Temel Yaz ''Çadırlardan başka Kartal'a ne yaptınız!''

Kartal Belediye Meclisi Temmuz ayı 2. birleşiminde Altınok Öz'e 20 milyon lira borçlanma yetkisi verme konusu gündeme geldi.

Temel Yaz ''Çadırlardan başka Kartal'a ne yaptınız!''
banner46
"Çadırlardan başka Kartal'a ne yaptınız!"

Konu hakkında söz alan Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi ve grup başkan vekili Temel Yaz ""Sayın başkan, sayın meclis üyeleri, yıl 2009 belediye seçimleri var. İktidarda Ak Parti ve belediye başkanı sayın Arif Dağlar. Son 4-5 ay kala sadece 6 milyon lira borçlanma yetkisi talep etti. Ve bunun büyük bir kısmını da kullanmış. O dönemde 5 yıl boyunca bir daha borçlanma talebi bu meclisin huzuruna gelmedi. Kendi yağıyla kavruldu ve şu anda Kartal'da bulunan bütün fiziki binalar onun döneminde yapılmış olup, o bütçeyle Kartal'a bir şeyler katmaya çalıştı. Arif Dağlar Kasada 14 milyon lirayla Kartal Belediyesini CHP'ye devretti. Hemen o dönemde hatırlarsınız, tabi dilin kemiği yok, yalanın biri on para "Kartal Belediyesi 56 milyon borçludur" yalanlarıyla Kartal kamuoyu meşgul edildi. Bunu her kes biliyor.  Velev ki sizin dediğinize göre 15 yıl muhafazakar bir zihniyet tarafından Kartal yönetildi ve  56 milyon borçlandı. Sizin dediğiniz doğru olsa dahi, Biz o borçları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Siz 5 yıl boyunca ne kadar borçlandınız? Bir kıyaslama yapın. Şuraya çadırlardan başka ne yaptınız Kartal'a. 1 metre prestij caddelerimi yaptınız Kartal'ın caddelerine? Çadır yaptınız kültür merkezi diye ve burada bir sürü paneller yaptınız. Bizim iftar çadırlarımıza kızardınız, siz bütün konferanslarınızı şurada çadırda yaptınız. Uzak çağında yaşadığımız şu devirde, siz insanları çadıra mahkum ettiniz. Daha iyi bir kültür merkezi olsaydı iyi olmazmıydı? Kültür Merkezi Yaptınız mı? 

"Halkı kandırıyorsunuz!"

Belediye başkanı Halk TV de "Borçlarımız yok denecek kadar az" diyor. Buradan mecliste ise aylar önce " 125 milyon borçlu!" dedi. Bu 125 milyon borcu doğru kabul edersek, bu az bir rakkammıdır? 125 milyon borcunuz var ve bunu birde televizyondan gururla, iftiharla millete yanlış bilgi veriyorsunuz. Yok denecek kadar az demek 3-5 milyon demektir. Sizin tabirinizle 125 milyon lira borca yok demek halkı kandırmak değilmidir? Bi de halkı kandırıyorsunuz.  7 ay önce belediye başkanı buradan 72 milyon lira kamulaştırmasız el atmalara 72 milyon ödedik diyor, aradan 7 ay geçmiş yine 72 milyon lira diyor. Anlaşılan hiç ödeme yapılmamış. Bankalara kredi borcu 37 milyon 770 bin lira dediniz 23 Kasım 2014'te. Yunanistan başbakanı Çipras ülkesi batıyor ama bakıyorsunuz hali keyfi yerinde. Şimdi siz 20 milyon borçlandıracaksınız sonra yine bir heykel sempozyumu ve festivali ile karşı karşıyayız. Biraz önce arkadaşımız 50 arkadaşımız yurt dışına gidip sanatta Türkiye'yi temsil edip bayrağımızı dalgalandıracaklar. İşte biz bunu destekleriz. Hem 20 milyon borçlanacaksınız, hem de olan borçları yok denecek kadar az derseniz, tabii ki borçlanırsınız. Ben arzu ediyorum ki, Kartal Belediyesi bu rakkamı borçlanmasın. Kartal Belediyesi Kartal'a hizmet anlamında tasarruf tedbirleri uygulasın. Kartal'a üretim yapsın ve vatandaşlarımız bunlardan faydalansın. Siz tabi bu 20 milyon lirayı kamulaştırmasız el atmalara vereceğiniz için, yine yatırım diye bir şey beklemeyin." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 16:58

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ömer
ömer - 9 yıl Önce

Evet, hey kel ve çadırdan başka bir hareket görmedi kartal.
Temel Yaz'ın dediği gibi akp döneminde herşeyin güllük gülistanlık olduğunu bile varsaysak yine akp'yi temize çıkartmıyor.
Akp meclisteki tek muhalefet partisi olarak,
Muhalefet vazifesini yerine getirdiler mi?
Kartal halkını bu durumdan haberdar edebildiler mi?
Hukukî herhangi bir girişimleri oldu mu?
Artık her iki tarafından da bu saçma tavırlarını bir kenara koyup Kartal'a daha iyi hizmet etmek için çabaladığı günleri görmek istiyoruz.
sn. Aytekin bey, bu arada chp' nin seçim vaatleri neydi ve hangileri üzerine çalışmalar yaptı? Biz Kartal halkı göremedik sizden bir bilgilendirme haberi bekliyoruz... aksu

SIRADAKİ HABER

banner17