Temurhan Yıldız “Kartal Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!“

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Kartal’da bir cafe de düzenlenen toplantıda İlçe Başkanı Temurhan Yıldız ve Meclis üyesi Mehdi Akman çarpıcı açıklamalarda bulundular. Toplantıda 

Temel Yaz, Abdi Kesimal, Mehdi Akman, Erdal Demirhan, ve İbrahim Atasoy hazır bulundu. 


Toplantıda konuşma yapan İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, bazı konularla alakalı Belediye Başkanı ve yönetimiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan YILDIZ, "

Kartal Belediyesi’nin bu güne kadar tahminen 700 milyonluk bir bütçe kullandığını, bu bütçeden yeni hiçbir şey kazandırılmadığını söyledi.  “Çırçır daki otopark binasıyla ilgili 23 milyon Tl  para harcamış ve üzerinden dört yıl geçmesine rağmen, ne Soğanlıktaki bina ne Kartal’daki hizmet binasına dönüştürülen oto park tam anlamıyla faaliyete geçmemiştir” dedi.


Bu binayla ilgili iki tane ihale yapıldığını ifade eden Yıldız, birinci ihalede yapılanlar, ikinci ihale ile çıkarılarak veya yapılan malzemeler kırılıp dökülerek yeni bir ihale yapıldığını söyledi.



Silivri’ye otobüslerle insanlar taşınmış!


Geçtiğimiz günlerde Silivri’de yaşanan olaylarla ilgili olarak önemli şeyler anlatan Yıldız “Silivri’deki yargılamayı engellemeye yönelik, Kartal Belediyesi’ne ait üç dört otobüsle insanların Silivri Adliyesi’ne taşınmış olması son derece bizi üzdü. Her halde bütün  Kartal halkını üzüyordur. Çünkü Belediyenin bu tür çalışmalara ve adli yargının engellenmesine yönelik faaliyetlere girmesi doğru değil, görevi değil, görevi olmadığı gibi kanuni de değil. Zaten bir suçtur. Biz bu tespitleri yaptık, Kartal Belediyesi’nden kaç tane otobüsün gittiğini de tespit ettik” dedi


60 trilyonluk zarar!


Kartal Belediyesi’nin Adliye Sarayı’nın karşısındaki Benzin İstasyonu lejantlı, yaklaşık 5000 metre karelik arsasını  15 milyon 700 bin tl’ye sattığını, ancak aynı arsanın bitişiğinde 340 metre karelik ve imarı 320 metre kare olan bir başka arsasını 15 gün önce ihaleye çıktığını ve 3 milyon 240 bin tl’ye satıldığını, bu arsanın metre kare birim fiyatının 10 bin tl, eski parayla 10 milyar liraya geldiğini, benzin istasyonu lejantlı arsanın metre kare birim fiyatının ise 2 bin 800 tl civarında olduğunu belirterek “ bu arsa satışıyla ilgili Kartal’a 60 milyon tl (eski parayla 60 trilyon) zarar verildiğini” söyledi.


Yıldız, yaptıkları tespite göre, şu ana kadar Kartal Belediyesi’nin 167 milyon lira borcu olduğunu söyledi.

 

Suç duyurusunda bulunacağız!


Belediye’nin Temizlik firmasına  18-20 milyon tl’ye yakın borcu bulunduğunu söyleyen Yıldız “Kartal’da belediye iş başına geldikten sonra 450 çalışan işten çıkartılmıştır. Daha sonra İç İşleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda norm kadroda bulunan 61 arkadaşımız başka kurumlara gönderilmek zorunda kalınmıştı. “ O genelgede, yeni işçi alımı yapamaz denildiği halde tekrar 262 üç ihale yapılarak yeni personel alımı gerçekleştirilmiştir. Yıllık 9 milyonluk ekstra bir harcama yapılmıştır, belediye ciddi manada zarara uğratılmıştır, Yönetmeliğe aykırı davranılmıştır, suç duyurusunda bulunmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Ceza yönünden Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız”



Şehir dışından getirip işe başlatıyorlar kendileri yok


Şu anda Belediye Şirketlerinde çalışıp maaşlarını alamayan işçiler olduğunu belirten Yıldız, “Eğer bu insanları çalıştırıp maaşlarını veremiyorsanız buna karşılık paraları başka yerlere harcıyorsanız, bununda mutlaka hesabının sorulması gerekir”


Su an itibariyle  Belediye Şirketlerinde 1000 kişinin üzerinde çalışan olmasına rağmen, şirketlerin hiç birisinde bu kadar elemanı görülmediğini ifade eden Yıldız “Belediye şirketler üzerinden eleman alıp belediye’de çalıştırmış gibi göstermesine rağmen, Belediye’de belirtilen bu sayıda eleman göremezsiniz, bu elemanlar nerede çalışıyor, nerde geziyor, nerde tozuyor. Şirketlerin kayıtları belli, personel sayısı belli ödenen para belli. Bin tane insanı şirketin bahçesinde bile toplayamazsınız. Kartal’da çalışıyor deseniz arı kovanı gibi olması lazım.


Bu çalışanların bir çoğu şehir dışından getirilerek burada işe başlatılıyor, belki daha sonradan bunlar şehir dışına gidiyor burada sadece kayıtları gözüküyor maaş alıyor ama Kartal’da hizmet üretmeye yönelik çalışan insanlar yok Kartal’da. Bu tespitler yapıldığı zaman sizlerde göreceksiniz.


Bunu şu anki sadece Başkan düzeyinde değil, oradaki bütün yönetimde olanlar hepsi bununla ilgili kanuni takibata uğrayacaklar ve Kartal’a verdikleri zararı mutlaka kendileri ödeyecek veya kendilerine ödettirilecektir

 

Zabıtalar broşür dağıtıyor!


Pankart Belediyeciliği yapıldığını söyleyen Yıldız “Çünkü olmayan şeyleri kendisi yapmış gibi gösteriyor. Vatandaş adına teşekkür pankartları yazıyor ama vatandaşın haberi yok, tepki koyunca o pankartları kesiyor ertesi gün gidip yeniden asıyor. Çünkü Belediye temizlikte çalışan belediyenin pankartçısı, zabıtada çalışan belediyenin pankartçısı, belediye’de çalışanlar aynı zamanda partinin oradaki çalışanı hem partinin pankartını asıyor hem belediyenin pankartını asıyor. Kartal’a bir genel başkan geliyor, bakıyorsunuz Belediye’nin araçlarıyla anons yapılıyor. Belediye zabıtası elinde broşür dağıtıyor, bir siyasi parti genel başkanının burada yapacağı bir faaliyetle ilgili belediyenin üzerinde resmi üniformalı zabıtalar broşür dağıtıyor”

 

İşçilere baskı


Belediye Başkanının işçilere baskı yaptığını belirten Yıldız “ işçilerle ücretleriyle ilgili toplantı yapıyor ve “sakın ha protesto etmeyin bununla ilgili toplu olarak bir araya gelmeyin bunun daha sonra cezasını görürsünüz, size hesabını sorarım” diye işçiler tehdit ediliyor.


Bununla ilgili daha önceki toplantıda kadrolu bir işçinin Belediye Başkanına “siz geldiniz yeni bir umuttu ama AKP’yi arar olduk” diyen bir işçinin üzerinde neler yapıldığını nerelere sürgüne gönderildiğini, bununla ilgili uyarı ve kınamaya yönelik çalışmalar yapıldığını yazılar yazıldığını biz biliyoruz”

 

Biz İl Başkanı düzeyinde bile bu açılışları yapmayız


Yıldız “Sayın Deniz Baykal geldi Neyzen Tevfik heykelini açtı, sayın Kılıçdaroğlu daha önceki gelişinde Kartal’lı Kazım heykelini açtı, birde park açılışı yaptı . Dört yıl içerisinde Kartal’a kazındırılmış başka hiç bir eser yok. Sadece heykel için, sadece park için gelen bir Genel Başkan ve burada da çok iyi hizmet ettiğini iddia eden  bir yerel yönetim.


Biz böyle hizmetleri sadece İl Başkanı düzeyinde bile açılışına yapmayız..Belediye ile ilgili konuşulacak çok şey var ama ne Ada’dan nede  Nevşehir’den bahsetmiyoruz. Aradan dört yıl geçti hala bitirilmedi.


Suç duyurusunda bulunacağız


Yıldız, yapılacak suç duyurusu ile ilgili şunları söyledi “Gerek norm kadroyla ilgili genelgeye aykırı işçi alımı, gerek çır çır da yapılan binayla ilgili iki ihale konusu ve Nevşehir’deki otelle ilgili suç duyurusu yapmak için hukukçu arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Benzin istasyonu yeri ile ilgili alınan meclis kararının mahkeme tarafından iptal edilmesiyle  ilgili de çalışmamız sürüyor” dedi.

 

Tüm Emek İş sitesi, olayı Şehircilik Bakanlığı’nın işi Belediye sahipleniyor..


Bir soru üzerine Yıldız, Belediye’nin Kentsel Yenileme ile ilgili sitelerde yapılan çalışmaların tamamının Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını, Kartal Belediyesi ile ilgisinin bulunmadığını belirterek “ Kartal’daki Tüm Emek İş Sitesinde Belediye’nin Belediye ile bir alakası yok, bir kişinin müracaatı yeterli. Belediye ile ilgisi yok. Çalışmayı Şehircilik Bakanlığı yapıyor, Kira yardımını Bakanlık gönderiyor. Taşıma parasını kim ödüyor bakanlık, devlet her malik için 100 bin tl kredi veriyor. Vatandaşın burayı ille de müteahhide vermesine gerek yok. Devlet her malik için 100 bin Tl’ye kadar kredi veriyor ve yüzde ellisini de devlet ödüyor.


Aslında bu sitede, yıkım yapılması da doğru değil, daha bina boşaltılmadı. Normalde Çevre Bakanlığı yıkım için müsaade etmedi, bunlar kendi kendine yaptılar.O siteyle ilgili biz Erdoğan Bayraktarla bir program yapacağız..”


Meclis üyesi Mehdi Akman, Belediye’nin borcu 167 milyon


Toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Meclis üyesi Mehdi Akman, Belediye Başkanı’nın belediyenin borcuyla ilgili yanıltıcı bilgi verdiğini, Arif Dağlar zamanında Kartal Belediyesini 4 milyon artı ile alındığını belirterek “Belediye bütün meclis kararlarını internetten yayımlıyor. Ama sadece 2009 kesin hesabın görüşüldüğü meclis bir gün yayımlandı ondan sonra belediyenin internet sayfasından çıkarıldı. Bunu sizin Belediye Başkanı’na sormanız lazım. Belediye’nin borcuyla ilgili niye bu kadar farklı rakamlar veriyorsunuz. 2009 kesin hesap rakamlarını  internet sayfasından niye çıkardınız’ dedi.


Belediye Başkanı Altınok’un, bu yıl ki borçlarla ilgili de yanıltıcı bilgi verdiğini söyleyen Akman “ ben 2009 denetim komisyonunda da çalışmıştım o zaman benim tespit ettiğim 90 milyon civarında bir borç vardı. Belediye’den bazı arkadaşlar bunun 130 trilyon civarında olduğunu söylemişlerdi. Bundan iki ay önce 2012 yılı ile ilgili borç dökümü verdi ve bize 83 milyon diye beyanat verdi. Bu da yanlış bilgi idi.


Onunda yanlış bilgi olduğunu ifade eden Akman “ Biz bunu denetim komisyonunda bunu belgelemek istedik, Belediye’nin Hesap İşleri Müdürlüğü bize yazılı olarak verdi.  48 milyon Müteahhitlere olan borç, 70 küsür milyon emanet borçları, 22 milyon banka, 10 milyon 500 bin faiz borcu birde son üç ayın müteahhitlerin hak ediş  alacağı yaklaşık 15 trilyonu buluyor toplam 167 milyon borç. Sizin bunu Belediye Başkanına sorun neden farklı bilgilerle halkı yanıltıyorsunuz diye sorun..


Strateji Müdürlüğüne 67 personel alınmış, tabi sormak lazım 67 personel nerde çalışıyor ne hizmet veriyor üretiyor yok öyle bir şey çünkü..


Olmayan “Kartal Kart”a 34 personel


Kartal Kart’la ilgili bilgi veren Akman “Belediye Başkanı 2009 yılından “beri biz böyle bir hizmet yapacağız” demişti. Hatta 2010 ve 2011 bütçelerine de bunun karşılığını koymuştu. Ama ne yazık ki hayata geçiremedi. 2012 ve 2013 bütçesinden de bununla ilgili harcamaları çıkardı. Ama ne hikmetse 2012 yılında 30 tane Kart veri giriş operatörü alınmış, yani kart var buraya bilgi girmek için de 30 tane personel istihdam edilmiş görünüyor, 4 tane de asistan alınmış Kartal Kart’ın işlemesi için 34 tane personel alınmış. Ama bu personelin olup olmadığını başkana sormak lazım. Ama böyle bir kart yok. Olmayan bir iş için 34 personel gözüküyor. Aynı ihale 2013’te de yapılmış.


Avrupa Birliği uzmanı 6  personel


Avrupa Birliği adı altında 6 personel alındığını söyleyen Akman “Kartal Belediyesi AB ile ilgili hiçbir çalışma yapmamış, ne bir yazışma var ne bir kredi talebi var, ne bir yardım talebi var. Ama ona rağmen 6 tane personel istihdam edilmiş ve bunlara 12 boyunca maaş verilmiş, muhtemelen 2013’te de bu devam ediyor”


Veteriner İşleri’ne alınan personeli görmüyoruz


Veteriner İşleri Müdürlüğünde 4 veteriner 1 tane de yardımcı veteriner olmak üzeri toplam 5 personel var, Bu müdürlük ne yapıyor, sadece köpek kısırlaştırması yapıyor. Belediye Başkanının ifadesiyle söylüyorum ‘beş yüz küsur tane hayvan kısırlaştırmış’ bu nu yıla bölerseniz günde iki tane hayvan kısırlaştırması gerekiyor. Bunu da 1 veteriner bir de yardımcı veterinerler yapılabilir. 2012 yılında artı iki veteriner 6 tane de yardımcı eleman toplam 8 tane daha eleman alınmış. Ara sıra uğruyoruz böyle bir personel görmedim duyanda olmamış..


Demirbaş defteri yok


Akman “Kartal Belediyesi’nin hali hazırda bir demirbaş defteri yok ve bu inatla yapılmıyor. Bunu geçmişte de Denetim Komisyonu raporuma yazdım. Dijital ortama geçilmiş ancak eskiler geçilmedi gibi yenisi de  yazılmamış..


Paralar hep belli gazetelere akmış


Gazetelere verilen ilanlarla ilgili de bilgi veren Akman “Kartal Belediyesi’nin basını desteklemek adına harcadığı paralar, hep belli kanala akmış, Bir yerel ilçe belediyesi ulusal gazetelere niye reklam verir. Türkiye’yi ilgilendiren bir iş mi yaptı. Bakıyoruz hep kutlama mesajları, olur olmaz kutlama ilanları verilmiş ve büyük paralar oralara aktarılmış..Örneğin küçük bir kutlama ilanı 15 bin tl. Bir gazeteci arkadaşınız, üç tane kardeş şehirlerle ilgili tanıtım filmi çekilmiş. Ben ilgili Müdürlükten arkadaşları aradım kardeş şehirlerimizle ilgili tanıtım filmi varmış bize gönderin biz de izleyelim” dedim. Ama böyle bir film yok. Damal ve Göl pazarı kardeş şehirleri için tanıtım filmi faturası kesilmiş. Ortada tanıtım filmi falan yok”

Kartal’ın tarihini içiren 368 sayfalık özel bir kitabın tanesi 58 tl’ye mal edilmiş ama Belediye’nin performans kitapçığının bir tanesinin maiyeti 77 tl’ye basılmış. Arada korkunç bir fark var.


Ali Rıza İkisivri, Temizlik ihalesi


Temizlik ihalesinde usulsüzlük yaşandığını belirten Akman “Kamu ihale kanuna göre, yüklenici ve iş veren aynı tarafta olamaz. Bu bir suçtur Ali Rıza İkisivri, hem Kartursaş yönetim Kurulu üyesi hem de Belediye Başkan Yardımcısı sıfatıyla ihale yapmış. Ben bir ay önce kendisine söylemiştim ama bana cevap vermedi.

Söz konusu ihale Başkan yardımcısı olduğu sırada yapılmış. İhale 21.12.2012 de yapılmış 1 milyon 55 bin Tl’lik bir ihale, Ali Rıza bey ihaleden sonra 27 Ocak.2012’de sözleşme yapılmadan üç gün önce istifa etmiş. Yani ihale yapıldıktan sonra..


Özel kalem harcamaları


Özel kalem harcamaları ile ilgili de bilgiler veren Akman “Arif Dağlar zamanında özel kalem harcamaları gideri 1 milyon 800 bin civarındaydı. O zaman hem Altınok hem de bazı meclis üyeler bunu eleştirmişlerdi. 2012 yılına geldiğimizde özel kalem harcamaları tutarı

5 milyon 700 bin tl oldu. Bunun 1 milyon 500 bin tl si personel, geri kalan 4 milyon 300 bin tl’si ise özel kalem harcaması, bunun 1milyon 400 bin tl’si yemek” diyen Akman, Altınok’un kendisine “1 milyon 500 bin tl’sinin Kültür Müdürlüğünün harcamalarının özel kalem üzerinden yapıldığını” söylediğini belirten Akman “Belediye Başkanı’na sormak istiyorum. Bu Belediye’nin Kültür Müdürlüğü var, ihaleli işleri kültür müdürlüğü yaptığı halde ihalesiz işler niye özel kalem üzerinden yapılıyor. Çünkü özel kalem vasıtasıyla yapılan Kültür faaliyetlerinin hiç birinin ne teklif var ne ihale var. Hepsi doğrudan temin. Bunu Belediye Başkanı’na sormak lazım bu paralar niye böyle kontrolsüz harcanıyor”


  
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2013, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17