Taner Özdemir ile Gülseren Büyüktaş kıran kırana konuştular!

Yerel seçimlere aylar kala siyasi üsluplarda sertleşmeye başladı.

Taner Özdemir ile Gülseren Büyüktaş kıran kırana konuştular!
Kartal Belediye Meclisi Temmuz ayı 2. oturumu Meclis Başkan Vekili Taner Özdemir başkanlığında toplandı.


Toplantının ilk konuşmacısı Ak Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Temel Yaz oldu. Yaz yaptığı konuşmada Pazartesi meclisini apar topar bitiren Taner Özdemir'i eleştirerek "seni kınıyorum" dedi. Temel Yaz Kartal belediyesini iyi hizmet yapmamakla suçlarken, heykellerin yapımı aşamasında çıkartılan tozu ve heykelleri eleştirdi.


İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı ve Kartal Belediye Meclis üyesi Abubekir Taşyürek
 İstanbul ilçe belediyelerine yapılacak olan İBB yardımlarının dağılımı konusunda İBB bürokrasisinin ciddi hazırlıklar yapığını söyledi. 


Meclis üyelerince ilgiyle takip edilen konuşmasında 
Abubekir TaşyürekİBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın en uygun dağıtım yöntemi bulmak için çeşitli değerlendirme ve çalışmalar yaparak önerilerini İBB meclisine sunduklarını anlatan Abubekir Taşyürek,kendilerinin bu konudan, yardım kararının İBB meclisinden ilçe belediyelerine yardım kararı çıkması öncesinde Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları sırasında haberdar olduğunu belirterek “yardımların ilçe belediyelerine dağılımında iki katsayının dikkate alındığını” söyledi.



Oluşturulan iki dağıtım katsayısının birinin “yol katsayısı” diğerinin de “nüfus katsayısı” olduğunu belirten 
Abubekir Taşyürek, “ilçenin yol uzunluğunun toplam İstanbul yol uzunluğuna oranlamasıyla “yol katsayısının,” ilçenin nüfusunun İstanbul’un toplam nüfusuna oranlamasıyla da “nüfus katsayısının” bulunduğunu anlattı.



Asfalt, döşeme taşı, bordur gibi yol yapım ve bakım malzemelerinin bağışında ilçenin yol katsayısı ile nüfus katsayısının müştereken, ağaç, çiçek ve diğer park ve bahçe dizayn malzemesi bağışında ise; sadece nüfus katsayısını dikkate aldığını, bununda en uygun yöntem olduğunu anlatan 
Abubekir Taşyürek, “bu kıstaslara göre hiçbir ayırım yapmadan tüm belediyelere ayni kıstaslar uygulanarak, kararlaştırılan bağış tutarının ilçe belediyelerine pay edildiğini” açıkladı.


Para aklama!



Abubekir Taşyürek'ten sonra söz hakkı isteyen Kartal Belediye Başkan yardımıcısı ve belediye meclis üyesi Gülseren Büyüktaş'ın "Para aklıyorsunuz!" ithamı mecliste şok etkisi yarattı. Gülseren Büyüktaş'ın ikinci Ak Parti'lileri kızdıran ifadesi ise LALE DEVRİ YAŞIYORSUNUZ" ifadesi oldu. Ak Partili meclis üyeleri Abubekir Taşyürek ve Temel Yaz çok sert bir şekilde bu ifadenin çok yakışıksız ve çirkin olduğunu ifade ettiler. 


Lale Devrini Kartal Belediye Başkanı yaşıyor!



Gülseren Büyüktaş'ın 'Lale Devri' ithamına Temel Yaz söz alarak cevap verdi. Yaz "Lale devrini yaşayan bir kişi var ise oda Kartal
 belediye Başkanıdır. Kendisine lüks konut yaptıran, bir sürü makam aracı olan, Lüks restaurantlarda harcama yapan, Nevşehirden Otel kiralayan, heykel üstüne heykel yapan Kartal Belediye başkanı Lale devri yaşamıyorda kim yaşıyor? Gülseren hanım" diyerek tepkisini gösterdi.


Bana hakaret ediyorsunuz!



Gülseren Büyüktaş Abubekir Taşyürek ve Temel Yaz'ın konuşmalarından incindiğini belirterek bana hakaret ediyorsunuz." dedi. Büyüktaş'a cevap veren Abubekir Taşyürek, bizim kültürümüzde bir bayana hakaret etmek asla yoktur." diyerek hakaret etmediği ifade ederken, Temel Yaz'da "Ben de hakaret eden kelimeler kullanmadım. Konuşmalarımdan hakeret algıladıysanız ben yine de özür dilerim" diyerek, centilmence Gülseren Büyüktaş'a cevap verdi.


Senden Belediye Başkan yardımcısı olursa!



Bu konuşmalara katılan meclisi yöneten Taner Özdemir "Gülseren hanım siyaset yapıyoruz. Hakaret ifade eden kelimeler kullanmadılar. Eğer kullansalardı ben uyarırdım. Sizde lütfen meclise gelirken konuşacağınız konulara hazırlık yaparak geliniz" diyerek uyardı. Taner Özdemir'in de kendisini desteklemediğini gören Gülseren Büyüktaş meclisi terketmek için kalkarken meclisi yöneten Özdemir'i meclis başkanlığını yapamamakla itham etti. Büyüktaş'a cevap veren Özdemir "Sizden nasıl ki belediye başkan yardımcısı oluyorsa, benden meclis başkanı olur!" diyerek tepki gösterdi. Meclisten şikayetçi olan bir başka meclis üyesi ise Mehdi Akman oldu. Akman "Söz istedim oylamaya geçiyoruz diyerek söz vermediniz. Sonra da 3 kişiye söz verdiniz. Sayın meclis başkanı sizi kınıyorum. Siz bunu bana hep yapıyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.


Kıran kırana geçen meclis görüşmeleri gündem maddelerinin oylanmasının ardından Cuma günü toplanmak üzere dağıldı.

 
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 09:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
KARTAL CAN
KARTAL CAN - 11 yıl Önce

maltepe sahili dolduruluyor aylarca sahil yolu ve e 5 bağlanti yolu çamur içinde hergün o yolu kullananlar hergün araçlarini yikamak için dünya kadar para verdi çamurdan dolayi kaza yapanlar cabasi, bunu dile getirmeyin ama heykel tozunu ballandira ballandira anlatin komiksiniz.

SIRADAKİ HABER

banner17