere yansımayan "ev hali" olarak geçiştirilen, kadınlarımızın utandıklarından kimselere anlatamadığı çok eziyetler gördüklerini tahmin etmek hiç zor değil. Bu hemcinslerimin ellerinden tutmak, onları ayağa kaldırmak ve beraber geleceğe yürümek istiyorum.

Kadına yönelik şiddetin durdurulması için her turlu girişimi destekliyorum ve Yüce Meclis'imizin çatısı altında bulunarak sivil toplum örgütlerinin çağrılarının karşılığını vermek istiyorum. Sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek olmak istiyorum.
Çocuklarımız, geleceğimiz. Onların biyolojik olarak birer annesi ve babası var elbette. Ama ben her bir çocuktan bütün toplumun sorumlu olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın beslenme, sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerden eşit olarak yararlanması gereğine inanıyorum. Bunun sağlanması için çalışmak istiyorum.

Sokak çocukları. Onların da annesi babası var. Yukarıda da belirttiğim gibi biyolojik olarak anne baba olmak yetmiyor. Maalesef bazı aileler bu çocukları kendi menfaatleri için kullanıyor, sokaklarda mendil sattırıyor v.s., bazıları ailedeki huzursuzlukların neticesinde evden kaçıyor, bazıları kötü niyetli kişilerin eline düşüyor. Bu çocukların rehabilite olması için çalışmak istiyorum, çocuklarımıza sahip çıkmak istiyorum. "Devlet Ana" nın analığını göstermesi için çalışmak istiyorum.
Savaş çığlıklarının atıldığı dünyamızda kadın hassasiyetini, kadın olmanın, duygusal olmanın avantajını meclis ortamına taşımak istiyorum.
Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak istiyorum.

Yukarıda belirttiklerim benim Milletvekilliğine aday adayı olmama sebep olan konular. Bunların dışında Genel Başkanımız Sn:Kemal Kılıçdaroğlu'nun projelerine destek vermek istiyorum. Özellikle Aile Sigortası nın uygulanmasında bir nefer olmak istiyorum.

Ülger Demircioğlu

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2011, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17