Taner Özdemir'den Ak Parti'lilere cevap açıklaması!

CHP Grup Başkan Vekili Taner Özdemir basına yazılı açıklama gönderdi.

Taner Özdemir'den Ak Parti'lilere cevap açıklaması!
Taner Özdemir' açıklaması;


Basına vede kamuoyuna!


Günlerdir Kartal kamuoyu tarafından tartışılan ve Akp ilçe başkanlığı tarafındanda basın açıklaması yapılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmek suretiyle partimiz vede belediyemiz yıpratılmak istenmektedir. Ve dahada üzücü olanı CHP 'si meclis üyelerini savunmak AKP ilçesine kalmıştır. Bu siyaset anlayışı grubumuzu bölmeye yönelik bir uygulamadır.


Tekrar etmek gibi olacak fakat konunun özüne girmessek AKP meclis grubunun siyaseten yapmış olduğu bu manevrayı vede kartal halkına yapılan bu haksızlığı, kartal halkı bilmelidir. Söz konusu Esas holding ile yapılan protokol gereği yapılmak istenen görüşme bir karar alma görüşmesi değildi? Görüşülmek üzere komisyona çekmek teklifiydi, yani meclise verilen arada iki grup başkan vekilinin uzlaşarak almış olduğu kararı mecliste tersine çevirmekti? Örneğin AKP grubu bu teklife, yani yapılan tadilata ilk önce red vermişti grup olarak! Bu meclis kararlarında mevcuttur! Buna rağmen yok öyle bir durum derlerse meclis kararınıda sizlerle paylaşacağım? Şimdi ilk görüşmede red verdiğiniz bir oylamada komisyona çekilmek istenen ve ilgilisinin teklifini red eden ilk karardada istediği teklif yada yapılan tadilata muhalif olan insanlar ne yapmalı? Komisyonda görüşmeye evet demeli? Çünkü belkide bizlerde diyeceğizki bu protokol yetersizdir yada ilgilisinin teklifi usulsüzdür deyip red edeceğiz, yada diyeceğizki evet bu protokol bağlayıcıdır ve kartal halkı 38 dönüm bir araziyi kazanacak! Oysa Akp grubu Kartal'ın meclis üyeleri gibi davranmamaktadırlar! Şayet öyle olmuş olsaydı bunu yeniden görüşmeyi kabul ederlerdi? Şimdi hemen bunun meclise geliş şekli usulsüzdür deyip belediye kanununa atıf yapacaklardır! Kardeşim siz kendinizi mahkeme yerine niye koyuyorsunuz? Böyle bir durum söz konusu ise idare mahkemesi var orası karar verir usul hatası yapılmış ise? Kaldıki kartalın vede kamunun yararı söz kunusu ise, usul hatası olsa bile biz buna razıyız! Çünkü kamu yararına yapılan bir konu bu!


İşin daha ileri boyutunu şöyle anlatayım! Yada kartalda bu tadilata vede ilgilisin teklifine sıcak bakmayarak komisyonda vede mecliste red veren Akp büyük şehir meclis grubunun büyük şehir meclisindeki duruşlarının takipçisi olacağım! Bakalım aynı duruşu! Onların tabiriyle dik duruşlarını büyük şehirde sergileyeceklermi? Yoksa kartal belediye başkanını yapılan protokole rağmen kapalı kapılar ardında ne pazarlığı yaptınız diye suçlayanlar, acaba büyük şehir meclisinde kapalı kapılar ardındaki pazarlıklara teslimmi olacaklar merak ediyorum? Aynı kararlı tutumu oradada bekliyorum? Hatta konuyu yargıya taşımalarını bekliyorum kendilerinden! Bekleyip göreceğiz! Kaldıki akp ilçe başkanlığı düzeyinde bir açıklama yapmıştır! Bu açıklamanın büyükşehirdede arkasında durmalarını beklediğimi ifade etmek istiyorum! Şayet bu karar değişerek yada değişmeyerek büyükşehirden geçerse akp kartal ilçesi vede meclis grubu zan altında kalacaktır! O zaman soracağız kartalda red verdiğiniz karara büyükşehirde niye evet dediniz yada niye red vermediniz diye? İşte o zaman Kartal halkı soracaktır


Sayın Altınok Öz Kartal için protokol yapmıştı 38 dönüm yerin tapusunu kartal belediyesi adına geçirmek üzere? Peki siz ne yaptınız? Bu halk size soracaktır? İzleyip göreceğiz! İşte asıl o aşamadan sonra bazı açıklamaları siz değerli basın mensupları ile paylaşacağım!" 



Saygılarımla!

CHP Grup Başkan Vekili Taner Özdemir
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 10:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Engin karadoğan
Engin karadoğan - 9 yıl Önce

Sevgili taner bey yorumunuz mükkemel olmuş sanada yakışan bu olur selamlar

Ali doğan
Ali doğan - 9 yıl Önce

Çok iyi söylemiştin

SIRADAKİ HABER

banner17