Uğur Mumcu Mahallesi'nde PARK ve AĞAÇLANDIRMA ALANINI imara açtılar!

Kartal'ın EN HALKÇI adamı İbrahim Doğan, bu seferde Uğur Mumcu Mahallesi için harekete geçti.

Uğur Mumcu Mahallesi'nde PARK ve AĞAÇLANDIRMA ALANINI imara açtılar!
banner46
Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Kartal eski belediye meclis üyesi İbrahim Doğan "BU ÇILGINLIKTIR" dedi.

"Ağaçların yok edilmesi kaçınılmazdır."


Konunun detaylarına değinen İbrahim Doğan "Çevre Şehircilik Bakanlığı Kartal,  2 nolu Gecekondu  Önleme Bölgesinde 2890 ada da kısmen konut, büyük bir kısmı PARK ve AĞAÇLANDIRILACAK ALANI imara açarak  "Mesleki eğitim alanı" yapılması için plan tadilatı yapmıştır. Söz konusu alanla ilgili plan deyişikligi  kararı 16.11.2016 tarihinde re'sen onaylanmış ve 28.11.2016 tarihinde Çevre Bakanlığınca bir ay süreyle askıya çıkarılmıştır. Bu alan Tem bağlantı yolunun doğu kısmında kalmakta olup kısmende çam ağaçlarının bulunduğu , oldukça düşük kotlu vadi şeklinde devam eden topoğrafik yapıya sahiptir. komşuluğunda çam ağaçlarının yoğun olduğu bir alandır. Çevre  Şehircilik Bakanlığının yaptığı plan düzenlemesinde bu alanda Mesleki Eğitim ve yurt yapılacağı belirtilmektedir.  2890 ada, parsel ve komşuluğunda bulunan tescil dışı alanda çam ağaçları yoğun olarak bulunmaktadır. böylesi bir alanda ne sebeple olursa olsun yapılacak bir yapılaşma ile ağaçların yok edilmesi kaçınılmazdır. Böylesine doğal bir Park alanın bulunduğu yerde yapılaşmaya gidilmesi çılgınlıktır. Daha öncede (yaklaşık 4 yıl  bu bölgede yangın çıkmıştı, ancak erken yapılan müdahale ile bir felaket önlendi. yine aynı bölgede o süreçte bir kısım ağaçlar kesilerek bu alanın yakınında dini tesis yapıldı.  söz konusu arazinin olduğu UĞUR MUMCU Mahallesinde Meslek lisesi mevcuttur. ayrıca aynı mahallede  ağaçların olmadığı PARK alanları da daha önce imara açılarak konut ve ticaret amaçlı düzenleme yapılarak özel firmalara rant sağlandı. Bu ne yaman çelişkidir ki şimdi de ağaçların yoğun olduğu Park ve yaşam alanlarımız yok ediliyor  ve yağmalanıyor.  böyle bir planlamayı kabul etmek insanların aklı ile oynamaktır. zira şimdi eğitim alanı diyecekler arkasından bölgenin tamamını yapılaşmaya açarak rant uğruna talan ve yağma yapacaklar.  

"Bölgeye sahip çıkalım"

Merkezi hükümet ve  Çevre Bakanlığının yaptığı bu yaşam alanlarını yok etme çalışması, siyasi ve ticari bir anlayıştır. D
olayısıyla yapılan 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Plan degişikligi yasalara. hukuka, plan ilkelerine ve kamu yararına aykırıdır.  Hiç bir vicdani siyaset bunu kabul etmez.  çevreye duyarlı, yaşam alanlarına sahip olma iddasında olan kurumları bu alanı yerinde görüp, bölgeye sahip çıkmaya davet ediyorum.

"itirazlarımı yapacağım"

Netice itibarı ile; AKP İktidarının doğal çevreyi ve yaşam alanlarımızı yok eden politikalarına karşı kamunun (halkın) hak ve hukukunu korumak adına , demokratik ve siyasi irade göstermeliyiz. bu yanlış siyasal, politik , rantiyeci anlayışa dur demeliyiz. aksi halde yarın geç olabilir. sonuçta bu ilçede yaşıyan bir vatandaş olarak gerekli yasal itirazlarımı yapacağımı belirtiyorum." dedi.


 
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 00:35

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17