Temurhan Yıldız 'Kartal'a Katlı kavşak kazandıran Kadir Topbaş'a teşekkür ederim'

Ak Parti Kartal'ın genç ve çalışkan İlçe Başkanı Avukat Temurhan Yıldız'la gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar bir röportaj gerçekleştirdi. Sohbet ortamında yaptığımız röportajda gördük ki; Temurhan Yıldız Kadir Topbaşla koordineli çalışarak Kartal için çok büyük kazanımlar sağlamış ve sağlayacak.

Temurhan Yıldız 'Kartal'a Katlı kavşak kazandıran Kadir Topbaş'a teşekkür ederim'
banner46
Temurhan Yıldız sohbetimiz sırasında Kartallıları sevindirecek çok önemli açıklamalarda bulundu.   


Topbaş'a teşekkür ederim


Yıldız "Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum. Soğanlık'ta mahalle toplantıları yaptık. İstişareler sonucu Soğanlık ve Esentepe'yi bağlayan Çanakkale köprülü kavşağı şu anda hizmete girdi. Ciddi anlamda bir problemi çözmüş olduk. Bundan dolayı buradan Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkürlerimizi ifade ediyorum. Vatandaşımıza vermiş olduğumuz sözümüz büyükşehir belediye başkanımızın yaptığı kavşakla şağlanmış oldu.


Yeni kavşaklar yapacağız


Kartal köprüsünden merkeze inerken Sanayi caddesinde ki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için, Büyükşehir belediye başkanımızla görüşmelerimizi yaptık oraya ışıksız bir kavşak yaparak orada ki trafik akışını hızlandırıp, orada ki trafiği ortadan kaldıracağız. İğdaş ve Kartal stadı arasındaki kavşakta da sıkıntı var. orayla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bir de Tem'de total benzin istasyonunun olduğu yerde ki trafik yoğunluğunu çözmek için kavşak çalışmalarına devam ediyoruz. Şu anda E-5 Hürriyet girişi ve çıkışındaki sıkıntılar çözüldü. Yine Soğanlık girişi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlarla ilgili desteğini veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.


Kartal'ın bütçesi Kartal'ın dışına akıtılıyor.


Kartal diğer ilçelerden son yıllarda geri kalmış bir ilçedir. O yüzden Büyükşehir belediyemizin Kartal için yaptığı çalışmalar önemlidir. Yerel belediyenin Kartal'ı geliştirecek hiç bir proje üretemediğini son 5 yıl boyunca görmüş olduk. Vatandaşlarımızda bunları yakından görüyor. Kartal'da bu kadar çözülmesi gereken problem varken Kartal'ın o kıt bütçesi maalesef Kartal'ın dışına akıtılıyor. Bunlardan en önemli örnek Nevşehir'e yapılan oteldir. Geçtiğimiz gün yapılan otel açılışına kendi genel başkanları bile katılmamıştır. Biz buradan şunu anlıyoruz ki, CHP Genel merkezi düzeyinde de bu otele yapılan harcamanın tasvip edilmediğini göstergersidir. Burada ki yerel belediye yönetimi kendi istekleri doğrultusunda kendi memleketine bir proje yapmıştır. Yine Kartal'ın dışında adaya yapılan plaj projesi. Burada da yine Kartal'ın bütçesi Kartal'ın dışına aktarılmıştır.


Cemevi yanına yeşil park yaptık

Biz bu yapılanları doğru bulmadığımız gibi, Kartal'a Ak Parti yönetimleri olarak yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Şu anda okullara yapılan yatırımlar devam ediyor hızlı bir şekilde. Yine başka bir proje Kartal Cemevi Vakfı yanında yeşil park alanı yine Büyükşehir belediyesi tarafından yapılmıştır. Bu da son derece önemlidir. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Topbaş önceden Cem evini ziyaret etmişti. Bu ziyarette orada ki sıkıntıyı biz de kendisiyle paylaştık. Bu talebimiz neticesinde orada ki alan yeşil park alanına çevirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Orada ki cenaze namazlarının da açık alanda kılınmasını da sağlamış olduk. 


Kartal'da bu seçimi alacağız.


Yerel seçimlera sayılı günler kaldığı şu günlerde CHP'den aday adayları ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunların içinde evvelden bakanlık yapmış önemli isimlerde var. CHP mevcut şu anki belediye başkanıyla seçimlere girerse bu bizim işimize gelir. Çünkü mevcut belediye başkanının yapmış olduğu icraatlar ortadadır. Biz AK Parti olarak Kartal'da bu seçimi alacağız. Biz kendi işimize bakıyoruz. Karşı tarafın kimi aday göstereceği o kadar da önemli değildir. Biz Kartal'ın mahallelerinin sorunlarını analizlerini yapıyor ve verilerini toplayıp büyük bir süzgeçten geçiriyoruz. Bir çok problemleri de kendimiz çözüyoruz.



Kartal'ın geleceği iyi olacak


Biz bu problemleri çözerken mevcut yerel yönetim kendisi çözmüş gibi gösretmeye çalışıyor. Çanakkale Caddesi köprülü kavşağıyla ilgili büyükşehir belediye başkanımıza bir teşekkür pankartı asmamıza rağmen, mevcut belediye pankartları kesip sökerek bu kavşağı Kartal Belediyesi yapmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Soğanlık'ta 4 yıldır bitmiş olan bir binayı hizmete sokamayan bir belediyenin böyle bir büyük projeyi (kavşağı) yapamayacığını da vatandaşlarımızında bilmesi gerekiyor. Biz Kartal'ın geleceğini iyi görüyoruz. Gelecekle ilgili ümitvarız. Pendik ve Maltepe'den geri kalmış olan Kartal, o açığı hızla kapatabilecek ve o ilçelerin önüne geçecek bir coğrafi konum ve ulaşım ağı içerisinde olduğunu biliyoruz." dedi. 



Temurhan Yıldız Gazetemize Kartal'la ilgili çok önemli müjdeler de verdi. Bu röportajın devamını önümüzde ki günlerde siz okurlarımıza gazemizde bildireceğiz.  


Çanakkale Köprülü Kavşağı'nın ayrıntıları;


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kartal'da Çanakkale Caddesi ile Mimar Sinan Caddesi'ni birleştiren katlı kavşak projesini tamamladı. Projenin hayata geçmesiyle Kartal'da D-100 Karayolunun güney ve kuzey yan yolları birbirine bağlandı. Yan yollar tek yön yapılarak olası trafik kazaları ve yoğunluklar engellendi.
 

Yine bu çalışma ile;
 

Ayrılma katılma kolları yapılarak D100-kavşak bağlantıları sağlandı.
 

Yeni yapılan Anadolu yakası Adliye Sarayına, Kartal Dr. Lütfi Kırdar ve Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanelerine erişim kolaylaştı.
 

Kartal Kavşağı ve Cevizli kavşaklarının trafik yükü azaldı.
 

Kartal D100 ün; güneyindeki Esentepe ve kuzeyindeki Soğanlık Mahalleleri birbirine bağlandı.
 

Kartal Soğanlık ve Gümüş Pınar Mahallelerinin Sahil yoluyla olan bağlantısı direkt sağlandı.
 
Projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, İmalatları Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen proje 8 milyon 200 bin TL'ye mal oldu.

 
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2013, 01:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 11 yıl Önce

kartal e-5 de 7/24 trafik bitmiyor ve bu durum kaç yıldır böyle. açın ibb trafik haritasına haftanın herhangi bi gününde, günün hangi saatinde, olursa olsun yoğunluk var sürekli kırmızı. böyle bir durum söz konusu iken projeden bahsetmeyin, sorunları artık çözün. kaç yıl oldu düzelmedi artık yeter.

SIRADAKİ HABER

banner17