Temel YAZ "Bu Nasıl İş Bilmezlik? Sayın Süslü Senden Sonra Belediye Tufan Olmuş"

Temel YAZ

20 Ekim 2011 Perşembe günü Performans programının değerlendirildiği meclis toplantısı Av. Kamer GÖK’ün yönetiminde yapıldı. Ak Partili meclis üyeleri performans programına çok tartışılacak ifadelerle karşı çıktılar.

2,5 YILDIR NEVŞEHİR TESİSİNİ AÇAMADINIZ!

Ak Parti grubu adına parti görüşü belirtmek üzere söz alan Temel YAZ “Öncelikle sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçen yılın performans programını gözden geçirme ihtiyacı duydum. Geçen yıl sevgili başkan demiş ki “ Nevşehir sosyal Tesislerini halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir.” Diyor. Şimdi soruyorum peki başkan 2012 performans raporunu görüşüyoruz. Performans programında ne diyor? Başkanın bu yılki programının sunuş yazısında diyor ki “Kapadokya Sosyal Tesisi için çalışmaları sürdürürken” Sevgili başkan değerli meclis üyeleri biz bu Nevşehir ‘de yani başkanın memleketinde ki bu tesisi ne zaman almıştık? Hatırlayalım 2009’un yaz aylarında, kaç ay olmuş? Bırakın kaç ay olmuş, 3 yıla yaklaşıyoruz. Hala başkan sıkılmadan “Sosyal Tesis çalışmaları devam ediyor” diyor. Ben okurken yüzüm kızardı. Hazır tesis aldık diye övünenler 2,5 yıldır tesisi hizmete açamadılar. Birde performans programını bizi değerlendirin diyorlar.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ KARTAL’LININ PARASININ NASIL FÜTURSUZCA HARCADIĞINIZI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Bildiğimiz kadarıyla geçen hafta CHP’li Meclis üyeleri Nevşehir’de idiniz, Muhteşem tesislerde mi kaldınız? Yoksa oranın o halini gördükten sonra hatanızı kabul ettiniz mi? Kartal’ın parasını Kartal’lının paralarını nasıl fütursuzca harcadığınızı mı gördünüz. Ama siz sıkılmazsınız! Nasıl olsa 2,5 yıldır bahane, mazeretten başka bir şey veremediğiniz Kartal halkının parasıyla aldınız orayı. Sonradan bizi eleştirirsiniz, Nevşehir’den başka bir şey bilmezsiniz diye! Kartal’lının parasıyla değil de kendi paranızla alsaydınız inanın bu kürsüden Nevşehir’in “N” sin den bahsetmezdik. Kusura bakmayın Kartal’lıyı ilgilendiren bu konuyu Kartal’lının hakkını her yerde savunacağız. Yanlışları buradan söyleyeceğiz ki meydanın o kadar boş olmadığını anlayın.

61 İŞÇİYİ GÖNDERMEMEK BAŞKANIN İNSİYATİFİNDEDİR.

Başkan 61 işçinin performansını beğenmediği için mi bu kardeşlerimizi sürgün ediyor. 61 işçiyi gönderip göndermeme başkanın inisiyatifindedir. Karşı geldiğiniz, anayasa mahkemesine iptal davası açtığınız yasanın arkasına saklanmayın. Herkesin başkanı olduğunuzu ispat için önünüze bir fırsat gelmiştir. Yol yakınken 61 işçi için aldığınız bu karardan vazgeçin. Bu kardeşlerimize iyi bir haber verin ve evlerine, eşlerine çocuklarına mutlu olarak gitsinler.

MAAŞIM YETMİYOR DİYE KONUT YAPTINIZ!

Sizin 15 yılda yapamadığınızı biz 2,5 yılda yaptık hezeyanlarına, mavralarına karnımız tok. Sizin önceliğiniz ne biliyor musunuz? Maaşım yetmiyor diyerek Kartal halkının imkanlarını kullanarak kendinize konut yapmaktır. Sizin önceliğiniz sizinle aynı düşünenleri belediye kadrolarına koymaktır. Sizin sadece bir önceliğiniz var o da sizsiniz!

MECLİS ÜYELERİ SES ÇIKARAMIYORLAR!

Meclis üyeleri o kadar suskun ki! Yıllarını sendikalara verenler, işçi hakları diye yatıp işçi hakları diye kalkanlar bile kürsüde sizin yaptıklarınıza ses çıkarmıyorlar. Kendinizle çelişmeyin! Eminim sizler yürekli insanlarsınız, tavrınızı ortaya koyun.

12 HAZİRANDA HALKIMIZ CHP’YE TAVRINI SANDIKTA KOYMUŞTUR

Geçen 3 yıla yakın sürede CHP yerel iktidarının performansını sağ duyulu halkımız çok iyi değerlendirmiş ve 12 Haziran seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı ve ekibinin performansının iyi olmadığını sandıkta göstermiştir. Gördüğümüz kadarıyla bun hiç ders almamışsınız! Hala açık alanlarda yer alacak heykelleri hizmet olarak görüyorsunuz. Kartal halkı kendisini dev aynasında görenlere 2014 seçimlerinde sandıkta gösterecektir.

6 AYDA BİR BASIN TOPLANTISINA 68 BİN LİRA!

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü performans hedeflerini incelediğimizde diyor ki “6 ayda bir kere basın toplantısı düzenlenmiş.” Faaliyet olarak ortaya koyuyo. Ne var bunda? Diyebilirsiniz. Arkadaşlar öyle değil! İlgili müdürlük 6 ayda bir basın toplantısı yapmak için ne kadar bir kaynak ihtiyacı koymuş biliyor musunuz?  Tam 68 bin 792 TL. Düşünebiliyor musunuz? Yılda 2 kez toplantı düzenlemek istiyor ve bunun için tam 68 bin 792 tL. ihtiyacı olduğunu söylüyor. Sanki babasının parası! Sevgili Hazirun, Kartal kamuoyu Kartal’ın parası nereye gidiyor? Duyun da şaşırın!

5 BİN AJANDA 67 BİN 792 TL. SAYIN SÜSLÜ SENDEN SONRA BELEDİYE TUFAN OLMUŞ!

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü geçen yıl 5 bin adet yılbaşı ajandası belirlemiş 30 bin TL. kaynak ihtiyacı belirtmiş. 2012 yılı içinde 5 bin adet yılbaşı ajandası yapmayı hedeflemiş ne kadar kaynak ihtiyacı belirtmiş 67 bin 792 TL. Ajanda başına 13.55TL. Sevgili Ali haydar SÜSLÜ’yü anmadan geçemeyeceğim. Başkan yardımcısı olduğu dönemde “bir ajandanın bile birim fiyatına dikkat ediyoruz” diye gözlerimizi yaşartan bir tasarruf örneği sunmuştu. Sevgili Süslü anlaşılıyor ki, senden sonra belediye tufan olmuş.

MAVİ MASA DİLEKÇEYE CEVAP VERMEK İÇİN 57 BİN 790 LİRA!

Mavi Masaya gelen dilekçelere 10 gün içinde cevap  verilmesi ve raporlanması, bunun kaynak ihtiyacı 57 bin 790 lira. Sevgili meclis üyeleri bu hedefi koyanlar ya para saymasını bilmiyorlar! Ya da Kartal’lının parasını sokakta buldular. Basın yayın müdürlüğünün ihtiyacı olan rakam 1 milyon 425 bin 240 lirayı bulmuş! 2013 bütçesini ben daha şimdiden merak ediyorum.

1 YILDA BİR MEYDANI BİTİREMEDİNİZ!

Kızılay Bulvarında afişiniz eskidi! 1 yıldır orada bir afiş var “Söz verdik meydanınızı yapıyoruz” diye. El insaf koskoca Kartal Belediyesi 1 yıldan fazla bir süredir bir meydanı bitiremedi. Bu mu büyük düşünen, bu mu 2,5 yılda Kartal’ı projelere boğan belediye? Beyler siz kimi kandırıyorsunuz’ Acaba siz hizmette Ak Partili belediyelerle yarışabilir misiniz? Bir Kartal’lı olarak vizyondan uzak insanlar tarafından yönetildiğine hayıflanıyorum. Sizin en iyi yapabildiğiniz şey kusura bakmayın heykellerdir. Bir de o heykelleri koyacak 20 mahallede meydan yapabilseniz!

BU NASIL İŞ BİLMEZLİK!

Kreş Müdürlüğü performans hedeflerine baktığımız zaman, her kalemde 59 bin 803 TL. karşımıza çıkıyor! Psikoloji semineri için istenen ihtiyaç bütçesi 59 bin 803 TL. Anlamış değilim! Kütüphane haftasında kütüphane ziyneti yapılması için istenen bütçe kayna 59 bin 803 TL. Yılbaşı etkinliği düzenlemesi için gereken para 59 bin 803 TL. bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu kadar da tesadüf mü olur! Bu nasıl iş bilmezliktir.

5 ADET HEYKEL İÇİN 64 BİN 325 TL.

Park Bahçeler Müdürlüğü de başkanın heykel sevgisinden nasibini almış! Birinci performans hedefi olarak “Heykel alım ve onarımını yapmayı” belirlemiş! Bunun içinde 64 bin 325 TL. kaynak ihtiyacı belirtmiş. Sayın başkanın 2012 için hedeflediği heykel sayısı 5 adet heykel için 64 bin 325 TL. ihtiyacı olduğunu belirtmiş.

KARTALKART 2 MİLYON 361 BİN 378 LİRA

Kartalkart’tan bahsetmeden geçemeyeceğim. Kartalkart için ihtiyaç olan para 2 milyon 361 bin 378 lira. Hani biz Kartalkart sahibi olunca Kartal’ın nimetlerinden faydalanacaktık? Daha ucuza faydalanacaktık! Kartalkart’ın Büyükada plajında faydası olmadı. “Biz ticari düşünmüyoruz” diyenler, plaja gitmek isteyenlerin cebinden 15 TL. yi aldı mı? Aldı. Hani sosyal belediyecilik? Yoksa sosyal demokratlık, sanal demokratlık mı? Oldu.

AK PARTİ’NİN HİZMETLERİNE BAKIN VE ÇALIŞIN

Vizyon sahibi değilseniz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok! Ak Parti döneminde yapılan hizmetlere bakın ve onları geliştirmeye uğraşın. Arşivde ki projelerimizi uygulayın, Kartal rahat etsin. 3 yakın bir sürede belediyeciliği öğrenemediğiniz için, daha fazla çalışmanız için uyarılarımıza kulak vermenizi diliyoruz. Hiç bir şeyi hedeflemeyen 2012 performans programınıza Ak Parti grubu olarak muhalefet ettiğimizi ifade ediyor, meclisimizi ve değerli hazirunu grubum ve şahsım adına selamlıyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2011, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17