Temurhan YILDIZ "Kartal Belediyesi 61 İşçiyi İdeolojik Tasfiye ile Gönderiyor!"

Temurhan YILDIZ

Kartal Belediyesi’nce torba yasası ile gönderilecek 61 personelin isimlerinin İstanbul Valiliği’ne onaylanmak üzere gönderilmesine tepkiler yağmaya devam ediyor.

Bu konuda ve uzun zaman Kartal’ın gündemini meşgul edecek açıklamalar Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan YILDIZ’dan geldi.

ŞOFÖR İHTİYACI VAR DİYE İHALE AÇIP, ŞOFÖRLERİ YOLLUYORLAR

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan YILDIZ “İstanbul’da bunu yapan birkaç belediye var bunu yapanlardan bir tanesi de Kartal Belediyesidir. Seçimlerden önce CHP genel başkanının işçiler için verdiği kesin beyanatlar vardı. Şu anki Kartal Belediyesi’nin yaptığı uygulamayla CHP genel başkanının beyanatı arasında ciddi bir tezat var. 61 kişi norm kadro fazlası ile ilgili İstanbul Valiliğine gönderilen bir liste. Bu listeye baktığımız zaman özellikle şoför kadrosunda olup, bir çok buradaki çalışan var. Aynı zamanda Kartal Belediyesi’nin şoför ihalesi açıp, çalıştırdığı bundan çok fazla şoför var. Madem şoför fazlalığı var, neden şoför alınıyor Kartal Belediyesi’nin kaynakları buraya ödeniyor. Kartal Belediyesinin şoföre ihtiyacı varsa, neden o zaman bu şoförleri gönderiyor.

KARTAL BELEDİYESİ AİLE ŞİRKETİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Kartal Belediyesinin iştiraklerinde sigortalı olup ta, belediye de çalışanlar var. Belediyenin ihtiyaçları olan elemanlar başka şirket üzerinden alıp burada çalıştırmak yerine, şuan da demek ki ihtiyacın var, göndereceğin işçileri burada çalıştır. Emekliliği gelmiş olup ta emekliye ayrılıp, değişik işlerden dolayı tekrar burada çalıştırılanlar var. Kartal Belediyesi’nde aile şirketine dönüştürme var. Şimdi bakıyorsunuz Belediye meclis üyelerinin yakınları belediye de çalışıyor. Şirketler üzerinden gösteriliyor belediye de çalışıyor. Sekreterler, şirketler üzerinden gösteriliyor belediye de çalışıyor. İsimleri de var ama isim vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Birilerinin arkadaşı getiriliyor belediye de her hangi bir birimde müdür olarak çalışıyor. Aileden birisinin yakını getirilip asistan olarak çalıştırılıyor. Bir meclis üyesinin kızı belediyede çalışıyor, belki de şirket üzerinden gösteriliyor ve mali işlerde çalışıyor. Tam bir aile şirketine dönmüş. Yine bakıyorsunuz birisi halkla ilişkilerde, birisi basında çalışıyor.

İDEOLOJİK TASFİYE YAPILIYOR

Gönderileceklere bakıyorsunuz, 15 Yıldır belediye de çalışmış, düzenini buna göre kurmuş, çocuğunu okula yolluyor ve bunların burada düzenini bozacaksınız, ideolojik davranarak bunları başka yerlere göndereceksiniz. Bir tasfiye işlemi yapacaksınız ama bir taraftan da aile şirketi haline getirip, yeni kişileri şirketler üzerinden alıp belediyede istihdam edeceksiniz. Bunlar özellikle haktan, hukuktan bahseden, emeğe sahip çıktığını dile getirip bu beyanları ile takiyye yaptıklarını, kendi kendileriyle çeliştiklerini görüyoruz. Biz biliyoruz ki Tekel işçileri

İle gidip Ankara’da günlerce onları savunanlar ki geçmişte 4 C ile ilgili bir madde de yoktu. Özelleştirilen şirketler de ki bir çok işçi işsiz kalıyordu. Geçmişte buna karşı çıkan zihniyet şimdi aynısını kendisi yapıyor.

TORBA YASASI TAŞRADAKİ BELEDİYELER İÇİN ÇIKARTILMIŞTIR.

Bu kanun çıkartılırken özellikle taşrada ki belediyeler, taşrada ki nüfus göçünden dolayı ilçelerin ve ilin nüfusunun azalmasından dolayı geçmişte kadrolu olarak işe başlayan işçilerin maaşlarını ödemekte sıkıntı çekiyorlardı. İller Bankası’ndan aldıkları paylar nüfusun azalmasından dolayı, doğru orantılı olarak bunların payı da azalmıştır. Bundan dolayı işçilerde maaş alamıyorlar. Orada ki çalışan kesimde başka bir kuruma geçerek oradan maaşlarını alacaklar. Torba yasa böyle düzenlenmiştir. Amaç taşrada ki belediyeleri korumak ve belediyeyi koruyarak, belediye kaynaklarını arttırıp, vatandaşa hizmet kalitesini arttırmaktır.

İŞÇİLERİ ÇIKARTMASI İÇİN PARTİ BASKISI VAR!

İstanbul’da 39 ilçe var ve beldelerden oluşup ilçe olan belediyeler varken bakıyorsunuz ki Kartal uyguluyor torba yasayı. Maltepe Neden Uygulamıyor da Kartal uyguluyor. Burada ideolojik bir yaklaşım var! İdeolojik yaklaşım içerisinde bir tasfiye var! Yıllarca yanında protokol sorumlusu olarak taşıdığı bir şahsı da gönderiyor. Her gittiği yere götürdüğü kişiyi de gönderiyor. Bu çocuk diyelim çok kötüyse neden yanında görev verdi. Diyelim ki bu çocuk başarısızdı ise neden şimdi gönderiyor? Bu ideolojik bir yaklaşım. İnanıyorum ki ciddi olarak çevresinden de baskı var. Parti baskısı da var. Bunu komisyondan, Kartal Belediye Başkanının yetkisinde geri çekebilir.

BAŞKAN YETKİSİNİ KULLANSIN 61 KİŞİYİ GÖNDERMESİN

Böyle bir yetkisi var ve bu yetki şuan kendisinde! Bunu gerçekleştirirse hem bu çalışanlar mutlu olur, hem de bu sıkıntılar da bize yansımamış olur. Böylelikle düzenler bozulmaz. Neticede bu kurumlarda ki yöneticiler gelip geçicidir. Kaynak olup ta kurumu düşünüyorsa, Şirketlerde gösterip belediye de çalıştırdığınız zaman, o kaynaklar yine kullanılıyor. Şuan da söylenen şu şirketlerde çalışıyor gözüküpte, belediye de çalışan binin üzerinde yeni eleman var. Bu şirketlerin bazıları da maaş ödeyemeyecek durumda!

AMİGOLAR, MUHTARLARIN SEKRETERLERİ ŞİRKETLERDE SİGORTALI

Muhtarlıklar da ki durumda aynı, şirkette çalışıyor gözüküp, muhtarlıkta çalışıyor. Kartalspor amigoları şirketlerde sigortalı işçi olarak gösteriliyor.  Sıkıntı da olan şirketlere gelince. Mesela Karyapsan ciddi mali sıkıntı çekmekte. Karyapsan’ı kurtarmak için diğer ilçelere verdiği 60 TL’lik asfaltı, 120 den – 123 den vererek mi kurtarmayı düşünüyor. Buna rağmen şuan da Karyapsan da çalışanların maaş alamadığını biliyoruz. Oradan bize sıkıntılar iletiliyor. Hatta ve hatta dışarıda şu da söyleniyor, Karyapsan’ı satıp, özelleştirip elden çıkartma. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2011, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17