Tinerci Ömer İntihar'a kalktıştı!

 

Tinerci Ömer İntihar'a kalktıştı!

 

Geçtiğimiz hafta 4 Aralık 2011 Akşam saat 22.30'da Atatürk Bulvarı Kartal Baba geçidi karşısında caddenin tam ortasında sahilde kumsalda uzanır gibi yatan adam şoförleri endişelendirdi. Objektifimize de yansıyan kişi Tinerci Ömer'den başkası değildi.

İNTİHARA KALKIŞTI

2 İtfaiye aracı,bir Ambulans ve onlarca polis adeta Alarma  geçti, 23 Nisan Caddesi kilitlendi. Merkez polis Karakolu ünündeki  Ağaca çıkan ve Kartal’lıların “TİNERCİ ÖMER” olarak tanıdığı  vatandaş kendisini korku ve heyecanla izleyen yüzlerce kişinin yüreğini adeta ağzına getirdi

Salı gününü akşamüstü saat: 17.00 sıralarında meydana gelen İNTİHAR girişimi Kartal Polisini ve İtfaiye teşkilatını adeta Alarma geçirdi. Kartal’da herkesin “Tinerci ÖMER” diye tanıdığı vatandaş tırmandığı ağacın dalından “ Kartal Belediye Başkanı buraya gelmeden aşağıya inmem hemen gelsin.Yoksa kendimi aşağıya atıp İNTİHAR ederim” şeklinde avaz avaz bağırması bir anda ortamı gerdi. Tinerci Ömer’in çıkmış olduğu ağacın çevresinde toplanan yüzlerce insan meraklı gözlerle Tinerci Ömer’i izlemeye başladı.

BRANDA GERİLDİ

Polislerin tırmandığı ağaç üzerinden aşağıya inmesi için çok büyük çaba göstermelerine rağmen bir türlü ikna edemediği Tinerci Ömer koynundan çıkardığı TİNER şişesini ağzına dikerek içmeye başladı. Bunun üzerine daha da dengesi bozulan Ömer’in bir çılgınlık yapmaması için görevliler İtfaiyeye haber verdiler. Kısa süre içersinde siren çalarak olay yerine gelen 2 İtfaiye aracı ve bir Ambulans oluşan heyecanı bir o kadar daha arttırdığı görüldü. İtfaiye görevlileri tüm uğraşmalarına rağmen ikna olmayan Tinerci Ömer’in kendisini boşlu a bırakmasını önlemek için çıkmış olduğu Ağacın altına BRANDA gerildi.

POLİS İKNA ETTİ

Bu arada Tinerci Ömer’i ikna girişimleri sürdü ne var ki bir türlü ikna edilemeyen Tinerci Ömer “Başkan Öz’ü isterim yoksa intihar edeceğim” şeklinde görevlileri tehdit etmeyi sürdürdü. Bu arada İtfaiye aracından Ömer’in çıktığı ağacın dalına yatay merdiven uzatıldı. Bu arada Emniyet görevlilerin ikna metodu etkisini gösterdi ve tinerci Ömer’in aşağıya inmek için merdivene tutunduğu görüldü. Polis bu arada çevrede toplanan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı ve yaklaşık BİR saat süren İntihar girişimi görevlilerin çabası ile sona erdirildi. Daha sonra olay yerinde hazır bekletilen Ambulansa alınan tiner ve bali bağımlısı Ömer Hastaneye kaldırıldı. FETHİ SATICI

 

7 Temmuz 2011 tarihinde yaptığımız Ömer"in elinden kim tutacak haberimizi de sizlere özellikle Kartal'ı Yönetenlerin dikkatine sunmak istiyoruz. ;

İLÇEM - AYTEKİN YAŞAR

Kartal'ın Merkezi'nde kalabalık toplanmış heyecanla bakıyorlar. Kimisi "atla Ömer" diye bağırıyor, kimiyse "eyvah çocuk intihar ediyor" diye üzülüyor.

Evkur Alışveriş Merkezi'nin üçüncü katından atlamaya çalışan, Kartal'ın merkezindekilerin çok yakından tanıdıkları "Tinerci Ömer" denilen gençti. Bu genç beğensenizde, beğenmesenizde "vatan evladıdır." Birinin bu gencinden elinden tutması gerekmez mi? Elinden tutmak isteyenlerde lütfen intihar ederken değilde! Tedavi olsun, askere gitsin! evlensin, vatana, millete faydalı olsun diye, elinden tutmalı değil mi?

Bu "Tinerci gençler" konusu üzerine çok yazıldı, filmler çekildi ama çözüm bulunamadı.

Okan Üniversitesi'nde "Yerel yönetimler" konulu programa katılmıştık bazı dostlarımızın davetiyle. Orada bir çok ilçenin belediye başkanları katıldığı gibi, bazı illerin belediye başkanlarıda katılmıştı. Gaziantep belediye başkanına hayran kalmıştım. Tinerci gençlerin tedavisini, spor, meslek ve topluma kazandırılması ile ilgili faaliyetleri taktire şayandı. İstanbul ilçe belediyeleri bence örnek almalı bu faaliyetleri.

Şimdi soruyorum. Ömer'in elinden kim tutacak?

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2011, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17