Uğurmumcu’da yeşil alan katliamı!

Kartal'da Kentsel dönüşüm adı altında Betonsal dönüşüm yaşanıyor.

Uğurmumcu’da yeşil alan katliamı!
Uğurmumcu mahallesi'nde bir inşaat firmasının katlettiği yeşil alan ve ağaçlar mahalle halkının tepkilerini çekti. Uğurmumcu mahallesi Şehy Şamil Caddesi'nde İnşaat firmasının kepçe vurduğu yeşil alan Teknik yapı'nın havuz ve oyun sahasını da çökme riski ile karşı karşıya bıraktı. Olayı Facebook'ta ki hesabından duyuran Mahalle Muhtarı Soner Eker'e mahalle halkından destek geldi. Kartal'da ki yeşil alanları yok edenlere yorum yazanlar beddua ettiler.

Kartal'da ki hızla yükselen devasa beton gökdelenler, adeta bulutlarla yarışıp hava koridorunuda engelliyorlar.  Kartal'da yeşil alanlar hızla azalırken, beton binalarda hızla çoğalıyorlar.

Her mahalleye bir, iki park yeter anlayışı!

20 Mahallesi bulunan Kartal, her mahalleye yeşil alan olarak bir park yeter anlayışı ile yönetiliyor. İnsanlar bir apartmanda alt alta, üst üste 80-100-120 daire anlayışına mahkum edilmiş vaziyette. Özendirilen reklamlara aldanan vatandaşlar 10 yıl sonra 20 yıl sonra insanlık, komşuluk nereye gidecek düşünmeden bu binalara ve dairelere tav oluyorlar. Devasa binalara yerleşen vatandaşlar ise neredeyse bir kiraya denk gelecek aidatlara mahkum oluyorlar.

Belediye başkanı yeşili yaşıyor!

Kartal Belediye başkanı Altınok Öz sürekli Nevşehir'e ve kardeş belediyelere gidip yeşil alanın keyfini sürerken Kartal'da vatandaşlar yeşil doğa özlemini ancak sahil yolunda giderebiliyor. Belediye başkanı Kartal'lıların alın  terleriyle ve vergileriyle villasında yaşarken, Kartal'ın gökdelenler şehri olması için bütün imar izinlerini veriyor.



İşte Facebook'ta yağan tepki mesajları; 


mütehit olmuş ama adam olamamış güzel yurduma ihanet edenleri kınamak buz etmek gerekiyor yazıklar olsunki o ağaçları toprağa gömdünüz o toprağın altındada günü gelir hesap verirsin ne diyeyimki daha iett durağının hemen üstüne inşaat yapmak için ağaçları katledenleri kınıyorum.
Beğen · Yorum Yap · Paylaş · 13 Haziran
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 16:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17