Temurhan YILDIZ "İBB Kartal'da Kentsel Yenilenmeyi Hızlandıracak Çalışma Yapıyor"

Temurhan YILDIZ
banner46

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Avukat Temurhan YILDIZ gazetemize “Kartal’llılara müjde niteliğinde” açıklamalarda bulundu.

KADİR TOPBAŞ KARTAL İÇİN GÜZEL PLANLAR YAPIYOR

YILDIZ yaptığı açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanımız Kadir TOPBAŞ, Kartal için çok önemli Planlama yapıyor. Emsal artışı ve depremle ilgili kentsel yenilemeyi sağlayacak planlar üzerinde çalışılıyor. 2005 yılında Soğanlık’ta  ve Yakacık’ ta bazı yerlerde emsal düşüşleri olmuştu. Bu emsal düşüşleri ile ilgili şu anda Büyükşehir de bunların düzeltilmesi ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Burada ki amaç orada ki mevcut eşitsizliği önlemektir. 15-12-1982 tarihli Soğanlık İmar planı. 01-09-1976 tarihinde Yakacık imar Planı var. 1992’de de bir emsal artırımı planları yapılmış.

 EMSAL DEĞERLERİ ARTTIRILACAK

Şimdi ne yapılacak, mesela emsali 1.75 olup 1.50 ye düşen bölgeler var. 1.50 olup, 1.25 e düşenler var. 1.25 olup bir’e düşen bölgeler var, emsal değerleri var. Bunların eski değerlerine dönmesi talebi var. Büyükşehir Belediyesi de eski değerlerin yükselmesi için çalışma yapıyor.

2005 yılında 1/5000 planlarda E-5 güzergahı esas alınarak, E-5 Kuzeyi, E-5 Güneyi iki ana plan yapılmıştı. Bu durumda düşen o emsaller dolayısıyla tümüyle Kentsel yenilenmeyi deprem dolayısı ile imkansız duruma getirebilmekte. Kentsel yenilenmenin önemli olduğu bu zamanda özellikle deprem yönünden sosyal donatı alanlarının en azından bir bölümünün karşılanması bakımından, eski planlarda bulunan emsal değerlerinin dönülmesi ve bazı düzenlemeler yapılıyor. 5000 metrekareden daha büyük olan parsellerde veya 10 parsel bir araya gelince birazda emsal değerine işte 1.75 olana 0.25, 1.50 olana 0.50, 1.25 ve 1 olanlara da 0.75 gibi ilave etme durumları var. Bunlarla ilgili çalışma yapıyor, Büyükşehir Belediyesi. Burada dikkat edilmesi gereken Emsal artırımında mutlaka içerisinde otopark, yeşil alan, günlük spor alanı, gerekli regülasyon alanları ayrılması şartı var. Bunların yeniden yapılması şartı ile düşünülüyor. Yapılaşma olan yerlerde bu büyük oranda uygulanmaz. Ya da yapılaşmanın en az %50 yapılaşmış olması gerekir gibi bir durum söz konusu. Yapılan çalışmanın özü budur. Büyükşehir belediyesi bu çalışmaları yapıyor bizler ve Ak Parti meclis üyeleri de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Ayrıca da aynı bölgelerde dere yataklarında ki dere bantları ile ilgili İSKİ görüşü doğrultusunda bir çalışma yapılıyor.

TOPBAŞ BU AÇIKLAMALARI ÖNCEDEN YAPMIŞTI

Konuşmasına devam eden Temurhan YILDIZ “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Kadir TOPBAŞ, geçtiğimiz yaz Hürriyet Mahallesi’nde “Hürriyet Mahallesi, Kurfalı Mahallesi, Soğanlık ve Yakacık’ta. Kentsel dönüşümü hızlandırıcı bir çalışma yapıyoruz.” Diyerek belirtmişti. Bölgede yıkım olmayacağını da söyleyen Topbaş, bölgeye imar artışı gibi ek imkânlar da vereceklerini, böylece deprem riski olan yapıların yıkılarak yeniden yapılabileceğini hatırlarsanız tek tek vatandaşlara anlatmıştı. Topbaş, ayrıca kentsel dönüşüm yerine imar hakkını vatandaşın kendisinin kullanmasını sağlayacaklarını kendisini dinleyen vatandaşlarımıza söylemişti. Bunun için de sevgili başkanımız, Kadir TOPBAŞ’a ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu planlar uygulamaya geçtiğinde Kartal’ımızda güzel değişimler olacak. Bunu sizin gazeteniz aracılığıyla halkımıza duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2011, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17